מעלה מעלה: Jewel Bar משקיף על הים ממלון הבוטיק של רמי לוי

הבר במלון Jewel, העסק המשפחתי החדש של טייקון הצרכנות ובתו, מציע קוקטיילים מורכבים ומנות ביס כיאה לז'אנר, ומתהדר בנוף שמשקיף אל הים התיכון. אולי כדאי להזמין כבר מעכשיו מקום לשעות השקיעה
יחסית לעיר חוף, תרבות המקומות שמשקיפים לים בתל אביב דלה עד כמעט בלתי קיימת. רוב בתי האוכל קרובים למרכז ולאדמה פיזית (אם לא קונספטואלית), ואת מספר המסעדות שמאובזרות בנוף ראוי אפשר לספור על פחות משתי ידיים. כאן נכנסים לתמונה – היכונו להפתעה – טייקון הצרכנות רמי לוי ובתו רינת לוי טנג'י, שרכשו מבנה לשימור והפכו אותו למלון בוטיק עם בר שמשקיף לים, מנות קטנות וקוקטיילים – שילוש שכדאי לזכור עם פרוץ העונה החמה.
>> מקום רע באמצע: הגיע הזמן להודות בזה – נמאס לנו מארוחות בראנץ'
מלון ג'ול (Jewel), ששמו הוא מחווה לאם המשפחה עדינה, ממוקם ברחוב הירקון בסמוך לשגרירות האמריקאית. בהשקעה של 100 מיליון ש"ח (!) הפך המבנה שבו פעל מלון לוסקי הוותיק למלון בוטיק חדיש ומעוצב, ובו 33 חדרים ושלוש סוויטות עם מרפסת לים. "Jewel Bar" הוא היהלום שבכתר של לוי טנג'י, בעלת המלון והמנכ"לית. בינו ובין החוף מפרידות אמנם דקות הליכה, אבל את הכפכפים והמחצלת כדאי להשאיר להזדמנות אחרת, כי האווירה משדרת יותר ניו יורק ופחות חוף בוגרשוב.

ג'ול בר ממוקם בקומת הכניסה, היכן שבעתיד ייפתח גם בית קפה. על החזון האלכוהולי חתום איש חיי הלילה אור אסולין (Speakeasy, Goat, John Doe, maree), שבשיתוף פעולה עם המיקסולוג וובה שולמן (שה ויוי, נורדר) יצר קוקטיילים מתירס גילי, עגבניות מגי ותוצרת חקלאית מקומית עונתית ושמות לועזיים: Smith the Bellhop (ג'ין טנקרי, קורדיאל בזיליקום, בנדקטין ונענע מרוקאית), Golden Key (רום אנגוסטורה, קורדיאל תירס גילי וקרמל מלוח), lobby whisper (מילגרו סילבר מושרה בכרוב סגול, קוואנטרו, אגבה לימונית) ועוד מציעים חוויית שתיה מתוחכמת במחיר שבין 53-58 ש"ח לדרינק. לא זול אבל גם לא הכי יקר שפגשנו, במיוחד כשלוקחים בחשבון את ההשריות והתהליכים המורכבים שעליהם מבוססים המשקאות.

הקשר המשפחתי מגיע עד לתפריט האוכל שיצר שף המלון אבי טנג'י – גיסה של לוי טנג'י – שדואג למלא את הרווח שבין הקוקטיילים: גבינת חלומי פריכה עם גספצ'ו סלק ותות שדה, לבנה ולימון כבוש (48 ש"ח), טרטר דגים על עלה סיגר עם קרם תירס וקוויאר אדום (68 ש"ח), סמאשבורגר דג בלחמניית בריוש (52 ש"ח) וטורטליני ארבע גבינות עם קרפצ׳ו אספרגוס מוחמץ (58 ש"ח). מנות הביס אינן מיועדות להשביע, אלא לספק עניין קולינרי – כמקובל במקומות רבים בעיר החדשה, עיר המגדלים והברים עם הביס ותו לא. פרקטיקה מבאסת, אבל זו המציאות שאליה הגענו.

כשמתזמנים את הביקור ב-Jewel bar לשקיעה, כשהשמש צובעת את השמיים בכתום וורוד, קשה שלא לתהות מדוע תל אביב מתעקשת להיות עם הגב לים. בסוף האביב בואכה הקיץ רצועת החוף נראית יפה מתמיד, רקע מושלם להצעת נישואין או כל אירוע שמחייב רומנטיקה במקסימום. חוץ מזה, זה בכל זאת מלון של רמי לוי, אז אולי מתישהו יהיה מבצע של חדר ב-1 ש"ח על כל הזמנת קוקטייל.
הירקון 84, ראשון-חמישי 18:30-חצות, הפי האואר (18:30-20:00) מציע 30 אחוז הנחה על כל האלכוהול, להזמנות