האחים האלה יודעים מה אתם רוצים: קוקטיילים בכיכר דיזנגוף

Jigger, סוף סוף בר קוקטיילים (צילום יעקב בלומנטל)
Jigger, סוף סוף בר קוקטיילים (צילום יעקב בלומנטל)

האחים אבידן כבר הביאו לנו מקומות נהדרים כמו הרום סרוויס, הפישבון וקונסיירז', אז אין שום ספק שהם יודעים על מה הם מדברים. ועכשיו הם מדברים על ג'יגר, בר קוקטיילים חדש ממש בלב הכיכר הלוהטת. והאווירה, נו, איך אומרים? חו"ל

27 בדצמבר 2022

על רקע מבול ברי היין ששוטף את העיר, הידיעה על פתיחת בר קוקטיילים חדש נשמעת כקול מוכר מן העבר. אבל אפשר לסמוך על האחים אבידן שלא ישכפלו פורמט קיים אלא יחפשו לחדש. Jigger, לדבריהם, שואב השראה מברי קוקטיילים קטנים ומוקפדים בחו"ל. "העלינו את הרמה. אנחנו חיים את התחום כבר המון שנים ומתאימים את עצמנו למציאות המשתנה", הם אומרים.

העיקר הקוקטיילים. ג'יגר (צילום יעקב בלומנטל)
העיקר הקוקטיילים. ג'יגר (צילום יעקב בלומנטל)

קבוצת האחים אבידן חולשת על ברים בתל אביב ומחוצה לה. רז, מור ועידן בקיאים בחומר ויודעים מה עובד בתל אביב ובערי הלוויין. ברגע שתנאי השטח משתנים הם אינם מהססים לזרום עם המצב החדש. כך הם פעלו עם הרום סרוויס שהפך לפישבון (שנסגר בינתיים), עם קפה סנטרו שהפך לבר היין דיקנטר ועם מסעדת הסושי בונסאי שפינתה מקום לג'יגר.

"פתחנו את בונסאי בשיא הקורונה. בחלוף יותר משנתיים הרגלי הבילוי השתנו, הצורך במשלוחים פחת וכיכר דיזנגוף שינתה את אופייה", הם מסבירים. "ראינו שיש מעבר מבתי קפה לברים ומקומות בילוי ולכן החלטנו לשנות קונספט לבר סופר-פיין עם 50-60 מקומות, כמו ברי קוקטיילים בחו"ל. אנחנו מזוהים עם קוקטיילים ומטבח שף וכאן הוא נעשה מזוקק יותר".

הממלכה הירוקה. ג'יגר (צילום יעקב בלומנטל)
הממלכה הירוקה. ג'יגר (צילום יעקב בלומנטל)

לב המקום הוא כאמור הקוקטיילים, שמבוססים על סירופים ותמציות מתוצרת בית. התפריט נע בין קלאסיקות כגון נגרוני ומרגריטה ל־ Red Lipstick (טקילה, פסואה, אגבה, גרנדין, לימון, חלבון), Green Kingdom (ג׳ין, פלרנום, לימון, רוזמרין, מלפפון, בזיליקום, מאצ'ה) ו־Best Sellery (עראק, סאן ז'רמן, מידורי, גויאבה). המחירים, כמקובל בשוק, נעים בין 42 ל-58 ש"ח.

תפריט מנות קטנות שיצר שף הקבוצה אייל מאיה נועד לתמוך בדרינקים ובאווירת הבילוי: ברוסקטה בושה עזים/קורנדביף, גביעי טרטר טונה אדומה עם אספרגוס ווסאבי, סשימי קולרבי (דג לבן, קרפצ'ו קולרבי, מרינדת הדרים ושום שחור), קרפצ'ו לברק על קרם מנגו ועוד (18-36 ש"ח). בקרוב שעות הפתיחה יוארכו והמקום יתחיל לפעול מ-16:00 לטובת הפי האוור ובסופי שבוע יתווסף לתפריט הקיים בראנץ' מ-12:00.

אל דאגה, יש גם מה לאכול. ג'יגר (צילום יעקב בלומנטל)
אל דאגה, יש גם מה לאכול. ג'יגר (צילום יעקב בלומנטל)

פתיחת הג'יגר וסגירת פישבון מסמנות מגמת תזוזה אל עבר מרכז העיר ודרומה, שהאבידנים ערים לה. הם מכירים היטב את האזור שבו פועלים הברים דיקנטר (יין) והקונסיירג' (קוקטיילים) של הקבוצה. "העיר הלכה 'מרכזה', ללב העיר ודרומה. כאזור בילוי, הצפון הישן נחלש. כיכר דיזינגוף ומרכז העיר התחזקו מאוד. אנחנו עוקבים ויש לנו עוד כמה רעיונות בקנה".
כיכר דיזינגוף 1, תל אביב, ראשון-שבת מ־18:00 (שעות פתיחה בהרצה)