מזללת אוכל רחוב קוריאנית זה בדיוק מה שתל אביב הייתה צריכה

אוכל רחוב קוריאני הפך בשנים האחרונות לאחד הפופולריים ביותר בעולם, וב-JMT החדשה מבטיחים להנכיח אותו כאן אצלנו בלי להתחנף ובלי הנחות. תכינו את עצמכם לביבימבאפ עסיסי, טוקבוקי מוקרם, גימבאפ שזה סושי עם בשר והרבה גוצ'וג'אנג וקימצ'י. זה מה שאוכלים עכשיו, תתעדכנו
למעט חריגי איי-ליסט כמו מושיק רוט, חיים כהן ואייל שני, רוב המקומות שנפתחים בעת האחרונה שייכים לז'אנר הקז'ואלי. התרגלנו למבול ברי יין ובתי קפה, בשעה שמסעדות בדרג הביניים נסגרות בזו אחר זו. לכן כשמסעדה חדשה נפתחת – ולא סתם מסעדה אלא אסיאתית, ולא סתם אסיאתית אלא קוריאנית – זו בשורה משמחת. לרגע קצר אפשר להרגיש נורמליים ולהיכנע כמו כל העולם לטרנד שהתחיל בקיי פופ ונמשך בקולנוע, טלוויזיה וקוסמטיקה.
>> חיים כהן מגיע לבני ברק: "מרים" מציגה יוקרה כשרה ומנחמת
>> מתגלגלים: "זה סושי" שורדת בגבורה כבר 20 שנה וממשיכה להתפתח
מזללת אוכל הרחוב הקוריאני JMT (קיצור של JON MATTAENG, "טעים בטירוף" בקוריאנית) התמקמה בחלל צבעוני ברחוב אחוזת בית, דקה הליכה ממרכז העניינים בנחלת בנימין. הבעלים, קבוצת אוקינאווה סושי הוותיקה, המחזיקה במסעדות בלבונטין ונווה צדק, החליטה לפרוץ את גבולות האסייתי־המקומי ולהכיר לקהל הישראלי את המטבח הקוריאני האותנטי, שנחשב לפרוע ומשוחרר יותר מאחיו האסיאתיים.

"אני מרגישה שעד כה לא נתנו למטבח הקוריאני בארץ במה ועכשיו זה הזמן הנכון", אומרת רעות גרשוני מבעלי הקבוצה. "לא אמרנו 'בואו נפתח קוריאנית כי זה מדהים'. יש פה עבודה של שנה מאחורי הקלעים שבמהלכה נחקרנו ובדקנו אם בכלל יש היתכנות. בנוסף, בשנה האחרונה מנות קוריאניות מופיעות בלא מעט מסעדות אסיאתיות בעיר. מכאן אנו מסיקים שהכיוון שלנו נכון".
גרשוני מספרת שהמטבח הקוריאני מאופיין בפשטות, במיוחד באוכל רחוב. יש בו דגש על אוממי ועל איזון בין חריף, חמוץ, מתוק ומלוח וחומרי גלם ייחודיים כגון גוצ'וג'אנג (מחית פלפלים מותססים), סאמג'אנג (רוטב ברביקיו מסורתי) וגוג'וגארו (אבקת צ'ילי קוריאנית). הוא נחשב לבריא בזכות שימוש בהתססות, ובמקררים ב-JMT אכן מאוחסנות חביות על גבי חביות של קימצ'י שעובר התססה במשך 30 יום. הירקות הכבושים נאכלים לא רק כמות שהם אלא משתלבים במנות בצורה יצירתית, למשל פנקייק מתערובת קמחים בתוספת קימצ'י טחון.

מצד שני ניכרת במטבח הרחוב הקוריאני השפעה מערבית, ומנות אותנטיות מוגשות עם גבינה מותכת או הקרמה. "אם יש משהו שאני יכולה להמר עליו שיהיה מנת דגל זהו הטוקבוקי המוקרם. הוא ויראלי מאוד", חוזה גרשוני את העתיד לגבי מנת אוכל רחוב אהובה שמורכבת מגלילי קמח אורז דביקים ברוטב חריף ומתוק. עוד תמצאו בתפריט ביבימבאפ (קערת אורז חם מתובל בשמן שומשום עם ירקות חלוטים/מאודים, חלבון, ביצת עין ורוטב גוצ'וג'אנג), סושי קוריאני שנקרא גימבאפ ומגיע גם במילוי בשר ("זו אינה מילה גסה. קוריאה אינה אי ויש לה מסורות קולינריות משלה"), כנפיים קוריאניות בטכניקת טיגון כפול שמעניקה להן אקסטרה פריכות ודה ג'י פאי, שמסתבר שהוא שניצל מפלצתי שנאכל מתוך שקית.
את הפיוז'ן המערבי, שלא לומר אמריקאי, מייצגים צ'יפס קוריאני ברוטב גבינה מותכת (אפשר להוסיף בייקון אם ממש בא לכם) ופפר אנד צ'יז – פלפלים ירוקים חריפים על האש במילוי גבינת מוצרלה חמה ובייקון. המחירים כמקובל בשוק, מ-26 ש"ח לשלוש יחידות גימארי (חטיף אצת נורי מטוגן במילוי אטריות וירקות) ועד 79 ש"ח למגה־שניצל ולביבימבאפ, שמוגש בקערות מתכת מוזהבות מסורתיות. גזרת הקינוחים מציעה גלידה אמריקאית רכה עם קורנפלקס ורוטב קרמל גוג'וג'אנג חריף ומפתיע, ובונגפאנג – סופגניות וופל בצורת דג במילוי שעועית אזוקי במתיקות עדינה או קרם וניל ורוטב שוקולד (42 ש"ח). את מחלקת האלכוהול מאייש סוג'ו (Soju), המשקה האלכוהולי הלאומי של קוריאה, באבל טי מתוצרת בית ושתייה קלה קוריאניות בפחיות צבעוניות.

גרשוני מדגישה שהמטבח הקוריאני בגרסת JMT אינו מתחנף ואינו עושה הנחות. היא מספרת שלא נעשתה התאמה לטעם הקהל, למרות שלתהליך ההקמה שותף שף ישראלי מוכר מאד. "מבחינה אסטרטגית בחרנו שלא להשתמש בשמו, כי זו אינה המהות. המהות היא להנגיש לקהל הישראלי מטבח חדש ושונה בטעמים שהוא אוהב. שאנשים יבינו שלא הכול חייב להיות צ'יראשי ופוקה, ושיש עוד אופציות". ניסיונות בודדים שנעשו עד כה להחדיר את המטבח הקוריאני לעיר לא הצביעו על התלהבות רבה מצד הקהל, אבל אולי עכשיו באמת בשלו התנאים. את העונה החדשה של "משחק הדיונון" כבר נוכל לטרוף בבינג' עם האוכל הנכון.
>> JMT, אחוזת בית 3, ראשון-שבת 12:00-23:00 (שעות פתיחה בהרצה)