האם זה באמת הזמן לפתוח מקום הדוניסטי שכזה? ב-Jome חושבים שכן

השראה ניו יורקית. JOME (צילום גיל אבירם)
השראה ניו יורקית. JOME (צילום גיל אבירם)

שאלתם את עצמכם מה זה אורות הנאון ברוטשילד? "יצרנו מקום שמשלב יוקרה, קולינריה משובחת, מסיבה ושמחה" אומר הבעלים של JOME, המקום החדש שהתמקם בבניין לשימור על הפינה המפורסמת, ומציע מנות חלוקה ודיפ האוס לפתיחה, ומסיבה אלקטרונית מיינסטרימית לשעות המאוחרות

13 באוגוסט 2024

אם כפי שאומרים, טיימינג הוא הכל בחיים, אז ליקום יש דרך מוזרה לסמן זאת. אחרת איך אפשר להסביר איך דווקא עכשיו, באחת התקופות העצובות שידענו, מגיעה בשורה על דינר-פארטי חדש שנפתח בעיר. מה זה דינר פארטי, תשאלו בצדק? "חווית אירוח כשרה במבנה לשימור המשלב בין אווירה קלאסית למסיבה טובה", לשון הידיעה לתקשורת.

>> הם מעצמת אינסטגרם. הם מפעילים את קפה 51. וזאת העיר שלהם

JOME, זה שמו של המקום החדש, ממוקם בשדרות רוטשילד פינת אלנבי. את הבניין אתם ודאי מכירים – מבנה יפהפה עם קשתות וצריח שהוקם בשנת 1921 כבית המלון הראשון בעיר – אך ההשראה מגיעה כל הדרך מניו יורק, ומותאמת לתל אביב עם ערבים שמתחילים עם מנות שיירינג (עד מתי?!) אסיאתיות-ים תיכוניות לצלילי דיפ האוס רגוע. ככל שנוקפות השעות, הערב יתקדם למיינסטרים אלקטרוני, ומשם למסיבה עד לשעות הקטנות של הלילה.

השראה ניו יורקית. JOME (צילום גיל אבירם)
השראה ניו יורקית. JOME (צילום גיל אבירם)

על פניו, מקום שמשלב אוכל ואווירת קרחנה תפור על תל אביב – אייל שני עושה מזה כסף כבר שנים, מהסלון הוותיק ועד גילה וננסי – אבל אי אפשר ואסור לשכוח שהמדינה נמצאת בעיצומה של מלחמה איומה. על רקע זה, ההחלטה לפתוח מקום בעל אופי שמח נשמעת תמוהה, שלא לומר הימור עסקי מסוכן. "כל עסק כזה או אחר הוא הימור, אבל הביקוש לאסקפיזם במציאות קשה גדול מכולנו", מסביר הבעלים אלעד גריידי. "יצרנו מקום שמשלב יוקרה, קולינריה משובחת, מסיבה ושמחה, כשאנחנו חורטים על דגלנו איכות וחוויית אירוח ברמה הגבוהה ביותר. כאנשי עסקים, אנחנו יודעים שהאקלים המדיני והביטחוני תמיד מורכב ותמיד נזהרים, אבל כיזמים אנחנו יודעים לזהות צורך ולענות עליו".

גיוזה באק צ'וי. JOME (צילום גיל אבירם)
גיוזה באק צ'וי. JOME (צילום גיל אבירם)

על התפריט חתום שף רועי נצר, שכאמור יצר מנות חלוקה בסגנון אסיאתי-ים תיכוני: גיוזה באק צ'וי תרד וגבינה מלוחה עם קציפת ליים (75 ש"ח), סלמון הדרים ושקדים, עם מנגו, אבוקדו וקמפיו במעטפת סלמון צרוב עם פלפל חריף ושקדים קלויים בטריאקי (82 ש"ח), עלה סלק ירוק במילוי קרם גבינה כחולה עדינה, גספצ'יו סלק וחזרת (67 ש"ח), סלט מידורי – עשבי תיבול ובצל סגול, עלים חרדליים ומשמשים, ויניגרט צ'ילי ליים ופיש סוס (67 ש"ח) ועוד. לקינוח תוכלו להזמין ביסקוטי טבול במאצ'ה, וחלב מסקרפונה מוקצפת עם קראמבל מאצ'ה ושוקולד לבן (65 ש"ח) וברד פודינג עם בננה וקרמל מיסו (62 ש"ח). האלכוהול הוא מדרגת פרימיום, ואם ראיתם את מחירי המנות אתם יכולים לגמרי לנחש את מחיר הקוקטיילים.

רואים עליו שהוא פרימיום. JOME (צילום גיל אבירם)
רואים עליו שהוא פרימיום. JOME (צילום גיל אבירם)

בניגוד למסיבה שקורית כאן כל יום, בימי שישי מתוכננת קבלת שבת חגיגית, עם מנות ספיישל ודיג'יים בין לאומיים שינגנו מוזיקה אקלקטית. אז אם מתחשק לכם לחגוג – בכשר ובגבוה – ולא ידעתם איפה לפרוק את האנרגיה, גם זו סוג של תשובה להדחקה של סיכוי למתקפה איראנית. לא שופטות, ושכל אחת תעשה מה שהיא רוצה, אבל אנחנו פשוט מתכנסות לתוך עצמנו בדיכאון קיומי, ומורידות עוד ציפרלקס עם וודקה נחותה. מישהו יודע אם מותר לערבב?
רוטשילד 32, ב'-ה' 18:00-02:00, ו' עד כניסת שבת, מוצ"ש החל משעה אחרי צאת השבת, הזמנת מקומות מראש עד 21:00 ולאחר מכן על בסיס מקום פנוי