קוצפים על הטרנד: פופ-אפ קפה קוריאני ועוגיות משחקי הדיונון

אל תדאגו, לא מתים אם נכשלתם. "קצוף". צילום: בועז לביא
אל תדאגו, לא מתים אם נכשלתם. "קצוף". צילום: בועז לביא

עוד טרנד ויראלי נוחת לתל אביב בחסות אושיית/עיתונאי האוכל נדב בורנשטיין, כאשר הפעם ב"קצוף" (או KAZOOF) - פופ אפ של קפה קוריאני מוקצף שאולי כבר ראיתם בטיקטוק, ועוגיות דלגונה שבטוח כבר ראיתם בלהיט הקוריאני של נטפליקס (כולל המחט, לא כולל סכנת המוות)

30 ביוני 2025

כנראה שהשבוע הראשון לחופש הגדול הוא בדיוק זמן אידיאלי לפתיחת יציר כלאים קוריאני של שני טרנדים. "קצוף", שנפתח אתמול בקניון עזריאלי שרונה ויפעל עד לסוף השבוע הקרוב, הוא פופ אפ שמגיש קפה קוריאני מוקצף לצד עוגיות הדלגונה שהכרתם ב"משחקי הדיונון". מדובר בעוד הברקה ויזואלית וויראלית מבית אושיית ועיתונאי האוכל נדב בורנשטיין, שדובק בהפתעות טרנדיות במסגרת פופ-אפים שונים. לפחות ההכנסות מהיוזמה עוברות כולן לעמותת "עטופים באהבה", שתומכת בילדים שאיבדו הורים בשבעה באוקטובר. 

>> איפה הביף? הדיל הבשרי המשתלם בעיר מצא מקום קבוע בשרונה מרקט

הפופ אפ "קצוף" היה אמור להיפתח לפני תחילת החופש הגדול, אבל התוכנית לתקיפה באיראן קיבלה קדימות. מעז יצא מתוק (ממש מתוק), כך שהפופ-אפ הושק רגע אחרי עליית העונה השלישית של "משחקי הדיונון", להיט קוריאני משל עצמו, שהכיר לעולם את עוגיות הקרמל האייקוניות (והמחט שאיתן), שמוגשות בפופ-אפ באופן נאמן למקור הטלוויזיוני. אבל לפני שנגיע אליהן, בואו נתמקד במשקה המוקצף שנתן למקום את שמו.

מה מוקצף פה? "קצוף". צילום: אור גפן
מה מוקצף פה? "קצוף". צילום: אור גפן

ברחבי דרום קוריאה הוא אחראי לתורים ארוכים ומככב בלא מעט רגעי טיקטוק ויראלים, אבל הרעיון מאוד פשוט – קפה קר בבסיס הכוס, מעליו נח קצף סמיך אך קל לתפעול, שניתן לערבב לתוך הקפה כדי להעניק לו מרקם פלאפי. כן, קפה פלאפי. הגענו עד לפה. בפופ-אפ תמצאו קפה קר המבוסס על נסקפה טייסטרס צ'ויס אשר לא נוסף לו סוכר, בין היתר כי לקצף מוסיפים מעט סוכר שיוכלו להסמיך את העניינים כמו שצריך. התוצאה: קפה צונן ומהנה שמיטיב להישאר רענן ולא מכביד. אה, ויש גם גרסאות עם תוספות מתוקות שכבר מקפיצות את החוויה.

מרחב מתוק ברמת הסכרת. "קצוף". צילום: יעל שטוקמן
מרחב מתוק ברמת הסכרת. "קצוף". צילום: יעל שטוקמן

כאשר טעמנו את הקלאסי, נוכחנו לגלות כי מדובר לכל דבר ועניין בקפה קר, ולא כפי שניתן אולי לשער טעם מילקשייקי או אייס קפה, שזה הכי 2015. הקצף בהחלט מורגש, ומעניק לשלוק מרקם קרמי נעים. אחר כך הגברנו את מנת הקפאין עם קצוף אוריאו, הלא הוא הקוקיקצוף, שמוסיף שברי עוגיות אוריאו לתוך הקפה ועל הקצף. התחושה אמנם התקרבה קצת יותר למילקשייק, אבל הקפה עודנו הטעם הדומיננטי ותוספת העוגיות הורגשה במידה הנכונה.

אל תגידו שלא בא לכם לנסות. "קצוף". צילום: אור גפן
אל תגידו שלא בא לכם לנסות. "קצוף". צילום: אור גפן

ההרפתקנים יוכלו לנסות גם את ה"שוקצוף", עם קרם שוקולד ושברי שוקולד מריר בעיטור אבקת שוקולד חלב, או ה"קוקוצוף", עם ריבת חלב, שברי קוקוס ועוגיות אלפחורס בעיטור שברי אלפחורס. אה, ובנוגע לעוגיות הדלגונה – הן מוגשות כאן כמו בסדרה, כלומר עם מחט וצורה שאפשר לשבור מתוך העוגייה, למי שרוצה להתנסות באתגר מבלי להרגיש את אימת המוות נושפת בעורף. ולא בהכרח שזה שווה – מדובר בעוגייה בטעם קרמל עז ובמרקם סוכרי שקצת קשה ללעיסה – אבל לא נהיה קטנוניים, וניקח רק עוד מנת קפה אחת לדרך. שיט, אנחנו הולכים להיות ערים עד מחר, אה?
24.90 ש״ח לקצוף; 29.90 ש״ח לקצוף + עוגייה.
עזריאלי שרונה, מנחם בגין 121 ת"א. א'-ה (29.6-3.7) 13:00-20:00. יום ו' (4.7) 10:00-15:00