או מיי ג'ורג': הבראנץ' החדש של תל אביב הוא כבר קלאסיקה

דה ג'ורג', חלל האירוח האורבני המעוצב שכולל גם מלון ומועדון חברים, פותח את שעריו לציבור הרחב בבראנץ' החדש והמושקע של שף ניצן רז במסעדת Loft. בתפריט: מנות בראנץ' קלאסיות, עשירות ומושחתות, אווירה רוגעת וכמויות סטייל בלתי נתפסות. ועוד לא דיברנו על הספיישלים
מסעדת Loft ממוקמת במלון דה ג'ורג' תל אביב, שבמקרה ולא שהיתם על כדור הארץ בשנה האחרונה, הפך במהלכה לאחד המקומות המדוברים והשווים בעיר. המקום מציע חוויית אירוח עירונית מוקפדת מאל"ף ועד תי"ו, מעוצב למשעי על ידי מעצב העל הספרדי לזארו רוזה ויולן, ומלא בסטייל מעודכן ושלל אפשרויות. אבל באנו לאכול. ולא סתם לאכול – באנו לבראנץ׳ החדש בהובלת השף ניצן רז, כשהדובדבן על הקצפת (או האגז על הסטייק) היא העובדה שהוא פתוח עכשיו לקהל הרחב.
>> איזה מלך ג'ורג: ביקרנו במלון החדש שמשגע את תל אביב
על המסעדה מנצח כאמור השף המנוסה ניצן רז, שלא קופא על השמרים לרגע ומחדש ומעדכן את ההתרחשות הקולינרית בה כל העת. "אנחנו כל הזמן מחדשים, מגוונים ומביאים לכאן טעמים ומנות חדשות שאנחנו מבססים על חומרי הגלם המצוינים של הארץ", הוא מספר. "הקהל שלנו צמא לחידושים, המטבח הגדול מאפשר, וזה חלק מהכיף והעניין של המסעדה שלנו, לשמור על קלאסה אבל גם לא להיות מקובעים על שטאנץ אחד".

אחד מהחידושים הדרמטיים והמשמחים ביותר, כאמור, הוא הופעתו של בראנץ׳ סופ"ש חדש במקום, הפתוח לקהל הרחב ולא רק לחברי המועדון. מדובר בבראנץ' נדיב, עשיר ומהנה, מלא בקלאסיקות מפנקות, שכיף לפתוח איתו את הסופ״ש. והוא מתחיל כמו כל בראנץ׳ מוצלח בסלסלת מאפים ריחנית. הנ"ל כוללת שלל מאפים ולחם עם חמאה וריבה דוגמת קרואסון חמאה, צמת פרמזן, בורקס גבינה, שוקולטין ועוד רבים וטובים.
מלבד זאת בגזרת הפתיחים תוכלו למצוא בליני עם קוויאר מנחל הדן (84 ש״ח), קיש עגבניות שרי וגבינות אורגניות (48 ש״ח), פרעצל אמריקאי למהדרין עם גבינת שמנת וסלמון מעושן (58 ש״ח) או מנת רוסטביף שאידיאלית לזמן שבין בוקר לצהריים (74 ש״ח). יש גם אופציית ניגובים חביבה עלינו במיוחד שכוללת לחם טרי עם כבד קצוץ, איקרה, סלט ביצים והרינג (64 ש״ח). מנות ארוחת בוקר קלאסיות כגון שקשוקה (72 ש״ח), אגז רויאל או קרוק מסייה (68 לכל מנה), טוסט אבוקדו (45 ש״ח) סטייק אנד אגז (מחיר משתנה לפי הנתח), בורקס עם ביצה (58 ש״ח) או ברד פודינג מלוח (53 ש״ח).

וכפי שמבהיר השף רז, הבראנץ׳ חוגג את הזמן שבין ארוחת בוקר לצהריים, ולכן מוגש גם מגוון נאה של מנות עיקריות שוות לטובת מי שבא לסופ"ש רעב כמו זאב: קלאב סנדוויץ׳ עוף (86 ש״ח), טוסט כמהין (84 ש״ח), דג סלמון במיסו (122 ש״ח), סלט ניסואז עם טאטקי טונה (92 ש״ח), בר ים פרובנסאל (142 ש״ח), רביולי גבינות (88 ש״ח), תצ׳יזבורגר וצ׳יפס (88 ש״ח), שניצל וקולסלאו (79 ש״ח) וסטייק וצ׳יפס (188 ש״ח).
וכמובן, מתוק. כי בראנץ' הוא לא בראנץ' אם הוא נעדר פנקייק או וופל בלגי, וכאן דואגים לכם לשניהם (54 ש״ח ו-58 ש״ח בהתאמה) בנוסף לטירמיסו עז טעמים (56 ש״ח), צלחת פירות העונה טרייה וצבעונית (82 ש״ח), עוגת גבינה צוננת (54 ש״ח) או ברד פודינג מתוק (54 ש״ח) שישלחו אתכם הביתה מפוטמים, מסופקים וממותקים אל השנ"צ של החיים שלכם.

וכשהבטחנו חידושים? לא התכוונו רק לבראנץ'. מדי חודש מוגש ב-Loft בארוחות הצהריים והערב תפריט ספיישל שמוקדש למטבח אחר בעולם. כבר היה כן תפריט יפני שחגג את הטעמים והניחוחות של ארץ השמש העולה עם מנות נאות להפליא של דגים נאים, בחודש שעבר נחגג חודש מקסיקני עם שלל מרגריטות ודברים ששופכים עליהם סלסה חריפה, ובימים אלה מתרחש שם חודש איטליה וזה תמיד רעיון טוב. היינו חייבים לשאול את רז, איך ואולי גם למה מצליחים לחדש ולגוון בעת מלחמה, כשבנוסף לכל השינויים הבלתי צפויים יש מחסור בכוח אדם. "זו המציאות שלנו וזה לא נגמר ולא מפסיק להפתיע", הוא עונה. "אבל במובן מסוים אלה תמיד החיים במטבח, קל וחומר במדינה כמו שלנו. עושים מה שאפשר ומבקשים להקשיב בעיקר לרחשי הלב שלנו ושל הקהל".
>> הבראנץ' החדש בלופט יתקיים בימים שישי ושבת 15:00-12:30, ישראל טל 5, עוד פרטים והזמנות בווטסאפ: 052-5819739
הכתבה בשיתוף דה ג'ורג'
