תראו תראו: מסעדת Lookout משקיפה על פארק הגלישה מלמעלה

המסעדה החדשה אמנם נמצאת בלוקיישן המרוחק של פארק דרום, אבל לגמרי שווה את הכמה דקות בדרך לשם. כמה מסעדות אתם מכירים עם נוף לבריכת גולשים, אווירת ים בלי כל החול הזה, וכמו שברמנית חביבה הבטיחה לנו, "מלא גולשים חתיכים"?
בפעם הראשונה שטרחתי לכתת את רגליי לסרף פארק שממוקם בפארק דרום, לא ציפיתי שארגיש במאליבו. אי אפשר שלא להתשאות נוכח בריכת הגלים המטורפת שב-SRF Park TLV, שבאמת גרמה לי לשאול 'לאן לעזאזל הגעתי?', בקטע הכי חיובי. מסביב חנות של בילבונג, מגוון אביזרי גלישה מקצועיים, מתחם וולנס רחב – ועכשיו גם מסעדה חדשה. מסעדת לוקאאוט, שממוקמת על גג המתחם המשקיף לגלים, היא באמת המרענן הכי לא צפוי של הקיץ.
>> חצי נחמה: מה הסיכוי שנחמה וחצי יחזרו בזכות גיוס המונים שכונתי?
>> העונה החמה: 3 מקומות חדשים שכבר מעכשיו נראה שיהפכו ללהיט
כדי להגיע למסעדת לוקאאוט תצטרכו לטפס קומה וחצי, ואז יחשף בפניכם נוף מרהיב שצופה לתוך לגונת בריכות הגלים רחבות הידיים – מה שמזכיר עיירת גולשים מהפנטת, ומשכיח לרגע שאנחנו בעצם בלחות של המזרח התיכון. המסעדה עונה על כל הקריטריונים שנדרשים ממסעדה בריזורט שכזה: סככות עצי במבוק, מלצרים שלבושים בגדי חוף נונשלנטיים, קוקטיילים צוננים, מנות ראשונות ונעימות וכל מה שנדרש לאווירת החופשה האולטימטיבית – ורק הים עצמו, נעדר. אבל מצד שני, זה אומר גם שאין חול, דביקות או ילדים מיוזעים, אבל יש חנייה בשפע. ואת האווירה ותחושת החופש אפשר כבר להרגיש מלמטה.
על הגג המדובר תפעל מסעדת הרופטופ, בשלב זה, במשך ארבעה ימים בשבוע. ישנם 130 מקומות ישיבה, כאשר כ-30 מהר ממוקמים על הבר, שמתפקד בתור מטבח פתוח ומאפשר הצצגה למעלליו של השף אורי לוי (שילה), שיחד עם יוצאי שילה נוספים אדם ברזילי קוצצים, מטגנים, מקפיצים ומפעילים סרוויס כהלכתו. מהמטבח הזה הם מוציאים מנות מעניינות וקלילות שמאופיינות בגודל קטן ובמחירים ממוצעים לז'אנר, והולמים את תוצת העונה והקלילות הנדרשת מהקיץ.
כך, למשל, זללנו סלט תאנים מתקתק וערב לחיך עם עלי חרדל, גבינת המאירי, אורגנו טרי ודבש (58 ש"ח), או טרטר אינטיאס עם במיה טריה, שעועית תאילנדית, נענע, כוסברה, ויניגרט וקשיו (72 ש"ח). עוד בגזרת הדגים הנאים אפשר למצוא קרפצ'יו של של דג ים עם שמן וואסבי, פאקוס, יוגורט, נענע, כוסברה, בצל, צ'ילי ושקדים (69 ש"ח).
המנות הן, כאמור, לא בדיוק עיקריות – יותר כמו מנות ראשונות מדויקות. גם ככה אנחנו באים למסעדות בעיקר עבורן. ישנה מנת באן עם בשר מפורק עם מיונז יפני, חסה לאליק ומלפפון חמוץ (32 ש"ח ליחידה) – מנה שמסגירה במידת מה את הרקורד של השף הראשי לוי באולמות אירועים – אך זה לא מוריד מהחן והטעם המדויק של המנה. תמצאו כאן גם גם רביולי כרישה עם מרווה, עלי לפת וחמאת לימון (72 ש"ח), ומנות שכיף לנשנש באווירה מקסיקנית, דוגמת תפוח אדמה מטוגן עם איולי צ'יפוטלה (36 ש"ח), טאקו עשבים עם פופקורן דג (52 ש"ח) או צלעות תירס חריפות באיולי מעושן, גבינת מנצג'ו וליים (52 ש"ח). במילים אחרות, פיוז'ן מהנה מהכל.
השאלה המתבקשת היא האם באמת שווה להגיע עד לשכונת כפר שלם בואכה הארגזים כדי לבלות ערב במסעדה, ובמקרה של לוקאאוט, התשובה היא בהחלט כן. זה מסוג הבילויים ששומרים לפעם בכמה זמן, אבל בסופו של דבר מדובר בנסיעה של כמה דקות ממרכז העיר, והאזור נגיש גם באוטובוסים. האווירה קלילה, האוכל טעים ומעניין, המחירים בגדר השפוי והאווירה בהחלט לא שגרתית. חוץ מזה, כמו שאמרה לי הברמנית שניסתה לשכנע אותי להגיע עם חברות בפעם הבאה, "באים לכאן מלא גולשים חתיכים". אמרתי מספיק.
סרף פארק, לבני איתן 30 תל אביב. ד'-ה' 17:00-00:00, ו' 12:00-19:00, ש' 12:00-00:00. להזמנות: 054-2774104