מהפיכת קפה בשרונה: כפר ציורי מבחוץ, הקפה של העתיד מבפנים

כפר סקנדינבי בצל המגדלים. mae שרונה (צילום נועם פריסמן)
כפר סקנדינבי בצל המגדלים. mae שרונה (צילום נועם פריסמן)

מרכז תל אביב, היכונו לדור הרביעי של בתי הקפה: mae בשרונה הם מה שקורה כשהתמכרות לקפאין פוגשת את המדע והטכנולוגיה, לצד גישה אקולוגית ושאיפה תמידית להתאים את הקפה בדיוק, אבל בדיוק, לאיך שאתם אוהבים אותו. זה הזמן להתעורר

14 בפברואר 2023

אזור שרונה ממשיך למצב את עצמו כיעד קולינרי, ולא רק בזכות המרקט, אלא גם בעזרת מגדל עזריאלי שרונה. באלאדי שיק של ארז קומרובסקי, סניף הדגל של רשת טאטי וכמובן מסעדת a של שף יובל בן נריה (מקום 24 בדירוג 50 המסעדות הטובות במזה"ת של סן פלגרינו) כבר פועלים בבניין, ואליהם יצטרף בקרוב המקום החדש של מוטי טיטמן (מלגו ומלבר, מקום 40 בדירוג הנ"ל). במרחק קצר משם, נפתח בית קפה שמביא למרכז העיר בשורה שאין באף מקום אחר.

mae במתחם שרונה ממוקם בבבניין טמפלרי משופץ. אם מתעלמים מרבי הקומות שמסביב, ספסלי עץ וגווני פסטל רכים מעניקים למבנה הקטן אווירת כפר ציורי בדנמרק. החלל הפנימי קטן ומספיק רק לבריסטות, לשקיות פולי קפה ולמכונת קלייה ראשונה מסוגה בארץ. המכונה הייחודית, שנראית כמו קוביית פלסטיק שחורה, היא לא פחות מאשר מהפכה שמביאה לישראל את בשורת הגל הרביעי בקפה ומקצרת עד למינימום את המרחק שבין הפול לבין המשקה.

"ההגדרה שנבחרה לגל הרביעי היא the science of coffee, והיא בעצם מתייחסת להשפעות המדע והטכנולוגיה על התחומים השונים בתעשייה – גידול, עיבוד, קלייה וחליטה. המכונות החדשות נוצרו תחת הסטנדרטים החדשים של הגל הרביעי: שיפור ודיוק של טעמים ופוטנציאל התאמה מרבי לטעם אישי", מסביר הבעלים יונתן שרף. "זה מתחיל במכונת קלייה בטכנולוגיה חדשה כדי לאפשר קליית קפה בכל מקום, דרך מטחנות שמאפשרות מינימום פגיעה בחומר הגלם ומקסימום דיוק אל מול שיטת החליטה, ועד למכונת אספרסו שמצוידת בפרופילים שונים של חליטה ומיצוי המתאימים לשונות הגבוהה בחומרי הגלם, שנובעת מאזורי גידול שונים".

קפה mae החדש (צילום: שלומי יוסף)
קפה mae החדש (צילום: שלומי יוסף)

מכונת הקלייה בטכנולוגיה החדשה מצטיינת גם בסעיף השמירה על איכות הסביבה. היא מצמצמת פליטת עשן שמקורו בתהליך הקלייה ומאפשרת קליית כמות קטנה של פולים בהתאם לפרופיל הטעם הרצוי. תהליך זה שומר על טריות הקפה ומאפשר בקרה על עוד חוליה בשרשרת הייצור, שמתחילה בקניינות קפה מחוות בסחר הוגן ובקשר ישיר עם המגדלים. במקום ניתן לקנות קפה מפולים שטופים או מותססים, תהליך שמדגיש את מתיקות הקפה ואת הארומות. לפי תנאי הגידול יודעים אנשי הצוות להתאים כל זן לטעם האישי ולשיטת החליטה המתאימה ביותר. את הזנים המיוחדים מגישים כאן לא כאספרסו אלא כקפה פילטר כדי לשמור על טעמי המקור.

mae קפה (צילום נועם פריסמן)
mae קפה (צילום נועם פריסמן)

המחיר לכוס גדולה של קפה פילטר עומד על כ-25 ש"ח, לעומת 19 ש"ח לכוס מזנים שעברו עיבוד רגיל. קפה במשקל מתחיל מ-168 ש"ח לק"ג, כאשר מחיר הזנים המיוחדים עשוי להגיע עד 400 ש"ח לקילו. ליד הקפה מציע המקום מאפים מלוחים ומתוקים ממאפיית "אפוי" של רז רהב: שלושה סוגי עוגיות (חמאה חומה ושוקולד ולרונה, שוקולד מריר ומלח ים, מיסו תמרים וקוואקר לל"ג וטבעוני), אוזני פיל ג'יבנה וזעתר/סוכר וקינמון ועוגת קראמבל והדרים (12-14 ש"ח). ובבועת השקט תחת צל העצים, כוס קפה טוב ומאפה איכותי מספיקים על תקן מעט אסקפיזם באמצע החיים.
דוד אלעזר 17, ראשון-חמישי 08:00-17:00, שישי 08:00-14:00