אכלנו את ההמבורגר הכי טוב בעיר. ובכל זאת התאכזבנו
החדשות הטובות: ההמבורגר של NG נווה צדק פשוט מושלם. החדשות הרעות: דווקא כריך האנטרקוט, שבמפגש קודם הוכתר בתואר "הארוחה הכי טובה שאכלתי השנה", הוגש הפעם כנקמתה הקרה של שנת 2020
דמדומי חודש נובמבר הם, באופן מסורתי, השלב בשנה בו עיתונאים שכמותי מתחילים לסכם את ההקפה האחרונה של השמש. עם זאת, בהתחשב בשנה שעברנו אני לא בטוח אם יש מי שבכלל ירצה להיזכר בה. אולי עדיף שנפצח במסורת חדשה של הדחקת השנה. ובכל זאת, אם היה סיכום שכזה בנושא הארוחות הכי טובות שאכלתי השנה, מתוך ה-364 (כן, אני אוכל ארוחה אחת ביום. כן, דילגתי על ה-7 ביולי) יש אחת שבולטת במיוחד – כריכי הסטייק של הסטייקהאוס NG. זה היה אי אז בימי הסגר הראשון, אז גיליתי שלאנג'י יש שירות משלוחים ושהם מציעים עסקית משתלמת במיוחד – בשר באיכות הגבוה ביותר במחיר משלוח רק טיפה יותר גבוה מהרגיל.
כמו הכולסטרול, גם הארוחה הזו נשארה איתי בלב. כריך האנטריקוט המופלא היה כל מה שחלמתי עליו, בשר שמנמן, עסיסי ואיכותי מרוח על לחם פרנה היה האוכל המנחם המנצח של 2020, ומאז רק חיכיתי לרגע הנכון להזמין אותו שוב, כי בכל זאת, מדובר בכריך שעולה 78 ש"ח והקורונה לא עשויה מכסף. אבל השבוע היתה לי יום הולדת, כלומר אור ירוק להזמין את הכי האוכל יקר, מסוכן והדוניסטי שיכלתי לחשוב עליו. אז אני אמנם עדיין טראש, אבל לפחות אהיה טראש בגבוה. בוא אלי כריך אנטריקוט קסום, התגעגעתי.
למסעדת NG יש מקום של כבוד בכל רשימה בשרית בתל אביב, כך שהסתקרנתי גם לטעום את מנת המבורגר הבית (64 ש"ח, 20 ש"ח נוספים עבור עסקית של תוספת ושתיה), 250 גרם של תערובת בשרים מיושנים עם גבינת צ'דר (גם מיושנת) ובצל מקורמל (דווקא חדש, אני מניח). גם הוא, ביחס לבורגרים אחרים, נמצא בצד היקר אבל כצפוי, הוא משתלם ביותר. נגיסה אחת הספיקה כדי להבין שמדובר בבורגר עמוס בטעם ונגיסה שניה אישרה שאף ביס לא הולך להרגיש כמו הקודם, בעיקר כי כל רכיב אופיין בטעם חזק שמצליח איכשהו להתחבר תחת לחמניה אחת.
הקציצה העבה הורכבה מחתיכות גסות יחסית של בשר, מה שנתן הזדמנות לטעם הנתחים האיכותיים את מרכז הבמה, ולצידו כיכבו הגבינה (בכמות מרשימה) והבצל המקורמל למתיקות מושלמת. אני הוספתי גם בייקון (12 ש"ח) שטוגן לפריכות עדינה ושמר על הטעם השמנוני שהפתיע בכל ביס. לצד הבורגר המושלם הזה הגיע גם חתיכות תפו"ד באטר שנאפו בשמן זית עד לצבע חום-שחרחר נפלא וטעם עשיר. יחד עם הצ'ימיצ'ורי המצויין והחרדל החריף והטעים כל כך, זה כשלעצמו יכל להוות ארוחה נהדרת. ובכל זאת, אילצתי את עצמי לעצור בחצי, כי לצד הבורגר חיכה לי כריך האנטריקוט.
מיהרתי לפתוח את הקופסה, שם המתינו לי שני חצאי כריך האלוהים. בקושי הספקתי לקלף את הנייר מהם לפני שנגסתי כדי לגלות שהכריך, אוי לא, ממש קר. לרגע חשבתי שאולי הייתי עסוק מדי בבורגר ואולי אני אשם בקרירות, אבל מבט בשעון ובוולט הראה שעברו בסך הכל 7 דקות מהרגע שהמשלוח הגיע אלי, וחוץ מזה, חצי הבורגר שנותר היה עדיין חם לגמרי. פתחתי את הכריך ונגסתי בחתיכת אנטריקוט, היא היתה קרה יותר מהחרדל. זו ללא ספק מנה שישבה להתקרר עוד בטרם נארזה.
יש מאכלים מסוימים שיכולים להגיע קרים במשלוח מבלי לבאס. צ'יפס פושר, למשל, זה לא סוף העולם. פאד תאי קריר זה מבאס, אבל לפחות אפשר לאכול אותו. יש אפילו כמה כריכי בשר שטעימים יותר אחרי שהם מתקררים טיפה. אבל לא כריך אנטריקוט, ועל אחת כמה וכמה לא כריך שמתהדר (בצדק) בחתיכות בשר עבות, ולא ברצועות אנטריקות בעובי נייר. הבשר שאני באמת ובתמים מאמין שהיה בשלב מסוים רך, התקשח מהקור, הרטבים שלו כבר מזמן נספגו בפרנה ללא זכר ובמקום הקלילות בה נגסתי אי אז בסגר הראשון, הפעם נתקלתי בקושי רב לנעוץ שיניים.
אז כן, הבשר היה ללא ספק טעים (גם אם נדמה לי שהגיע בכמות קטנה יותר מבעבר), והתוספות שבתוך הכריך באמת מוצלחות (למרות שתהרגו אותי אם היה שם בצל מטוגן כמובטח) והחרדל הוא עדיין חלום (אין תלונות באגף הזה), אבל מה כל הטעם אם התוצאה היא כריך קר וקשה? כשאני משלם 78 ש"ח לכריך אני מצפה לכל הפחות לשלם על איכות, ועם כל הכבוד לבשר המוצלח, איכות כוללת גם הגשה במצב סביר. למרות ההמבורגר המצטיין, היה קשה שלא להישאר עם טעם של אכזבה. נו, אולי זה בכל זאת כריך טוב לסכם איתו את השנה האחרונה.
אנג'י NG סטייקהאוס בנווה צדק, משלוחים כאן ובתן ביס, ש'-ה' 11:00-23:00, ו' 16:00-23:00, 03-5167888