Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

פופ-אפ מבית פיצה איקס יאכיל את שוק הכרמל עם נפוליטנית בעבודת יד

למה סבתא שלכם מכינה ככה? Not Your Nonna's. צילום: עמית תמיר
למה סבתא שלכם מכינה ככה? Not Your Nonna's. צילום: עמית תמיר

היא לא הסבתא האיטלקית שלכם,, אבל הייתם מתים שתהיה: Not Your Nonna's הוא פופ-אפ לפיצות נפוליטניות שנאמנות למסורת, עד שמגיעים לתוספות יצירתיות ושובבות מהשוק. והיא כאן רק עד סוף הקיץ, אז כדאי למהר לפני שהסלייס מתקרר

10 ביולי 2025

שנה בלבד לקח לפיצה איקס, הפיצרייה הפרועה ממודיעין, כדי לכבוש את תל אביב עם שני סניפים מצליחים והרפתקאות של אכול כפי יכולתך בערבי ראשון. ואמנם כבר התרגלתם לסגנון הניו יורקי של הפיצה של איקס – סלייס שנוטה לדקיקות יחסית, מימדי ענק ותוספות מופרעות – כעת מבית פיצה X מגיע פופ-אפ חדש שמשנה כיוון לפיצה נאפוליטנית, ומוקדש לנונה האיטלקייה, הלא היא הסבתא שכולנו היינו רוצים.

>>תפריטים מוזלים, בר יין ברבורי, אהרוני ביין יאנג ועוד חדשות אוכל https://timeout.co.il/%d7%97%d7%93%d7%a9%d7%95%d7%aa-%d7%94%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c-84/

Not Your Nonna's נפתחה בימים אלו בשוק הכרמל, וצפויה להאכיל אתכם בפיצה נפוליטנית בעבודת יד לאורך כל הקיץ (שזה אומר שב-1.9 כבר אין אותם).עומר וצ'לסי סימון, בני הזוג שעומדים מאחורי פיצה איקס, רצו לגוון ולהתנסות קצת, אבל עדיין להישאר בעולמות הפיצה. על כן לקחו על עצמם ללמוד את רזי המתכון הנפוליטני לפי הספר, מה שאומר – קמח איטלקי, בצק ביגה בעל הידרציה גבוהה שעובר התפחה של 72 שעות, פרמזן מיושן כשנה ורוטב עגבניות סן מרזנו איכותי ומשובח. הפיצות נאפות, כמיטב המסורת הנפוליטנית, בטאבון אבן מיוחד שניצב במקום, שמספק לא פחות מ-450 מעלות לאפייה. כל זה מייצר את הפיצה הנפוליטנית שכבר למדתם (לשמחתכם) להכיר – שוליים שמנמנים ותפוחים, מרכז נמתח וגמיש, ובועיות אוויר חרוכות שמעניקות לכל ניחוח קלוש של שרוף, בקטע הכי טוב שאפשר.

450 מעלות בצל. Not Your Nonna's. צילום: עמית תמיר
450 מעלות בצל. Not Your Nonna's. צילום: עמית תמיר

עד כאן נאמנות למסורת, שכן התוספות שמונחות על הבצק הנ"ל כבר יותר מותאמות לשפה של פיצה איקס שלא רואה בעיניים כשזה נוגע לטופיגנז. יש כמובן גם מרגריטה קלאסית נהדרת כמו שתמצאו ברחובות נאפולי, והיא עם רוטב סן מרזנו DOP, מוצרלה, פרמזן מיושנת ובזיליקום, מדובר בביס נמתח ומענג (44 ש״ח). או פיצת המלך העירום שמבוססת רק על רוטב העגבניות סן מרזנו, שמן זית, בזיליקום ופרמזן (38 ש״ח), אבל היתר, יצירתיות ושובביות יותר, וגם מבוססות על התוצרת הטרייה של שוק הכרמל, שזה תמיד כיף.

הבית הזמני של סתבא. Not Your Nonna's. צילום: עמית תמיר
הבית הזמני של סתבא. Not Your Nonna's. צילום: עמית תמיר

גם השמות של הפיצות, בדומה לשמות של פיצה איקס, מעוררי עניין ותאבון ולפעמים קצת תמיהה: 'פיצת סטרצ'טלה מהגיהנום', שמבוססת על רוטב סן מרזנו dop, צ'ילי, סטרצ'טלה, דבש צ'ילי, בזיליקום (52 ש״ח), או אחת שמכונת 'הפרי האסור' עם מוצרלה, פרי מקורמל, גבינת בושה, טימין, דבש צ'ילי (58 ש״ח). אחת שאהבנו במיוחד וכנראה לא תמצאו בנאפולי מכונה 'הנסיכה בצהוב', והיא אכן פיצה צהובה, זאת הודות לעגבניות שרי צהובות, מוצרלה, בזיליקום, גרעיני חמניה קלויים ופרמזן. (46 ש״ח).

אל תראו לאף איטלקי את התוספות. Not Your Nonna's. צילום: עמית תמיר
אל תראו לאף איטלקי את התוספות. Not Your Nonna's. צילום: עמית תמיר

זה הזמן לפרגן גם למחירים, שכן מדובר בפיצה אישית יחסית (קוטר 28 ס"מ) שנחתכת לארבעה סלייסים די נדיבים, ועדיין שומרת על מחירי שוק. אין פה ממש מקום לשבת, אבל תמיד אפשר למצוא איזו פינה טובה בשוק, או לקחת הביתה כל עוד גרים מספיק קרוב. אתם לא רוצים פיצה קרה. כלומר, אתם כן – אבל רק למחרת בבוקר. אם כך, נותרה רק השאלהשעומדת מאחורי כל פופ אפ שגורם לנו להתאהב בו – מה לגבי ההמשך? צ׳לסי סימון מבטיחה כי: ״נביא לשוק חגיגה במשך חודשיים, ומשם נחליט לאן תלך הנונה". אנחנו, אם אתם שואלים, ממש מקווים שהנונה כאן כדי להישאר.
עד ה31.8, שפר 2,ראשון-שישי 10:00-17:00

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה! https://shop.timeout.co.il/timeout_special/?utm_source=website&utm_medium=popup