ענבים על פיצה: שיתוף הפעולה המוזר של דומינוס עם נירה ורותי רוסו

הקולקציה של נירה ורותי רוסו עם דומינוס פיצה. צילום: דן פרץ
הקולקציה של נירה ורותי רוסו עם דומינוס פיצה. צילום: דן פרץ

ברשת הפיצה ממשיכים לחזר אחרי שפים שישדרגו להם את המגש, והפעם הביאו את צמד האם ובת הקולינריות, שיצרו קולקצייה מעניינת ומוזרה של פיצות שף בתוספות ענבים, מיקס עגבניות, גבינות צאן וטעמי אוממי. אז למה בסוף זה הרגיש לנו כמו סתם פיצה דומינוס משודרגת?

5 ביולי 2023

חובבי דומינוס פיצה כבר יודעים שהרשת נוטה לחדש את הקולקציה הקבועה שלה אחת לתקופה. אכלנו כבר שיתופי פעולה עם אסף גרניט (פיצת שוק פולנטה, אנחנו עדיין מתגעגעים), שיתוף פעולה עם זוכה מאסטר שף ורועה הצאן הלל גרדי, ובימים אלה משיקים ברשת את שיתוף הפעולה החדש, שהפעם מתמקד בחיבור בין דורי – האם נירה רוסו ובתה רותי רוסו. למקרה ואתם חיים מתחת לטאבון, הנשים לבית רוסו הן אישיות קולינריות רבות עשייה ופעלים: נירה שינתה את פני המטבח הביתי עם ספרי מתכונים והפכה למוסד קולינרי חי ונושם, ורותי היא אשת קולינריה מוערכת, וגם שופטת בריאליטי "המסעדה הבאה". צוות האם-בת עובדות בשיתוף פעולה כבר שבע שנים במדור המתכונים והאוכל של שבעה ימים.

איפה ג'ובאני? נירה ורותי רוסו. צילום: אודי מוצני
איפה ג'ובאני? נירה ורותי רוסו. צילום: אודי מוצני

הקולקציה החדשה שיצרו לדומינוס נקראת Oh Mommy – כפל לשון שמחבר בין נושא האם ובת לטעם האוממי הדומיננטי של הפיצות. נו, בדיחות כאלה מפסיקות להצחיק כשמסבירים אותן ספציפית זו מעולם לא התחילה להצחיק. בכל אופן, השתיים יצרו לדומינוס שלוש פיצות שונות עם תוספות מקוריות, לפחות ברובן. טעמנו ושרדנו כדי לספר. אבל עוד לפני שנגיע לתוספות, נתחיל עם הבצק – שבשונה משיתופי הפעולה הקודמים, נשאר אותו בצק דומינוס קלאסי. הפיצות של גרניט וגרדי היו מרובעות ודקיקות, בעוד שכאן נותר אותו בצק רגיל – עבה, משולש ודחוס. מודים שהתאכזבנו, כי זה בעיקר גרם לפיצות להרגיש כמו סתם דומינוס משודרג. 

אם כן, בסיבובים הקודמים של פיצות שף מדומינוס, הרגשנו את טביעת האצבע ואת אופיו של השף. הפעם זה היה פחות מורגש, ובכנות מהנשים למשפחת רוסו ציפינו ליותר. היצירתיות, כאמור, התבטאה בתוספות שעל הפיצה – כולן תוצרת חקלאות ישראלית מקומית. התוספת המקורית ביותר הגיעה, בלי שום ספק, על פיצה עם ענבים סגולים מקורמלים ונקניק סרוולד, בתוספת אגוזי מלך קלויים. קראתם נכון. ובכן, ענבים על פיצה זה דווקא פאן, ובהחלט מדובר בתוספת לא שגרתית שמעניקה מתיקות מתונה, אבל הטעם נעלם אל מול נקניק הסרוולד, ואגוזי המלך הופכים את הכל לביס קצת מאתגר ובעיקר כזה שלא מצדיק את כל הטררם. יש גם גרסה צמחונית, עם פרמזן במקום סרוולד.

הקולקציה של נירה ורותי רוסו עם דומינוס פיצה. צילום: דן פרץ
הקולקציה של נירה ורותי רוסו עם דומינוס פיצה. צילום: דן פרץ

שתי הפיצות הנוספות לא ניחנו בהפתעות, לטוב ולרע – ראשית "פיצת עגבניות סמוקות", קיצית ועגבנייתית, עם מגוון רחב של עגבניות במגוון צבעים, וחתיכות גבינת עיזים ובלסמי מצומצם, שלוחץ קצת יותר מדי חזק על כפתור האוממי. וכן, גם כאן חטאו לזרוק אגוזי מלך. האחרונה ברשימת הפיצות היא כנראה הפשוטה מכולן, אבל גם זו שהכי סביר שתהפוך להיט – "פיצת הפטריות השזופות", על בסיס רוטב שמנת עם קונפי בצל, שבבי פרמזן ומיקס של פטריות (שמפיניון ופורטבלו) וגבינות (גאודה עיזים ומוצרלה), עם קצת עלי ארוגולה, פלפל שחור ואיולי שום ישראל. הפעם אין אגוזי מלך, רק פיצה ביאנקה פטריות גבינתית מאוד, וזה אף פעם לא דבר רע.

אם כן, הקולקציה של נירה ורותי רוסו עם דומינוס אמנם חביבה וקיצית, אבל לא מביאה טעם, ניחות או אופי חדש לדימינוס. מצד שני, אם כבר בא לכם פיצה עם תוספות, זו לגמרי פיצה דומינוס משודרגת. השאלה היא, משודרגת לאן.

מחיר פיצה מהסדרה החדשה יעמוד על 86.9 ₪. במהלך תקופת ההשקה של הסדרה החדשה יוצע מבצע מוביל הכולל פיצה OH MAMMI + משפחתית קלאסית, ב- 66 ש"ח כל אחת (132 ₪).