הופה הופה: זו ההזדמנות שלכם לאכול ב-OPA בפחות מ-50 ש"ח

פופ-אפ OPA. צילום: תומר נהיר פלוטניק
פופ-אפ OPA. צילום: תומר נהיר פלוטניק

המסעדה המהפכנית של שיראל ברגר כבר הביאה הישגים מרשימים לקולינריה המקומית, אבל נשארה לרוב באזורי ה-300 שקלים לאדם. פופ-אפ חדש מציע כמה גרסאות דיינר טראשיות לאוכל שלה, עד כמה שאוכל טבעוני ממסעדת עלית יכול להיות טראשי, ובמחירים היגיוניים לגמרי

27 בספטמבר 2023

מסעדת אופה של השפית שיראל ברגר היא מסעדה שלא מפסיקה לחדש, לסקרן ולהפתיע עם תפריט עונתי וחומרי גלם יצירתיים במיוחד. היא אמנם טבעונית, אך לא רוצה שתגדירו אותה, כי היא גם מסעדת פיין דיינינג שלא נופלת לקלישאות של מפות לבנות, שירות מתאמץ או ארוחת טעימות בלבד. ההוכחה לכך היא הפופ אפ היצירתי הקרוב שתארח המסעדה, העונה לשם OPA Lite. מדובר בפופ אפ בניחוח דיינר מקומי, אבל עם טוויסטים שרק ברגר יכולה לחשוב עליהם. אה, וגם יש קאמבק מרגש של מנה אייקונית ממסעדת מיס קפלן ז"ל, שהיתה בראשותה של ברגר ואורי שביט.

הפופ אפ הקרוב יתקיים החל מהשבוע ועד לסוף חול המועד סוכות, ויכלול חמש מנות מפתיעות במחירים נוחים ומאפשרים. מה זה מאפשרים? ובכן, לרוב הארוחות באופא הן ארוחות טעימות שמחירן 300 ש"ח לסועד, אז הנה ההזדמנות שלכם להתנסות בטעמים הייחודים והבלתי שגרתיים מבית תוצרתה של ברגר, והפעם במחירים סבבה בהחלט, רובם פחות מ-50 ש"ח.

אופה אופה, סחורה מאירופה. בעצם, מישראל. פופ-אפ OPA. צילום: אליאור חן
אופה אופה, סחורה מאירופה. בעצם, מישראל. פופ-אפ OPA. צילום: אליאור חן

ומה בתפריט אתם שואלים? אז ככה, נתחיל מנקניקיית הגזר המיתולוגית, שמוגשת בבאן רך עם איולי, בצל מוחמץ וחסה (45 ש"ח). עוד בגזרת הסנדביצ'ים המושחתים (קלות, כי זה בכל זאת טבעוני) תמצאו שניצל שמורכב מפטריית רעמת האריה, ומונח על פרנץ' טוסט מלחם תפוחי אדמה. כן כן, מה ששמעתם. הפרנץ' טוסט משוח ברוטב ברביקיו אוממי, ובתוספת של אבוקדו וסלט קולסלו (52 ש"ח).

אם אתם לא בקטע של לחם, אבל כן בקטע של פטריית רעמת האריה (איזה שם יפה לפטריה, נכון?) תוכלו גם לאכול את השניצלים ללא הלחם, וליהנות מביסים פריכים ומנחמים עם רטביי הבית (42 ש"ח), ונדמה שגם כדאי להוסיף אליהם צ'יפס ביתי מתפוח אדמה מותסס (32 ש"ח). יש גם בטטה לבנה שרופה על גחלים עם קציפת יוגורט שקדים ועשבים (42 ש"ח), ולקינוח- קוקילדה! אבל כזו שמורכבת מעוגיות שקדים, גלידת וניל וקרמל ארטישוק ירושלמי (35 ש"ח). אגב, כל המנות, השניצל בלחם תפוחי האדמה, גם מגיעות בגרסה ללא גלוטן. אנשי הלל"ג – התפקדו!

יוצרת קולינריה גם עם חקלאיות. שיראל ברגר (צילום אביב שקורי)
יוצרת קולינריה גם עם חקלאיות. שיראל ברגר (צילום אביב שקורי)

כמובן שגם צריך לשתות משהו, ובתפריט הפופ-אפ יש לא פחות משישה קוקטיילים, גם הם במחירים סבירים (42 ש"ח), ומבוססים על ליקרים הום מייד, על שימורי המזון ועל הצנצנות של אופא. אנחנו נדלקנו על קוקטייל פאמפקין ספייס באווירה סתווית, המבוסס על ג'ין, ליקר דלעת הום מייד ותערובת תבלינים חמים. גם אהבנו את קוקטייל פיגם פיגם (צמח בר ים תיכוני), שמבוסס על ג'ין, ליקר מלון, ביטרס ותמצית פיגם. גם קוקטייל הפיטגנו בתפריט סיקרן אותנו, בעיקר כי הוא מבוסס על טקילה וליקר פיטגנו, ואנחנו לא בטוחים הטעם של טקילה וליקר פיטגנו – מה שאומר שנצטרך לשתות ולהבין. אין ברירה, מישהו חייב לברר.

הפופ-אפ מתקיים בתאריכים 27-28.9 בשעות 18:00-00:00, ב-29.9 בין 12:00-16:00, לכל אורך חול המועד (1.10-5.10) בין השעות 18:00-00:00, ויסתיים ביום ו', 6.10, בין 12:00-16:00.
החלוצים 8