חשבתם שהיא גאונת כריכים? חכו שתטעמו את האסייתית החדשה שלה

השפית רחל בן אלול שהפכה סנדוויצ'ים למפלצות של טעם ב"רחל בשדרה" חוצה את הקווים לעבר השוק האסייתי ב-"Pop N Roll" החדשה שבשרונה מרקט, עם רולים בגודל לאפה (והמחיר בהתאם) ושילוב מוחץ בין קראנצ'יות, טריות ורוטב מלא אוממי (וגם מנת גיוזות חמוסטה ששווה ביקור בפני עצמה)
ביום חול של אחרי החזרה לשגרה המזויפת הזו, קצת לפני 12:00, השדרה המרכזית בשרונה מרקט כמעט ריקה, ולרגעים זה מרגיש כאילו אף אחד עדיין לא חזר לעבודה. ב-Pop N Roll, מסעדת אוכל מהיר אסיאתי חדשה, עמדות ההזמנה האוטומטיות עומדות מיותמות, אבל לא לאורך זמן. חצי שעה אחר כך זו כבר סצנה מסרט אחר: הזמנות זורמות למטבח בקצב אש, ושליחים ממהרים נושאים שקיות ממותגות. כנראה שככה זה כשרחל בן אלול משיקה מקום חדש.
>> אחרי הפצצה: ביסטרו חדש רוצה להשלים לרמת אביב את מה שחסר
מאור סבג, השותף של בן אלול בעסק החדש פופ אנד רול, לא מופתע. "את מה שרחל עשתה לסנדוויצ'ים היא עושה עכשיו למטבח האסיאתי. שנים שהיא שוחה בעולם הזה ורק חיכתה לרגע המתאים לקחת אותו למקום אחר, ולשים את טביעת האצבע שלה". למי שעלה הרגע מהמקלט נזכיר שבן אלול פרצה לחיינו לפני עשור כשהגיעה למקום השני בעונה החמישית של הריאליטי "מאסטר שף". בעונת האולסטארס מבשנה שעברה היא העפילה למקום השלישי, אבל הטייטל ממילא מתגמד לנוכח ההישגים בפועל: רחל בשדרה – רשת סנדוויצ'יות על סטרואידים בשהתמקמה בירושלים, שרונה מרקט ומודיעין – וכעת כאמור הסניף הראשון של פופ אן רול.

אורז סושי שבן אלול הגישה בריאליטי וכבש את לב וחך השופטים מהווה את הבסיס לדוכן החדש, אבל מכאן והלאה, שום דבר אינו שגרתי. חומרי הגלם עוברים תהליכים מורכבים ("בכל מקום משתמשים בגזר, מלפפון ואבוקדו. רחל מתעקשת על תפוח במרינדת יוזו"), והם משתלבים במנות באותה יצירתיות על גבול ההגזמה שכבר פגשנו בכריכים. לדוגמה: מנגו ואננס, רצועות טורטיה מטוגנות, כרישה פריכה, ממרח מיסו וכמהין ורטבים מושקעים.

מפאת המלחמה, התפריט הוטמע בהדרגה – קודם רולים ואחר כך כל השאר. "פתחנו עם חצי תפריט ועכשיו אנחנו מסיימים ללמד את הצוות ומשלימים את שאר המנות. בזמן המלחמה המרקט היה סגור לישיבה ורק עשינו משלוחים בכמות מינימלית כי רחל לא הסכימה שנסגור. היא מעדיפה להרוויח פחות ובלבד שלעובדים תהיה פרנסה".

הרולים, מנת הדגל, שמנמנים ועמוסי כל טוב. דף אורז דקיק עוטף שכבת אורז ובתוכה מילויים מגוונים שמבטיחים ביס מעניין: רול לצ'ה דה טיגרה (טרטר דג לבן, חסה לליק, אבוקדו, כוסברה, בצל סגול מוחמץ, גרעיני תירס, תפוז ואשכולית אדומה, ספייסי מיונז, רוטב לצ'ה דה טיגרה בציפוי בזיליקום) ומאצ'ה רול (ספייסי סלמון, חסה לליק, תפוח עץ סמיט, אבוקדו, מלפפון, בצל ירוק, פלפל צ'ילי, יוזו, ממרח מיסו וכמהין בציפוי אבקת מאצ'ה ותערובת שומשום). גודל רול כגודל לאפה ממוצעת והמחיר בהתאם, 59-66 ש"ח – לא זול יחסית לאוכל מהיר, ומצד שני, חוץ מפלאפל גבאי מה כן זול בעיר?

מבין הראשונות בולט חמוסטנה – מרק חמוסטה חמצמץ ובתוכו שלוש גיוזות במילוי בקר או עוף, חיבור מקורי שצולח בהצלחה את מחסום הפיוז'ן (46 ש"ח). קובה אורז, שלושה כדורים זהובים ופריכים, בן אלול מניחה ליד דגים, ירקות ופירות, ומוסיפה רוטב שמאחד הכול לכדי מנה אסיאתית מנומקת (66-69 ש"ח). במחלקת העיקריות זמין כרגע רק פאד קפאו עוף, בקר וטבעוני (69 ש"ח), אך בימים הקרובים יתווספו מנות נוספות כגון קארי ודג צלוי עטוף בחמר, שגרף לבן אלול מחמאות בשתי עונות הריאליטי.

לקראת סוף הביקור שלנו התור בפופ אנד רול כבר מגיע עד מחוץ לדלת. רולים נארזים בזריזות בקופסאות אדומות ונאספים על ידי בעליהם, שממהרים לפנות את הדרך. אחדים מהם תופסים מקום ברחבה שבחוץ, ואת הרוב החום והלחות מבריחים בחזרה למשרד. פניה של בן אלול מחייכות מתוך שלט גדול בכניסה, אבל נראה שאת הלקוחות מעניין יותר האוכל – שפע מופרע של חומרי גלם בפרזנטציה סקסית ורעיון מקורי שיושב בול על בלוטות הטעם. וכשיש שילוב מדויק בין קראנצ'יות, טריות ופריכות ורוטב מלא אוממי, גם החום של תל אביב לא מצליח לדכא את התיאבון.
קלמן מגן 3 (שרונה מרקט), ראשון-חמישי 22:00-10:00, שישי 15:00-10:00, שבת סגור, ובוולט ותןביס