מקודם

להתרגש ברמות של ילד: תערוכת עיצוב חדשה

להתנדנד בנדנדה פסיכדלית, להתבלבל בחלל מראות ולראות איך קרחום סטנדרטי יכול להפוך לדוב קוטב. תערוכת הקיץ במוזיאון העיצוב חולון שהופכת את המבקר לשותף פעיל ביצירה

להיכנס אל תוך הקיר. צילום: אלעד שריג
להיכנס אל תוך הקיר. צילום: אלעד שריג
1 ביולי 2019

בפני המעצבים הבינלאומיים המשתתפים בתערוכת "אי זוגי" הוצג בריף מורכב לפיצוח: ליצור עבודות שמצד אחד ימחישו את התהליך החמקמק של שיתוף פעולה יצירתי ומצד שני ינסו להסביר איך שני מעצבים או יותר מצליחים ליצור יחד מבלי לוותר על הייחודיות (והאגו) של כל אחד מהם.

"התרגשתי ברמות של ילדה", כתבה אחת המבקרות שסיירה בקומת הגלריה התחתונה שהוסבה לחלל מדליק ומתעתע של מראות ופתחים – מין מיצב חווייתי של הסטודיו הניו יורקי הנחשב סנרקיטקצ'ר, שנועד לתת למבקרים הרגשה כאילו הם עוברים מבעד למראה.

לעבור דרך מראות. צילום: אלעד שריג
לעבור דרך מראות. צילום: אלעד שריג

בינתיים, בגלריה העליונה מרחפים מוביילים עדינים ויפהפיים – שרשראות תעשייתיות גסות שהוסבו לווילונות מתוכשטים, פס כסף טהור שעוצב כמובייל בצורת זוג כנפיים וכתמי רורשך אשר יצאו מספרי הפסיכולוגיה והפכו לפרפרים מוזרים.

בפינה אחרת אפשר לגרום לכדור אור בקצה של מטוטלת לרחף ולהתקרב. כשעומדים כמה מבקרים ליד המיצב הכדור עובר ביניהם ומשנה את הצבע; חוויה מרגשת שקשה לעזוב.

נד-נד בטריפ

אבל כדאי לעזוב ולעלות על הנדנדה המפתיעה הסמוכה שכבר קיבלה בתקשורת את הכותרת "נד נד בטריפ". בלי לספיילר הרעיון הוא, שככל שמתנדנדים משהו קורה, וזה מגניב מאוד לילדים כמובן אבל לא רק להם, ואם כבר ילדים – בימי הקיץ החמים והמתישים התערוכה הזאת מתאימה להם מאוד. אפשר להסתובב איתם באופן חופשי, אפשר גם להצטרף לסיור מודרך מיוחד ולסיים בסדנת עיצוב יצירתית.

חיות מפקקי שעם. צילום: שי בן אפרים
חיות מפקקי שעם. צילום: שי בן אפרים

אין ילד ואין מבוגר שיישאר אדיש לתערוכה הנוספת שמוצגת במוזיאון עכשיו – "צורות של חיוך", שבה מוצגים חפצים יום יומיים כגון שדכן סיכות, קרחום ופקק שעם שהופכים ללווייתן, לדוב קוטב או ליצור דמיוני בגישה מלאת הומור ויצירתית. גם כאן הילדים (לא חשוב באיזה גיל) מוזמנים להשתתף ביצירה ולהכין בעצמם דמויות דמיוניות משבלונות ואטבי כביסה, וכשיגדלו אולי יהפכו למעצבים חשובים שיציגו את עבודותיהם במוזיאון.

מתוך צורות של חיוך. צילום: שי בן אפרים
מתוך צורות של חיוך. צילום: שי בן אפרים

שיח גנטי

אנחנו רגילים לדבר על תורשה גנטית במונחים של תכונות אופי, מראה או מחלות. אך האם ניתן להעביר גם עיסוק מקצועי בתורשה? התערוכה של האם והבת חואני וטליה מוקמל מנסה לעסוק בשאלה הזו. חואני, האם, היא מעצבת טקסטיל, טליה היא מעצבת מוצר. לכאורה מדובר בתחומים נפרדים, אבל אי אפשר לפספס את הקשר בין עבודותיהן: שתיהן קפדניות ועמלניות ועבודותיהן עשירות בפרטים ובטקסטורות. מרתק לראות איך לעיתים הגבולות מיטשטשים ותהליך העבודה של אחת נראה כמתפתח לפרויקט של האחרת.

תערוכת שיח גנטי. צילום: שי בן אפרים
תערוכת שיח גנטי. צילום: שי בן אפרים

תערוכת אי זוגי: The Conversation Show בהובלת האוצרת מריה כריסטינה דידרו מציגה במוזיאון העיצוב חולון, רחוב פנחס אילון 8 חולון

שעות פתיחת המוזיאון:

שני, רביעי בין השעות 10:00־16:00, שלישי 10:00־20:00, חמישי 10:00־18:00, שישי 10:00־14:00, שבת 10:00־20:00