מקודם

חצי הכוס המלאה: כך תמזגו בירה כמו שצריך

קירור, הכתרה, חשיפה וגילוח הם רק חלק מתשעת שלבי מזיגת הבירה שימנעו מכם כוס גדושה בקצף. כן, עשיתם את זה עד היום לא נכון וזה הזמן לגזור, לשמור ולהתאמן

כך תמזגו נכון. צילום: מתוך דף האינטסגרם של סטלה
כך תמזגו נכון. צילום: מתוך דף האינטסגרם של סטלה
6 בפברואר 2020

לחובבי היין יש סומלייה, למערבבי הקוקטיילים המציאו את המיקסולוגים, לויסקי יש סטרייטים בחולצת משבצות ולבירה יש את הביר סומלייה של סטלה ארטואה שפיתחו טקס כבוד שלם לאלכוהול האהוב עלינו. המצרכים: בקבוק סטלה ארטואה, כוס צ'אליס אלגנטית משפרת טעם והרבה רצון להנות

שלב ראשון: ההכנה

אחסנו את בקבוק הבירה במקרר עד שתגיע לטמפרטורה של כ-4 מעלות צלזיוס. בשביל הטעם.

View this post on Instagram

Reminder: Stay cool this summer.

A post shared by Stella Artois (@stellaartois) on

 

שלב שני: הקירור

שטפו את כוס השתייה במים קרים. מי הברז החורפיים בהחלט יעשו את העבודה ויאפשרו לכוס להגיע לטמפרטורה הזהה לבקבוק. כן, זה הרגע שאתם מוציאים אותו מהמקרר.

 

שלב שלישי: החשיפה

תחזירו את הקליפר, האולר מהצבא והמפתחות של האוטו לתיק. תשקיעו בפותחן והסירו את פקק הבקבוק בתנועה מהירה.

 

שלב רביעי: המזיגה

כאן המתח מתחיל. אז קודם כל, נגבו את הזיעה מהמצח כי זה סתם מגעיל ואז החזיקו את הכוס בזווית של 45 מעלות והתחילו למזוג. בעת המזיגה יווצר יחס אידיאלי בין כמות הקצף למשקה.

 

שלב חמישי: ההכתרה

כאשר הבירה מגיעה לנקודת האמצע, ישרו את הכוס, הניחו אותה והתגאו בראש הקצף. או ליתר דיוק ה-כתר.

 

שלב שישי: הגילוח

לאחר מילוי הכוס חלק מהקצף עשוי לזלוג מהשוליים העליונים ולקשט את שפתותיכם בשפם מולבן שיש לגלח בזווית של 45 מעלות. (די חבר'ה, אנחנו לא באייטיז) הפעולה הזו תסיר מהכוס גם בועות גדולות.

 

שלב שביעי: הבחינה

זה הזמן להתהדר בנזר הבריאה שהוא כוס הבירה שלכם ולוודא שעובי ראש הקצף עומד על כ-3 ס"מ (שתי אצבעות פלוס-מינוס). הראש הוא הכיסוי ששומר על טריות הבירה ונוכחותו חשובה במיוחד.

 

שלב שמיני ואופציונלי: הניקוי

במידה והתרשלתם בתהליך המזיגה – אין צורך לשבור את הכלים. או את הכוס. שטפו בעדינות את בסיס הרגל של הכוס ושתו בהנאה.

שלב תשיעי: ההגשה

אנחנו בני תרבות. ועל כן לחיים.