מקודם

לבשל באהבה: מתכוני שף שאתם ממש, אבל ממש רוצים

תמיד חשקתם להכין לחברים את הפנקייק השמנמן של בנדיקט? להרשים עם סלט קישואים דקיקים כמו בקפה אירופה? או פשוט להכין גלידה בבית? המסעדות הכי טעימות חושפות את המתכונים הכי מושלמים שלהן

תתכוננו. צילום: שרית גופר
תתכוננו. צילום: שרית גופר
4 בספטמבר 2019

סלט קישואים של ליאור הדס | קפה אירופה

המצרכים:

קישוא טרי בגודל בינוני פרוס דק (רצוי להיעזר במנדולינה לחיתוך).
רבע בצל סגול.
4-5 טבעות צ'ילי אדום, פרוסות דק.
15 עלי פטרוזיליה.
15 עלי נענע.
חופן אגוזי מלך טריים וקצוצים גס.
כף פקאנים סינים מסוכריים וקצוצים .
מיץ מחצי לימון.
4 כפות שמן זית.

אופן ההכנה:

ערבבו את כל הכיף הזה יחד בקערה, הניחו בכלי הגשה מרוח בשתי כפות לאבנה וזלפו במעט שמן זית. הכי קליל.

סלט הקישואים של קפה אירופה. צילום: שלומי מזרחי
סלט הקישואים של קפה אירופה. צילום: שלומי מזרחי

גלידת קרמל מלוח | הסיציליאנית

המצרכים:

500 גרם שמנת מתוקה 38%, קרה מאוד.
190 גרם חלב ממותק ומרוכז.
30 גרם ריבת חלב איכותית.
20 גרם דבש.
3 גרם מלח דק.

אופן הכנה:

הקציפו בקערת מיקסר את השמנת, חלב מרוכז, מלח, דבש וריבת חלב עד לקבלת קרם תפוח ולא מאוד יציב. העבירו את המסה לתבנית והקפיאו לכ-5 שעות לפחות. הגישו בגביעי גלידה ותפרגנו בזילוף של ריבת חלב נוזלית. בשביל האיסטגרם – ובשביל הטעם.

להכין גלידה בבית? הכי איזי. צילום: יח"צ
להכין גלידה בבית? הכי איזי. צילום: יח"צ

גלידת בחאתי (פודינג האורז של המזרח התיכון) | בוזה

המצרכים לאורז בחלב:

100 גרם אורז.
200 גרם חלב.

אופן ההכנה לאורז בחלב:

חממו בסיר את החלב עד לרתיחה. לאחר מכן הוסיפו את האורז, ערבבו טוב טוב והורידו מהאש. כסו את הסיר במכסה והמתינו כחצי שעה. בזמן הזה, תוכלו להתחיל לעבוד על מסת הגלידה.

המצרכים למסת הגלידה:

כוס חלב.
כוס שמנת.
כוס סוכר.
250 גרם גבינת מסקרפונה.
כפית קינמון.
מי ורדים – לפי הטעם.
חצי כוס מהאורז שבושל בחלב.

אופן ההכנה:

חממו את החלב לטמפרטורה פושרת והוסיפו את הסוכר. ערבבו היטב עד שהסוכר נמס לחלוטין והורידו מהאש. לאחר מכן, הוסיפו את השמנת, גבינת המסקרפונה, פודינג האורז, קינמון ומי ורדים וטחנו את העיסה המתוקה בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם אחיד. הקציפו את הבלילה שנוצרה, העבירו לתבנית והקפיאו בפריזר.

*מומלץ לחזור על פעולת ההקצפה פעם נוספת לאחר שעה לקבלת מרקם טוב יותר.

בוזה. צילום: אורית פניני
בוזה. צילום: אורית פניני

סלט פריקה עם דלורית, קישואים ואורגנו על ציזיקי קשיו | באנה

המצרכים להכנת הפריקה לארבעה סועדים:

2 כוסות פריקה.
2 בצלים סגולים קצוצים.
כף שמן זית.
מלח.

אופן ההכנה:

חממו שמן זית בסיר ולאחר מכן הוסיפו את הבצל. טגנו אותו תוך כדי ערבוב כ-5 דקות על להבה בינונית, הוסיפו את הפריקה וטגנו בחצי דקה נוספת. בהמשך, מזגו כ-3 כוסות מים רותחים, כסו ובשלו את הפריקה כ-25 דקות על אש נמוכה. לבסוף, כבר את האש והשאירו את הסיר מכוסה כ-5 דקות נוספות. העבירו לקערה, תבלו במלח וצננו.

המצרכים לדלורית וקישואים:

דלורית אחת או שני קישואים גדולים חתוכים לקוביות של 2 על 2 ס"מ.
שמן זית.
מלח.

אופן ההכנה:

ערבבו בקערה את הירקות עם שמן זית ומלח והעבירו לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. הכניסו לתנור וחממו בטמפ' של 200 מעלות כ-20 דקות.

המצרכים לרוטב הציזיקי קשיו:

כוס אגוזי קשיו שהושרו כחצי שעה במים רותחים.
כף שמן זרעי ענבים.
4 כפות מיץ לימון.
מלח (לפי הטעם).
מים (לפי הצורך).
4 מלפפונים מגורדים דק (על החלק הדק של הפומפייה) וסחוטים מנוזלים.
עלים קצוצים משני עלי נענע או שמיר.

אופן ההכנה:

סננו את הקשיו והעבירו לבלנדר יחד עם מיץ הלימון לטחינה. תוך כדי הוסיפו את השמן והמים בהדרגה עד לקבלת מרקם קטיפתי. העבירו את הקרם שנוצר לקערה, ערבבו עם המלפפון המגורד ועשבי התיבול, הוסיפו מלח וצננו.

המצרכים לרוטב חרדל:

חצי כוס שמן זית.
2 כפות חרדל.
שן שום מגורדת.
4 כפות מיץ לימון.

אופן ההכנה:

ערבבו בצנצנת את כל המרכיבים עד לקבלת רוטב אחיד.

להרכבת הסלט:

1 בצל סגול פרוס דק.
עלי אורגנו או זעתר מ-5 עלים, מופרדים.
מלח (לפי הטעם).
פלפל שחור (לפי הטעם).

אופן ההכנה:

צקו בצלחת כשתי כפות מהציזיקי ופזרו על הצלחת. לאחר מכן, ערבבו בקערה את הפריקה עם הרוטב והירקות הצלויים ותבלו במלח ופלפל שחור. הניחו כערימה במרכז הצלחת ופזרו מלמילה פרוסות בצל סגול ועלי אורגנו.

פריקה אן פריקי? מה זה משנה. העיקר שטעים. צילום: שלומי מזרחי
פריקה אן פריקי? מה זה משנה. העיקר שטעים. צילום: שלומי מזרחי

סביח מפורק | קפה חמניה

המצרכים:

תפוח אדמה אפוי בתיבול של שמן זית ומעט מלח אטלנטי.
חציל אפוי בתיבול של שמן זית, טימין ומלח אטלנטי.
לימון כבוש שנטחן עם מעט זמן זית.
טחינה לבנה שתובלה כבר.
ביצה קשה.
4 פרוסות בצל סגול.

המצרכים לסלסת העגבניות:

עגבניות.
בצל סגול.
שום.
פטרוזיליה.
שמן זית.
מלח.
פלפל.
מעט חומץ.

אופן ההכנה:

הניחו בקרעה את הירקות האפויים, זלפו בנדיבות טחינה, סלסת עגבניות וקרם לימון כבוש. קשטו בבצל ירוק ופטרוזיליה ותבלו עם מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור. ותפרגנו לעצמכם עם לחמניה רכה ולוהטת שתספוג את כל הטוב הזה.

סביח פריסטייל. צילום: יח"צ
סביח פריסטייל. צילום: יח"צ

אורז רטטוי וקציצות | קפה חמניה

המצרכים:

אורז אורגני מלא ומבושל לפי ההוראות על האריזה.
חציל.
זוקיני.
בטטה.
פלפל אדום.

לרוטב רטטוי:

רוטב עגבניות קלאסי עם בזיליקום.
1 בצל לבן.
שום (לפי הטעם).
בזיליקום.
מלח.
פלפל.
רסק עגבניות.

לקציצות:

שעועית מש אורגנית מונבטת.
דלעת.
בצל.
כוסמת ירוקה מונבטת.
מלח הימלאיה ורוד.
כורכום.

אופן ההכנה:

טחנו את כל המצרכים לרוטב הרטטוי למרקם חלק. לאחר מכן חתכו את החציל, זוקיני, בטטה והפלפל האדום לקוביות ובשלו בסיר גדול עם חופן פרוסות שום וזיתי קלמטה קרועים עד לריכוך של כל הירקות. הוסיפו את רוטב העגבניות ובשלו על אש בינונית לשעה. לבסוף הוסיפו חופן נדיב של עלי בזיליקום שלמים, ערבבו וצננו.

רטטוי של קפה חמניה. צילום: יח"צ
רטטוי של קפה חמניה. צילום: יח"צ

למיני פנקייק חלווה | בנדיקט

המצרכים לכ-30 לפנקייקים קטנים:

2 וחצי כוסות+3 כפות קמח (כ-400 גרם).
כוס אבקת סוכר (כ-120 גרם).
3 כפיות קטנות אבקת אפייה (כ-15 גרם).
2 כפיות קטנותסודה לשתייה (10 גרם).
חצי כפית מלח.
4 ביצים בגודל M.
1 כוס רוויון (כ-500 מ"ל).
חצי כוס חלב (כ-240 מ"ל).
50 גרם חמאה מומסת.

לרוטב חלווה:

50 גרם מדליוני שוקולד לבן.
חצי קילו חלווה.
חצי קילו שמנת מתוקה.
25 גרם סילאן.

אופן הכנת הפנקייקים:

נפו את כל המרכיבים היבשים יחד בקערה וצרו גומה. בקערה נפרדת ערבבו ביצים, חלב ורוויון, שפכו אותם אל מרכז גומת המרכיבים היבשים וטרפו במטרפה מהחוץ כלפי פנים. כאשר 75% מהמרכיבים היבשים עורבבו עם הנוזלים, הוסיפו את החמאה המומסת וערבבו עד להתמזגות החמאה בבלילה. היזהרו מערבוב יתר (!) וקררו את התערובת. בינתיים, שמנו את המחבת קלות, עדיף בחמאה מזוקקת, ערבבו את הבלילה וצקו כ-50 מ"ל ממנה על המחבת החמה. עם היווצרות הבועות על חלקו העליון של הפנקייק, יש להפוך אותו לכחצי דקה נוספת. הניחו בצד וחזרו על הפעולה כמספר הפנקייקים המבוקשים.

אופן הכנת רוטב החלווה:

חתכו את החלווה לקוביות קטנות להמסה מהירה והרתיחו בסיר את כל המרכיבים על אש קטנה עד להמסה מלאה.

אופן הרכבת המנה:

הניחו שלושה פנקייקים מוכנים וחרצו שניים מהם בדיוק במרכז באמצעות קורץ ייעודי בקוטר קטן. הניחו את שלישיית הפנקייקים אחד על גבי השני במרכז הצלחת כאשר שני הפנקייקים המקורצים למעלה ליצירת "כוס" ומלאו אותה ברוטב חלווה עד חלקו העליון של הפנקייק. הניחו חופן שערות חלווה מעל הפנקייק וזגגו עם מעט סילאן ופיסטוק קצוץ.

המתכון הנחשק של בנדיקט. צילום: שרית גופן
המתכון הנחשק של בנדיקט. צילום: שרית גופן

פנקוטה יוגורט של שימי נגר | אונזה

המצרכים:

300 מ"ל שמנת מתוקה.
160 גרם יוגורט כבשים.
15 גרם סוכר.
1 וחצי דפי ג'לטין.
סילאן.

אופן ההכנה:

השרו את עלי הג'לטין במים עד לריכוך. בינתיים, הביאו לרתיחה את השמנת והסוכר בסיר קטן, הוסיפו את הג'לטין המרוכך, ערבבו וצננו מעט. בקערה טרפו היטב את היוגורט והוסיפו לו בהדרגה את השמנת החמה. צקו את התערובת לכלי הגשה אישיים והעבירו למקרר להתייצבות לשעתיים לכל הפחות. לפני ההגשה זלפו מעט הפנקוטה סילאן ושברי פיסטוקים קלויים.

פנקוטה של אונזה. צילום: יח"צ
פנקוטה של אונזה. צילום: יח"צ

שיפודי פרגית ברוטב קרמל | ק-פה האנוי

המצרכים:

שני שיפודים של 180 גרם פרגיות.
2 קילו סוכר.
1500 מ"ל מים.
200 גרם רוטב סויה בהירה.
50 גרם פלפל סצ'ואן.
50 גרם פלפל שאטה גרוס.
50 גרם כפיר ליים.
כוסברה.
נענע.
בצל ירוק.
בוטנים.
פלפלים מתוקים ויבשים.
כמון.
פלפל.
מלח.

אופן ההכנה:

המיסו את הסוכר עם שליש מכמות המים במתכון. לאחר מכן הוסיפו את יתר הנוזלים והתבלינים, הביאו לרתיחה ובשלו כחמש דקות. לאחר שציננתם את הרוטב, השרו את הפרגיות כשעה. בהמשך, חתכו את הפרגיות לקוביות בגודל בינוני, שפדו אותן וצלו על הגריל.

הצעת הגשה:

הניחו את הפרגיות על אורז שהוקפץ בווק עם כרוב סגול, גזרים ושומן אווז וקשטו עם כוסברה, נענע, בצל ירוק ובוטנים. במקביל, תוכלו להכין מחית שינג'אן ולפזר אותה מעל המנה.

אופן הכנת מחית השינג'אן:

השרו פלפים מתוקים ויבשים כחצי שעה במים חמים וטחנו אותם עם שמן זית, זרעי כוסברה, כמון ופלפל חריף יבש. הוסיפו מעט מים קרים ומלח ותבלו את המנה.

שיפודים וקוקטייל. צילום: שלומי מזרחי
שיפודים וקוקטייל. צילום: שלומי מזרחי

סלט שומר והדרים של שימי נגר | אונזה

המצרכים:

שומר אחד.
תפוז אחד.
חצי צרור פטרוזיליה.
8 עלי נענע מופרדים מהגבעול.
15 גרם צימוקי אוכמניות (ניתן להחליף בחמוציות ללא סוכר).
חצי פלפל ירוק חריף.
50 מ"ל שמן זית.
קורט צ'ילי יבש וגרוס.
קורט מלח.
קורט פלפל.
30 גרם פקאן קלוי.

אופן ההכנה:

חתכו את השומר לסלייסים דקים לתוך קערת ערבוב. פלטו את התפוז מעל הקערה, כך שהמיץ שלו ייסחט לתוכה, הוסיפו את הפילטים וסחטו את שאריות המיץ שנותרו. קצצו דק פטרוזיליה, נענע ופלפל חריף והוסיפו לקערה. הוסיפו את יתר המרכיבים, ערבבו היטב, העבירו לצלחת הגשה ופזרו את הפקאנים מעל.