מקודם

מלגו ומלבר – כי כל אחד צריך לאכול באחת מהמסעדות הטובות בארץ

נאמר כבר הכל על מסעדת השף של מוטי טיטמן ועם זאת, מעט מאוד סופרלטיבים יוכלו לתחום את הפינה הכי יפה וטעימה בעיר. נא לטעום בהקדם

מלגו ומלבר. צילום: שי הנסב
מלגו ומלבר. צילום: שי הנסב
19 בדצמבר 2019

הלוקיישן:

אידיאלי. שדרות רוטשילד, פאתי בן ציון, פינת מרמורק ונוף להבימה. יותר טוב מזה נשתגע.

ויז'ן:

מלגו ומלבר (בארמית: בפנים ובחוץ) הוקמה לפני שבע שנים על ידי השף מוטי טיטמן שהפך לאייקון של טכניקות בישול צרפתיות, בישול מולקולרי וטיפול מדויק בחומרי גלם מהים. רק לאחרונה דורגה כאחת מ־50 המסעדות הטובות בעולם על ידי מגזין בסט דיסקברי.

על השף:

מוטי טיטמן מוביל את המטבח של מלגו ומלבר מאז פתיחתה לאחר שהתמקצע במסעדות מישלן מסביב לעולם ובמסעדת רפאל שמעוררת בנו רגשות נוסטלגיים עזים, כשף תפעולי. בין לבין סייע בהקמת הסניף הניו יורקי של מאפיית לחמים ובישל באחד מכנסי הקולינריה החשובים בעולם: מדריד פוסיון.

מלגו ומלבר. צילום: שי הנסב
מלגו ומלבר. צילום: שי הנסב

וייב:

מסעדה עילית שלוקחים בה הכל ברצינות יתרה, חוץ מאת עצמם. משוחרר, מדויק, איכותי, קז'ואל.

קהל:

בוגר וחובב מסעדות עילית.

בירה:

במלגו ומלבר מאמינים שלכל בירה מגיעה הכוס שמזוהה איתה. סטלה ארטואה לדוגמה, מוגשת בצ'אליס. מן כוס עגולה ואצילית. כן, לוקחים פה מאוד ברצינות גם את תהליך יצירת המפגש בין הנוזל למי שלוגם אותו. ורצוי בטמפרטורות קרירות מאוד.

למה דווקא סטלה ארטואה?

"טעימה, קלילה ולא 'נדחפת' לטעם של האוכל".

טעים מבפנים ומבחוץ. צילום: שי הנסב
טעים מבפנים ומבחוץ. צילום: שי הנסב

ליד הסטלה ארטואה?

פוקצ'ה אורטיז.

בואו לבקר:

בכל ימות השבוע 12:00־15:00 לחובבי ארוחות הצהריים מפנקות וב־17:00־1:00 לסועדי הערב.

לעמוד המסעדה