מקודם

טוב לכדור הארץ – טעים בקפה: המשקאות שהולכים להשתלט על בתי הקפה

האם יש יותר תל אביבי מקפה על בסיס משקה שקדים? כנראה שלא. בדיוק בגלל זה, אלפרו משיקים את סדרת המשקאות BARISTA, שייקחו את הקפה שלכם צעד אחד קדימה

בתי קפה בתל אביב (צילום: Shutterstock)
בתי קפה בתל אביב (צילום: Shutterstock)
9 במאי 2021

כשרוצים לדבר בגנותם של תל אביבים, נוטים להתייחס לחיבתנו הרבה לישיבה בבתי קפה, שתיית אספרסו ולגימה ממשקה סויה. מלצריות ובריסטות למודות ניסיון, אף יספרו סיפורי מלחמה על ויכוחים לוהטים בקרב פרלמנטים ותיקים העוסקים קצת פחות בפוליטיקה ויותר בפולמוסים על החלב שבליבת הקפה ההפוך. אז נכון, רינה מצליח תספר בגלאם השמור רק לה, כי העם נחלק לימין ושמאל. אבל בינינו, יש את מחנה הסויה ומחנה השקדים – עם תמיכה מבחוץ של חובבי שיבולת שועל אליטיסטיים.

אז על מה כל המהומה?

בשנת 2019, פרסמו בבהלה תאגידי החלב האמריקאים על צניחה של כ-40% בצריכת משקה חלב. וגם כאן בישראל ניתן להבחין ברוחות שינוי בהרגלי צריכת משקה החלב. עם זאת, בשורת הקרדיטים ראוי לציין את אלפרו, שהיו הראשונים לקדם תחליפי חלב מהצומח במשך ארבעים שנה, עם מגוון גדול של מוצרי סויה – ועוד הרבה לפני שטבעונים העזו להרים את ראשם במעוזי העיר ובתוכניות ריאליטי. כעת, הם גם נכנסים בכל הכוח לעולם הקפה.

אגב, עם או בלי טבעונות, יותר ויותר צרכני קפה כיום, מעדיפים להשתמש בתחליפי חלב מהצומח מטעמים בריאותיים, אקולוגים או העדפה של טעם. "משנה לשנה, בתי קפה צומחים משמעותית בכל מה שקשור לתחליפי חלב", מסבירה מנהלת המכירות של בינז קפה, שירלי לוי. "הבריסטות מתקמצעות בהתאם ואין פשרות בהקצפה, קרמיות וטעם", היא מוסיפה.

לא מתפשרים על הטעם. צילום: אנטולי מיכאלו
לא מתפשרים על הטעם. צילום: אנטולי מיכאלו

אז כעת, אחרי שהחלטנו לפתח מערכת יחסים יציבה עם משקאות חלב מהצומח, הגיע הזמן לקחת את הזוגיות הזו צעד אחד קדימה. סדרת משקאות BARISTA – הם לגמרי הדור הבא, גם בבית (כי השנה, גילינו שזה הכי יכול לקרות). בין אם אתם טיפוסים של הפוך, או כאלו שמחבבים את האמריקנו שלהם עם חיזוק בצד, המשקאות החדשים של אלפרו מזקקים את החוויה למקצועית ומדויקת יותר.

בסדרה, הושקו כשלושה משקאות המבוססים על שקדים, שיבולת שועל או סויה – בטעמים מעודנים שמשתלבים מעולה עם הקפה ועושים כבוד למנת אספרסו בוטיקית ומהבילה, בעלי מתיקות שלא משתלטת ומרקם מושלם. דניאלה שמשוני, מומחית ללאטה ארט וזוכת תחרויות, מקפידה לעבוד עם סדרת BARISTA. "ניתן להקציף אותו בקלות והוא הופך לקרמי ומבריק – מה שמאפשר לי לצייר איתו בקלות".

לעשות את זה כמו בריסטות

המשקאות החדשים פותחו על ידי בריסטות ומומחי קפה, כך שהם קלים להקצפה – במקציף חשמלי ביתי או בסיר קטן בשילוב מקציף ידני. בסיום החימום, הקישו עם הסיר על גבי השיש לצמצום בועות האוויר ופשוט מזגו את החלב המוקצף בתנועות יומרניות ליצירת בריסטה ארט. מותר ואף רצוי לצלם, לשתף ולהעלות לסטורי. למה? כי אנחנו יודעים שתרצו.

כל תחליפי החלב בסדרת BARISTA של אלפרו מתאימים לכל סוגי הקפה. הטעם מעודן יותר מתחליפי החלב המוכרים והגימור הסופי מקצועי ומפונפן. המשקאות החדשים בסדרה מתאימים לכל סוגי הקפה כולל אספרסו ממכונה או אינסטנט לפשוטים שבינינו.

סתם שתדעו, אם אתם בקטע של קיימות, מקורם של כל פולי הסויה במשקאות הם מאירופה וקנדה ונושאים תו תקן PROTERRA – המבטיח קיימות אקולוגית, חברתית ופולים שאינם מהונדסים גנטית. בנוסף, השקדים מגיעים מאזור הים התיכון וניזונים ברובם מהשקיה טבעית של מי גשמים ושיבולת השועל מגיעה מצרפת, בלגיה ופינלנד תוך השבחת האדמה על ידי שימוש בקש.

בקיצור, ככה תעשו את זה כמו מקצוענים עם משקאות אלפרו BARISTA:

סויה
משקה בעל מרקם קרמי וחלק, משתלב לרוב מצויין עם קפה 100% רובוסטה, שנותן פייט לטעם העשיר של הסויה. מומלץ להרתיח את החלב בטמפרטורה של 70-80 מעלות.

שיבולת שועל
משקה נוח במיוחד לחובבי ההקצפות. מתאים לקפה 100% ערביקה. יש להרתיח בטמפרטורה של 65-75 מעלות.

תנסו את השיבולת שועל. צילום: אנטולי מיכאלו
תנסו את השיבולת שועל. צילום: אנטולי מיכאלו

שקדים
משקה במרקם קטיפתי עם ארומת שקדים נעימה. כל כך נוח שאין קפה שלא מתאים לו. גם כאן, מומלץ להרתיח בטמפרטורה של 65-75 מעלות.

המלצת הצוות
קפה סלק עם משקה שיבולת שועל. 100% קפה עם טוויסט של אבקת סלק המוקצפת יחד עם החלב. לא רק שתקבלו קפה ורוד ופוטוגני להחריד, אלא תהנו מטעמים עדינים של סלק מבלי לוותר על הערכים התזונתיים שלו.