יקב אסף. צילום: אסף קרלה
יקב אסף. צילום: אסף קרלה

לאכול טוב, לעשות טוב. כל בתי האוכל והמסעדות בהם תוכלו גם לזלול וגם לתרום למשפחות נזקקות. "ספיישל לתת" 4 יוצא לדרך עם כל המנות שיעשו לכם טעים בבטן ונעים בלב

29 באוגוסט 2019

הנמל 24

בתפריט:

סלט ארטישוק: לבבות חסה, ארוגולה, צנונית, שקדים מקורמלים וגבינת פרמז'ן (42 שקלים), כרובית צלויה: ראטה כרובית עם עשבי תיבול וקרם כרובית (45 שקלים), סקוטיני גבינת עיזים על קרם אפונה וכמהין, שמן זית, גבינת פרמז'ן ורוטב בלסמי מצומצם (48 שקלים).

הנמל 24, חיפה

הנמל 24. צילום: אריק רובין
הנמל 24. צילום: אריק רובין

צ'אנג בה

בתפריט:

ספרינג רול: אגרול קריספי במילוי ירקות ואטריות זכוכית. מוגש עם רוטב סויה בוטנים מתקתק (32 שקלים), קארי מאסמן: תבשיל קארי מתקתק בטעמי קינמון, הל וזרעי כוסברה בתוספת תפוח אדמה, בוטנים ואורז וטופינגס של טופו, עוף או בקר לבחירה (59 או 72 שקלים) קוקטייל באקט זוגי מרענן בטעמים פירותיים וקיציים (48 שקלים).

הנמל 23, חיפה, התמר 1, יקנעם

ספרינג רול בצ'אנג בה. צילום: יח"צ
ספרינג רול בצ'אנג בה. צילום: יח"צ

תל יצחק

בתפריט:

חצי עוף במרינדה שנצלה בטאבון. מוגש עם הום פרייז לימוני, כוסברה, בצל סגול ורוטב סיזר (89 שקלים), פפרדלה לבנה: פסטה טרייה בחמאת אגוזי מלך, שום קונפי, בצלצלי פנינה וגבינת ריקוטה מעודנת (69 שקלים).

בכניסה לקיבוץ תל יצחק

חצי עוף במרינדה. צילום: אנטולי מיכאלו
חצי עוף במרינדה. צילום: אנטולי מיכאלו

ליבירה

בתפריט:

חציל שרוף עם רוטב רימונים, סילאן, אגוזים מתובלים בכמון וטחינה גולמית (34 שקלים), ריזוטו פתיתים עם עגבניות צלויות, פטריות, ארטישוק, עשבי תיבול, שמנת, גבינת פרמז'ן וקריספי פטה (56 שקלים), בסבוסה איטלקית עם צנוברים, יוגורט כבשים והדרים (28 שקלים).

הנמל 26, חיפה

ריזוטו פתיתים בליבירה. צילום: גבריאל שכטר
ריזוטו פתיתים בליבירה. צילום: גבריאל שכטר

איטליאנו דה לה קוסטה

בתפריט:

קרפצ'יו חציל עם גבינת ריקוטה, סלסה, טחינה גולמית ובריוש (46 שקלים), פפרדלה עוף וברוקולי, עם עגבניות שמש, פלפלת, כמהין ותרד בלאדי (67 שקלים), עוגת נמסיס שוקולדית עם קרמבל פקאן וכדור גלידה בטעם קפה (39 שקלים).

העליה השנייה 96, חיפה

איטליאנו דה לה קוסטה. צילום: יח"צ
איטליאנו דה לה קוסטה. צילום: יח"צ

מגדלנה

בתפריט:

סלט פטוש: מיקס ירקות, עלי נענע ופטרוזיליה, סומק, ג'יבנה מלוחה ולחם קלוי (52 שקלים), עראייס קבב: מיני פיתות מקמח מלא, במילוי בשר טלה, טחינה, סומק, עגבניות ובצל צלוי (72 שקלים), חוויה גלילית: קינוח של קטאייף אגוזים, חלוות אלג'יבן, בקלוואה, קרם ריקוטה פרסקה, קרם פטיסייר ונילי ושערות קדאיף קריספיות (68 שקלים).

מתחם צומת מגדל, כביש 90, מגדל

קינוחים מהגליל. צילום: ארז מילר
קינוחים מהגליל. צילום: ארז מילר

מסעדת הבוקרים

בתפריט:

אסאדו פמפקין: פרוסות אסאדו מעושנות על מצע של דלעת צלויה בסילאן ותוספת צ'יפס סלק ברוטב מייפל (49 שקלים), סינטה נברסקה אמריקאית: 300 גרם של נתח סינטה פרימיום משויש (140 שקלים), אנטריקוט על העצם: נתחי אנטריקוט פרימיום מיושנים במקום, מוגשים עם רוטב צ'ימיצורי ביתי ורוטב מרסלה (על בסיס ציר בקר ויין אדום) ותוספת לבחירה. (בין 164 ל-288 שקלים).

מרום גולן

מסעדת הבוקרים. לקרניבורים במיוחד. צילום: עדי פרץ
מסעדת הבוקרים. לקרניבורים במיוחד. צילום: עדי פרץ

פוקאצ'ה בר

בתפריט:

מרנג מסקרפונה: פירות העונה מונחים על קרם מסקרפונה, קראמבל חמצמץ, פצפוצי ליים, שברי מרנק סומק, פסיפלורה ברוטב פירות יער חמצמץ (44 שקלים).

*יש לשאול את המלצרים על מנות ספיישל לתת

הגושרים, מתחם גן הצפון, כביש 99

פוקצ'ה בר. צילום: יח"צ
פוקצ'ה בר. צילום: יח"צ

בוזה

בתפריט:

גלידת באחתי: פודינג אורז, מסטיקה (אלת מסטיק) ומי ורדים. (12 שקלים למנת ילד, 16 למנה קטנה). גלידת 100% בוזה, גביע בטעמים בתוצרת עצמית. (22 שקלים למנה, 24 למנה גדולה ו-89 לקילו).

השוק 1, תרשיחא, צומת גומא, עמק החולה, בית בוזה בקיבוץ סאסא, קניון החאן, ראש פינה

יאמי. הגלידות של בוזה. צילום: אנטולי מיכאלו
יאמי. הגלידות של בוזה. צילום: אנטולי מיכאלו

יקב אסף

בתפריט:

רוזה זינפנדל (148 שקלים לבקבוק, 37 שקלים לכוס), שנין בלאן (156 שקלים לבקבוק, 39 לכוס), קברנה רוג׳ום 91 (168 שקלים לבקבוק, 42 לכוס).

קדמת צבי, כביש 91, כקילומטר צפונה מצומת נשוט, רמת הגולן

יקב אסף. צילום: אסף קרלה
יקב אסף. צילום: אסף קרלה