מקודם

עומדים לפני התקנת צנרת? הכתבה הזו בשבילכם

אחד השלבים החשובים ביותר בהקמה של בית חדש הוא השלב שבו מתקינים את הצנרת. גם אם אין לכם שום ניסיון קודם בתחום, עדיין יש כמה דברים שעליכם לדעת בנושא. ריכזנו את החשובים שבהם

אתם לא רוצים הפתעות בצנרת. צילום: שאטרסטוק
אתם לא רוצים הפתעות בצנרת. צילום: שאטרסטוק
11 בנובמבר 2020

גדי שחר (שם בדוי) הוא מנכ"ל של בית דפוס בתל אביב כבר למעלה משני עשורים. במהלך השנים הצליח לחסוך מספיק כסף כדי לבנות את בית חלומותיו ובימים אלה הוא עומד לפני השלב המורכב של התקנת הצנרת. בתור מנכ"ל של בית דפוס תל אביב, לא יצא לו להתקין יותר מדי צנרות בחייו (הוא יותר טיפוס של הדפסה על קנבס בתל אביב או הדפסה על חולצות). אך כיוון שמדובר בשלב כל כך קריטי בהקמת הבית וכיוון שחוסר הקפדה על התנהלות מקצועית עשוי לעלות לו ביוקר בשלב מאוחר יותר, יש לנו כמה טיפים חשובים בשבילו וגם בשבילכם כמובן. שנאמר: לקרוא, לגזור ולשמור.

התקנת צנרת וכלים סניטריים: תנו עדיפות לבעל מקצוע אחד

ישנה חשיבות עליונה לדאוג לחוזה עבודה מפורט כמה שרק אפשר וזאת על מנת שלא תתקלו בהפתעות לא נעימות על רקע ניסוחים עמומים וכלליים. כמו כן מומלץ ביותר לדאוג לכך שאיש המקצוע שיהיה אמון על התקנת הצנרת, יהיה גם אחראי על התקנת הכלים הסניטריים (ולא לשכוח לפרט בחוזה העבודה אילו כלים בדיוק). הסיבה לכך נעוצה בעובדה שבעל המקצוע שיתקין את הכלים הסניטריים, יוכל לדעת היכן עוברת הצנרת וחלילה לא יבצע קידוחים בנקודות הלא נכונות.

כמו כן יש סיכוי לא רע שבעל המקצוע ישמח להעניק לכם הנחה מסוימת אם תפקידו בידיו את שתי המלאכות במקום לפצל אותן בין שני אנשי מקצוע שונים.

ודאו שצנרת המים מבודדת

במסגרת ההתקנה ודאו שאיש המקצוע מתקין צנרת המאובזרת בבידוד לצינורות המים החמים והקרים כאחד. אמנם מדובר בצנרת יקרה יותר ואין ספק שתידרשו לשלם תוספת תשלום, אך קחו בחשבון שהבידוד יחסוך לכם בעלויות החימום וימנע בזבוז מיותר ולכן מדובר בהשקעה שמצדיקה את עצמה בטווח הרחוק.

אין להכניס צינורות ניקוז לעמודי התמך של הבית

חל איסור מוחלט להכניס צינורות ניקוז בעמודי התמך של הבניין. בכל מקרה שבו בעל המקצוע מנסה לשכנע אתכם אחרת, אל תהססו לפנות למהנדס. אמנם ישנה אפשרות בנסיבות מסוימות להעביר צנרת בעמוד תמך, אך במקרים מעין אלה יהיה צורך לבצע חיזוקים אלטרנטיביים.

בדיקת לחץ מוקדמת למניעת הפתעות לאחר הנחת הריצוף

לפני שלב הריצוף, חשוב ביותר לבצע בדיקת לחץ מים וזאת על מנת למנוע מצב שבו הצנרת ניזוקה וסובלת מנזילות ואיש אינו מודע לכך. למעשה מומלץ תמיד להשאיר את המערכת של המים כשהיא מחוברת לאורך שלבי הבנייה השונים וזאת כיוון שכך ניתן יהיה לגלות  אם ישנן תקלות במהלך ההתקדמות. בהקשר זה נמליץ גם לצלם את המיקומים של מעבר הצנרת על מנת שתוכלו להראות לאנשי המקצוע השונים שיקחו חלק בתהליך הבנייה, היכן הצנרת עוברת. באופן הזה, תפחיתו את הסיכויים לנזקי צנרת בתהליך הבנייה. מומלץ כמובן להקפיד לסמן את המעברים של הצנרת לאורך הקירות בגיר או צבע, אך זכרו שהסימונים ייעלמו בזמן הנחת הטיח השחור.

טיפ קטן (אך חשוב) לסיום 

לקראת שלב ביצוע הטיח, חשוב לוודא מול בעל המקצוע שאחראי על התקנת הצנרת, שיבצע סגירה של קצות הצנרת עם פקקים איכותיים. באופן הזה תבטיחו שלא יחדור חלילה טיח לצנרת.