בוקר באקסטרים. משתתפי הבראנץ'. צילום: איליה מלינקוב
בוקר באקסטרים. משתתפי הבראנץ'. צילום: איליה מלינקוב

פסטיבל הבראנצ'ים המושחתים BLACK MORNING by BeanZ חוזר לתל אביב בסוף מאי עם שלל ארוחות שף מסעירות במסעדות הטובות בעיר

אחרי ההצלחה של 2018 – ועם הפיכת הבראנץ' לארוחה הכי לוהטת ומושקעת בתל אביב – פסטיבל BLACK MORNING by BeanZ חוזר לעיר ב־30 במאי ומאתגר את השפים ביצירת בראנצ'ים מושחתים ומקוריים – מקלילים נגישים ועד מתוחכמים יותר. השנה ישתתפו בהרפתקה הקולינרית עשרה מהשפים הטובים בישראל, בהם: שף יובל בן נריה (יא־פאן), שפית אביבית פריאל (אוזריה נקסט דור), שף ענר בן רפאל (איגרא רמא), שף מוטי טיטמן (מלגו ומלבר), שף אבי ביטון (קפה פופולאר), שפית יהלומה לוי (שחקי שחקי), שפית שיראל ברגר (Opa), שף ויקטור גלוגר (הולה), שף תומר טל (ג'ורג' וג'ון במלון דריסקו) ועוד.

ראשיתם של אירועי  BLACK MORNING by BeanZ הוא בלילה הלבן, אירוע תל אביבי שהפך לחגיגת ענק שבה אלפי אנשים מעבירים את הלילה במסיבות, אירועי אמנות ותרבות, סיורים מודרכים והופעות ספונטניות ברחבי העיר. בשנה שעברה נוספה לרשימת האירועים אטרקציה קולינרית חדשה: מסעדות שאינן מגישות ארוחות בוקר בשגרה התגייסו לטובת הבליינים ופתחו את דלתן בשעות הבוקר, בתום הלילה הלבן, לאפטר פרטי קולינרי מסעיר.

הבראנץ' המושחת. צילום: מאי קשטן
הבראנץ' המושחת. צילום: מאי קשטן

השנה ייערך הפסטיבל במנותק מאירועי הלילה הלבן (שהוקדם בשל הארוויזיון וייערך ב־16.5) והתוצאה: תפריטים יצירתיים ומפתיעים ממטבחים בינלאומיים, עם שילובים מיוחדים וחומרי גלם שלא פוגשים כל יום. כך למשל שפית יהלומה לוי תגיש בשחקי שחקי בראנץ' לבנטיני שמחבר בין ארצות הברית למזרח התיכון; במסעדת ניטן תאי יכין שף שחף שבתאי בראנץ' בהשראת הקולוניות המערביות באסיה; במסעדת דייניגס היפנית שבמלון נורמן יוגש בנטו בראנץ' – קופסת אוכל יפנית מסורתית בתוספת הפתעות; בג'וז ולוז המחתרתית ישוגרו מהמטבח מנות ערב קלאסיות בעיבוד בהריים פרוע; שפית אביבית פריאל תקים בשוק לוינסקי את החומוסייה שמעולם לא הייתה לה ששמה "לוינסקי קומפלט המקורי והלא מקורי"; היא תגיש בה מסבחה שעועית שחורה בצד מאזטים מהשוק. עוד מנות שאסור לפספס בפסטיבל הן בורקס כתף בקר ברוטב ברביקיו עם ביצה עלומה (שף תומר טל מג'ורג' וג'ון), הנקניקייה הטבעונית המהוללת של שפית שיראל ברגר, FIDEUA פירות ים שחורה (שף ויקטור גלוגר מהולה) ועוד.

חוויה של יום אחד. צילום: דנה מאירסון
חוויה של יום אחד. צילום: דנה מאירסון

כל ארוחה כוללת כחמש מנות ומלווה בקוקטייל אלכוהולי ובכוס קפה של מותג ה־Farmer to Cup הבינלאומי BeanZ, שמציע קפה עד הבית מפולים טריים המגיעים ישירות מחוואים נבחרים בעולם. תוכלו להתלבט בין קפה בעל ארומת קרמל ופירות מאינדונזיה, קפה עם ארומות של הדרים ושוקולד מאוגנדה או קפה בטעמי שוקולד מריר ושקדים קלויים מחווה בברזיל.

BLACK MORNING by BeanZ, שישי (31.5) 9:00־18:00 (הארוחות יוגשו בשלושה סבבים), 99־198 ש"ח לארוחה (לבעלי כרטיס אמריקן אקספרס תינתן הנחה של 80 ש"ח לשולחן בהורדת קוד קופון באתר). לפרטים נוספים ולרכישת כרטיסים באתר