מסתמן: Pret A Manger תפתח סניף ראשון בתל אביב תוך כמה חודשים

בואו לאכול אותי. פרט א מאנג'ה (צילום: שאטרסטוק)
בואו לאכול אותי. פרט א מאנג'ה (צילום: שאטרסטוק)

אחרי שנים של משא ומתן זה סוף סוף קורה: קבוצת "ירזין סלע" והראל ויזל מביאים את רשת המזון המוכן הלונדונית לתל אביב. "פרט א מאנג'ה", עם כ-600 סניפים בבריטניה ובשאר העולם, הפכה לאייקון לונדוני בסוף שנות ה-80' ותביא לישראל את הקונספט המצליח שלה

30 באוגוסט 2023

קצת פחות מחצי שנה חלפה מאז הבשורה על כך שהירזינים, המוכרים לפודיז בעיר מרצף המסעדות המוצלחות שלהם החל משנות ה-90' (שמיוצג בימינו קפה איטליה, מגזינו, טאקרייה), יביאו לישראל את רשת הפאסט פוד האמריקאית שייק שאק יחד עם הראל ויזל מ"פוקס", והנה אנחנו מתבשרים היום על הרשת הבינלאומית הבאה שהשותפות הנ"ל מתעתדת להכניס לתל אביב בתוך מספר חודשים: רשת Pret a Manger הלונדונית והאהובה מאוד על ידי תיירים ישראלים.

>> "צייט פור ברוט": המאפיה הברלינאית המוערכת נחתה בדרך בגין

לכאורה מדובר בסך הכל בשלל סנדוויצ'ים וסלטים ארוזים שממתינים ללקוחות בתוך מקררים, כמנהג הבריטים, אך בפועל "פרט" היא אייקון לונדוני שסניפיה הם מקום מקלט בטוח לכל תייר אובד ועשוק. הרשת מתחייבת שהסנדוויצ'ים במקררים הם תמיד כאלה שהוכנו באותו יום, רף המחיר נוח יחסית לביזה בקפה-מסעדות מיד-ריינג' לונדוניות, ועבור חובבי לונדון רבים בארץ מדובר בסמל בלתי מעורער של החוויה הבריטית.

כאן הכל קורה. המקררים של פרט א מאנג'ה (צילום: שאטרסטוק)
כאן הכל קורה. המקררים של פרט א מאנג'ה (צילום: שאטרסטוק)

בשנה הבאה ימלאו 40 שנים להקמתו של הסניף הראשון בלונדון, האנגלים קוראים לה בחיבה Pret, הישראלים קוראים לה פרט-א-מנג'ר (צ"ל "מאנג'ה", לאכול בצרפתית), ולטובת מי שהחמיץ את המותג האייקוני במסעותיו נספר שמדובר ברשת מרובת סניפים (446 סניפים בבריטניה ועוד כ-150 סניפים ברחבי העולם), המתמחה בסנדוויצ'ים מוכנים באיכות גבוהה יחסית מחומרי גלם טריים וממוצרים טבעיים בלבד אך ארוזות מראש, שאפשר פשוט לקחת מהמקרר. תוסיפו לזה קפה אורגני ומאפה באיכויות סבירות פלוס – ויש לכם להיט שרבים ניסו לחקות ומעטים הצליחו.

חביבת הקהל הלונדוני. פרט א מאנג'ה (צילום: שאטרסטוק)
חביבת הקהל הלונדוני. פרט א מאנג'ה (צילום: שאטרסטוק)

על פי דיווח של נווית זומר ב-ynet, מונה אמש מנכ"ל לרשת הישראלית לקראת השקת הסניף הראשון (דני סולטן, לשעבר סמנכ"ל התפעול של סבן אילבן) והקמת התשתית לתפעולה. הקבוצה התחייבה להשקיע 36 מיליון שקלים בהקמת הרשת והיא אמורה להתרחב עם הזמן ל-40 סניפים. המאמצים להביא את "פרט" לישראל נמשכים כבר שנים ארוכות והחלו במתכונת הנוכחית עוד לפני הקורונה, ובארכיוני העיתונים הכלכליים אפשר למצוא גם ידיעות בנות עשור ויותר על ניסיונות לייבא את הפלא לארץ. בשנה שעברה הכריז הראל ויזל על כך שהעסקה סגורה, ועכשיו כבר אפשר להתחיל לחלום על סנדוויצ'ים משולשים וקרירים.