טיים אאוט timeout

שאלון השפים עם ניר ויימן (מל ומישל)

| מאת: נרי אשכנזי

טראומה קולינרית מצוק איתן, רוצה לבשל לבת זוגתו כל הזמן ומפריד בין החורף לקיץ בכל הנוגע למאכלים האהובים. שאלון השפים עם ניר ויימן ממסעדת מל ומישל

  • https://static2.timeout.co.il/media/2014/08/sizes/IMG_6148-H_wo_680_382.jpg
ניר ויימן ממסעדת מל ומישל, ובנו יהלי. צילום: אנטולי מיכאלו
  1. 1.מה המוטו שלך בנוגע לבישול?

הרבה עבודה קשה. זה אומר שבישול זאת עבודה סיזיפית ללא הרפיה. אין קיצורי דרך אבל בסוף זה משתלם.

  1. 2.איזה מאכל עושה אותך מאושר?

חייבים לעשות הפרדה: בחורף- חמין טוב. ובקיץ- קרודו טוב.

  1. 3.מה העצה הכי טובה שקיבלת בחיים בתחום הקולינרי?

בעבר הרחוק עבדתי אצל חיים כהן במסעדת "קרן" והוא היה אומר לי כל הזמן שאני מבזבז את הזמן שלי אצלו ולא באמת ממצה את כל היכולות שלי. אז עוד עבדתי בקונדיטוריה אבל האמירות האלה נטעו בי את הרעיון לפתיחה של מקום משלי.

  1. 4.מה הסוד הקולינרי שלך?

שמור על פשטות, חומרי גלם טריים, נקיון ואסתטיקה.

  1. 5.איפה אתה שותה הקפה שלך?

את הקפה הראשון שותה בחצר הבית שלי. את השני באוטו ואת השלישי והלאה שותה במסעדה או בקפה "מיכל".

  1. 6.איפה אתה אוהב לאכול?

אוהב לאכול בסביח שנמצא ממש ליד הבית שלי בהוד השרון, וכמובן שבבית התאילנדי.

  1. 7.ספר על טראומת אוכל שאתה לא יכול להשתחרר ממנה?

במבצע צוק איתן מצאתי את עצמי מבשל לגמרי לבד עם טבח אמריקאי שהתחיל לעבוד אצלי לפני זמן קצר. כל הטבחים של המסעדה היו במילואים והייתה אפס עבודה. עמדתי במשך שבוע שלם במסעדה ריקה. לא האמנתי שאני עושה הכנות וזורק אותן לפח כל יום. זאת טראומה לחלוטין, ובטח עוד יותר שאתה המסעדן והבעלים של המקום. אחרי הפסקת האש המסעדה הייתה כבר הייתה מפורקת וחזרנו לשגרה.

  1. 8.איזה כלי מטבח צריך להמציא?

כלי אחסון שיישמר את חיי המדף של חומרי הגלם.

  1. 9.למי היית רוצה לבשל?

כל הזמן רוצה לבשל לבת זוגתי ולמשפחה שלי אבל לא יוצא לי. כל הזמן בעבודה.

10.טבעונות- טרנד או תרבות אוכל חדשה?

לגמרי לא טרנד. זאת תרבות אוכל חדשה שהולכת להשאר איתנו עוד הרבה קדימה. לפי דעתי כל העולם ישתנה בעוד עשור או שניים לכיוון הזה. אני עוד לא שם כרגע אבל ב"מל ומישל" תמיד יש מנות טבעוניות וצמחוניות. אני עדיין לא עושה תפריטים מיוחדים בשביל זה, אך מתאר לעצמי שלא עוד הרבה זמן וזה גם יתחיל לקרות.

11.מה הריטואל שלך?

יום אחד אני קם ב-6:30 ויום אחד ב-8:00. אני עושה תורנות עם בת זוגתי על חלוקת הילדים לגנים ולבתי הספר. ב- 8:30 אנחנו יושבים לארוחת בוקר משותפת ופה בערך נגמר היום שלי. משם אני כבר ממשיך למסעדה עד 23:30. בשנה האחרונה, מאז שנולד לי הבן השלישי, אני מאוד משתדל שלא לעבוד סופי שבוע אגרסיביים. הבטחתי לעצמי שלפחות בשנתיים הראשונות לחייו אשתדל להיות איתו. עם השניים הראשונים אני מרגיש שלא זכיתי לראות בכלל כי עבדתי כל הזמן.

אוהבים קפה? יש לנו כמה שאלות בשבילכם»

הטבות וחוויות בלעדיות מחכות לכם בניוזלטר Quality Time.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: b48a9fb05a37d