שאלון השפים עם יהלומה לוי (מסעדת יהלומה)

קמה ב-6:30 ומיד מבשלת, רואה בטבעונות תרבות אוכל חדשה וחולמת לבשל ניוקי טחינה וחציל לפבלו אלמודובר. שאלון השפים עם יהלומה לוי ממסעדת יהלומה

יהלומה צילום: לימור לניאדו תירוש
יהלומה צילום: לימור לניאדו תירוש
4 בינואר 2015
  1. 1. מה המוטו שלך בנוגע לבישול?

תמיד צריך להמשיך ולחפש את הביס המושלם. זה אומר שבכל מנה שאני בונה ובכל רעיון של אוכל שאני חושבת עליו הדבר שמנחה אותי זה איך שהביס שייצא יהיה מושלם. איך אני יוצרת הרמוניה של טעמים.

  1. 2. איזה מאכל עושה אותך מאושר?

מג'דרה חמה עם קצת בצל מטוגן, סלט ירקות קצוץ וכף יוגורט.

  1. 3.מה העצה הכי טובה שקיבלת בחיים בתחום הקולינרי?

להמשיך ולפתח את שפת האוכל שלי. זאת אומר שאני צריכה להמשיך לנסח את שפת האוכל שלי כל הזמן ולהדק אותה כל הזמן.

  1. 4.מה הסוד הקולינרי שלך?

זה השימוש בחומרים שהם הדי. אן. איי. של האיזור הזה. לא רק של ישראל אלא של כל אגן הים התיכון. מפול ירוק עד לשעועית לימה, דרך פריקי ויוגורט, אבל עם פרשנות מודרנית.

  1. 5.איפה את שותה הקפה שלך?

ב"קפליקס" בשלמה המלך פינת זמנהוף.

  1. 6.איפה את אוהבת לאכול?

בבית התאילנדי, בחלוצים 3, בזבולון 10 ובצ'יקטי.

  1. 7. ספרי על טראומת אוכל שאת לא יכולה להשתחרר ממנה?

אין לי כמעט טראומות. אני נורא זהירה לגבי מה שאני אוכלת.

  1. 8.איזה כלי מטבח צריך להמציא?

קולף פול ירוק. זאת פעולה מתישה שעושים אצלנו במסעדה כל הזמן.

  1. 9.למי היית רוצה לבשל?

קשה להחליט אבל כנראה שלבמאי הספרדי אלמודובר. הייתי מבשלת לו ניוקי טחינה וחציל שרוף עם מרווה, תרד ועגבניות מנומרות.

10. טבעונות- טרנד או תרבות אוכל חדשה?
בעיני זאת לגמרי תרבות אוכל חדשה ואני נקלעתי אליה במקרה. בין הקצוות של הטבעונים ה"פוליטים" לבין אוכלי "הכול" מתפתחת תרבות שלמה של טבעונים נטולי אג'נדה פוליטית. אנשים שמגיעים אל הבחירה הזאת יותר מטעמים אישיים של בריאות ופחות מטעמי מוסר וטובת העולם.

11. מה הריטואל שלך?
קמה ב-6:30 בבוקר. מכינה את ביתי בת העשר, לוסי. בגלל שבבית הספר שלה הם אוכלים גם ארוחת בוקר וגם צהריים אני מוצאת את עצמי מבשלת גם בשעה הזאת מנות חמות כולל פסטה או אורז בעיניים חצי עצומות. אחרי זה אני עוצרת לקפה וממשיכה למסעדה. קצת טלפונים, בדיקת חוסרים ואז אני מתחילה לבשל את היום וממשיכה לסרוויס. בדרך כלל אני מסיימת אחר הצהריים וחוזרת הביתה אבל בסופשים אני חוזרת לסרוויס ערב. אין לי ימי חופש. עובדת שבעה ימים בשבוע.

 אוהבים קפה? יש לנו כמה שאלות בשבילכם»

הטבות וחוויות בלעדיות מחכות לכם בניוזלטר Quality Time.