לא שמעתם? אחת הגלידות הטובות באיטליה מתחבאת בנחלת בנימין

תנו לק. ריברנו (צילום: rivareno_tlv)
תנו לק. ריברנו (צילום: rivareno_tlv)

אלכס גולובין, יהודי מולדובי מקישינב, טייל להנאתו בספרד עם חבר שהשביע אותו לטעום את הגלידה האיטלקית של Rivareno, ואמר לו שהיא הטעימה בעולם. גולובין טעם, התאהב, החליט להעלות אותה ממילאנו לישראל, עשה עלייה בעצמו, והנה הוא פותח בנחלת בנימין את הסניף ה-14 שלה מחוץ לאיטליה. יש וולקאם

10 במרץ 2025

את הפעם הראשונה שאלכס גולובין אכל בגלידה ריברנו האיטלקית הוא לא ישכח לעולם. חבר הבטיח לו שזו תהיה הגלידה הכי טעימה שהוא יטעם בחיים, ואלכס, מקישינב שבמולדובה במקור, היה סקפטי אבל סקרן. הוא טעם, הסכים עם החבר והתאהב. עד כדי כך התאהב שהחליט להעלות את הגלידה ממילאנו לישראל, ועל הדרך לעלות לכאן בעצמו. וכך נולד סניף ריברנו החדש בנחלת בנימין, והראשון בישראל.

>> האק עם טחינה וחריף: הפלאפל של "זגורי אימפריה" הופך למציאות
>> "יין זו שירה נוזלית": אייל שני פותח בר יין. הלוקיישן: וואו

אלכס גולובין התעסק מאז ומתמיד עם אוכל ובתי קפה. בקישינב היו לו כעשרה עסקי הסעדה והוא מספר כי בהיותו יהודי, תמיד חשב שיגיע לגור בארץ מתישהו. מי ידע שדווקא גלידה איטלקית, שטעם בכלל בספרד, תהיה הסיבה למהלך הציוני ושכולנו נרוויח ממנו גלידה טובה ומשובחה. הגלידריה האיטלקית אכן נחשבת מהמובילות והטובות באיטליה, כאשר בארץ המגף היא מונה 13 סניפים ויש אותה ב-16 סניפים בנוספים רחבי אירופה.

אלכס גולובין, ריברנו (צילום: יעל שטוקמן)
אלכס גולובין, ריברנו (צילום: יעל שטוקמן)

לאחר שטעם גולובין מהגלידה בספרד, הוא יצר קשר עם סניף הדגל ונשלח לחודש וחצי של לימודים מטעמם במילאנו. אחרי שהוכשר כגלידאי מטעמם ואושר לזכיינות, פצח גולובין בתהליך הבירוקרטי של פתיחת עסק בישראל, שהוא כפי שאתם יודעים – ולא נלאה אתכם – עניין ארוך ומסורבל, על אחת כמה וכמה אם אתה עולה חדש שלא בקיא בשפה. אבל אלכס האמין בג'לטו החדשה ולא וויתר – ואנחנו כאמור הרווחנו גלידה איטלקית טובה וטרייה, שמתאפיינת באווריריות ובמרקם קליל ובטעמים קלאסיים לצד משודרגים. 

ריברנו (צילום: rivareno_tlv)
ריברנו (צילום: rivareno_tlv)

ריברנו התמקמה בסניף מרשים ורחב ידיים בתחילת רחוב נחלת בנימין, מרחק יריקה מהשוק הסמוך, עם מראה מושקע ומזמין ביותר. את חומרי הגלם, דוגמת אבקת החלב, מחית הפיסטוק הטהורה, נוצ'לה וג'אנדויה, מביא גולובין מהמפעל של הרשת האיטלקית. את הפירות של הסורבה הוא מביא כמובן משוק הכרמל הסמוך. הטעמים אכן מתאפיינים במנעד קלאסי עם טוויסטים מפתיעים וגם מתחלפים כל העת לפי המצברוח.

ריברנו (צילום: rivareno_tlv)
ריברנו (צילום: rivareno_tlv)

יש למשל גלידת חלב קלאסית, פיסטוק מהטובים שטעמנו, קרם איטלקי, נוצ'ולה, קוקוס חלבי עשיר, יוגורט, שוקולד מריר, קפה. בזירת המיוחדים יותר ניתן למצוא טעם קונסטה, שמבוסס על עוגיות אמרטי, קרם שקדים ושקדים מקורמלים והוא ניחן בטעם מרציפני ענוג, או קרמינה שמורכב מגנאש שוקולד לבן, ג׳אנדויה ואגוזי לוז והוא קרמי ומצוין. יש גם סורבה לימון, תות, ותאנים ובהמשך כאמור טעמים נוספים (22 ש"ח למנה קטנה, 26 ש"ח למנה בינונית).

ריברנו (צילום: rivareno_tlv)
ריברנו (צילום: rivareno_tlv)

במקום מוגשים גם קפה, גרניטה ושייקים למיניהם, ובהמשך יהיו גם קרפים, פנקייקים וופל בלגי. לא להתבלבל: לא מדובר במקומות האלה במרכז השכונתי שיש בהם וופל דביק עם קצפת מלאכותית, אלא בגלידרייה איטלקית של ממש שאף פתוחה בשבת, וזאת התוספת שאנחנו תמיד אוהבים.
>> ריברני, נחלת בנימין 3, א'-ד': 00:00-11:00, ה'-ו': 02:00-11:00, שבת 00:00-11:00