Round Tables: השף ג'רמי פורד (מיאמי) יתארח בתרנגול הכחול

במסגרת פסטיבל Round Tables By American Express שיערך בחודש נובמבר יתארח השף ג'רמי פורד בתרנגול הכחול

Round Tables: שף ג'רמי פורד
Round Tables: שף ג'רמי פורד
27 בספטמבר 2016

הסיפור של מסעדת מטדור רום ממיאמי מתחיל עם השף ז'אן ז'ורז' וונגרישטן (59) שעומד בראש אימפריה המונה 32 מסעדות בלאס וגאס, לונדון, פריז, שנגחאי, טוקיו, איחוד האמירויות, וכמובן ז'אן ז'ורז', מסעדת הדגל הניו יורקית המעוטרת בשלושה כוכבי מישלן (מאז 2006).

Round Tables: טאקו ממולאים בדג דקר שחור עם איולי וכרוב-צ'ילי כבוש
Round Tables: טאקו ממולאים בדג דקר שחור עם איולי וכרוב-צ'ילי כבוש

ב־2014 , בעיצומה של סדרת הצלחות מטאוריות, פתח ז'אן ז'ורז' את המטדור רום – מסעדה הפועלת במלון הטרנדי Edition Hotel שבבעלות המלונאי והיזם איאן שרגר (מבעלי מועדון סטודיו 54 המיתולוגי ומי שנחשב לאבי מלונאות הבוטיק).

Round Tables: קרודו דג של מסעדת Matador
Round Tables: קרודו דג של מסעדת Matador

השף הראשי של המסעדה הוא ג'רמי פורד (30), אוטודידקט שמגיל 16 התמחה במסעדות מובילות בארצות הברית. במטדור רום הוא מעניק פרשנות מודרנית למנות לטיניות מהאיים הקאריביים, ספרד ודרום אמריקה. התפריט העונתי של המסעדה מתכתב עם הרחוב הלוהט והאופנתי של מיאמי, והתצפית שנשקפת מהמסעדה על האוקיינוס מלבה את האווירה החושנית. פורד הוא הזוכה הטרי בעונה האחרונה של ריאליטי האוכל "טופ שף" האמריקאי (ערוץ בראבו).

Round Tables: טורטיות חמימות ופריכות עם גוואקמולי אפונה. מנה של מסעדת Matador
Round Tables: טורטיות חמימות ופריכות עם גוואקמולי אפונה. מנה של מסעדת Matador

מילה מהשף המארח, שאול בן אדרת:

"כשהגעתי למיאמי לא ידעתי למה לצפות ממי שזכה ב'טופ שף' האמריקאי. גיליתי בחור מקסים, שקיבל אותנו מאוד יפה. החלטנו יחד להגיש אוכל לטיני עם טעמים שמתפוצצים בפה. אני רוצה את מיאמי, קובה והקאריביים בתל אביב והוא נדלק על הרעיון. אף שהוא עובד מדויק (שוקל קליפות תפוחים!) ואני עובד עם מתכונים של סבתא, התחברנו מאוד ואין לי ספק שיהיה טעים ושמח בתרנגול כשהוא יגיע".

שאלות שהיינו חייבים לשאול את השף:

סוד המסעדה שלי:
להאמין בכל שותף
שלושת הרכיבים האהובים עלי:
צ'ילי פרנזו, פסיפלורה וליים
המנה שאני הכי אוהב לבשל:
תבשיל הליבוט במחמצת, ירקות ופטריות
הרגע המרגש ביותר בקריירה שלי:
הזכייה בטופ שף
עצת הבישול הכי טובה שקבלתי בחיי:
"יש לך שבועיים להשתפר או שאתה מפוטר"
האדם/ אנשים שהיה הכי מרגש לבשל עבורם:
ז'אן ז׳ורז׳ וגרג בריינין (השף בפועל של מסעדת ז'אן ז׳ורז׳ בניו יורק)
הגילטי פלז'ר שלי:
כל סוגי הג'אנק פוד, כמו ציזבורגר, טאקו ובכלל כל מה שמטוגן.
הארוחה האחרונה האידאלית:
תפריט הטעימות בז'אן ז׳ורז׳.
הדבר הגדול הבא בעולם הקולינריה:
Clean eating- – פשטות, טריות, קיימות
המסעדה הטובה בעולם:
ז'אן ז׳ורז׳ כמובן

התרנגול הכחול, ניסים אלוני 10 תל אביב (קניון צמרת), 5443349־03

[tobutton text="%22%u05DC%u05E8%u05DB%u05D9%u05E9%u05EA%20%u05DB%u05E8%u05D8%u05D9%u05E1%u05D9%u05DD%20%u05DC%u05D0%u05E8%u05D5%u05D7%u05D4%22" link="%22http%3A//www.roundtablestour.com/event/blue-rooster-tel-aviv-matador-room-jean-george-miami/%22" theme="blue1" target="_blank" ]

[tmwdfpad]