Round Tables: השף קרלוס פונטה (קופנהגן) יתארח במסעדת פופינה

במסגרת פסטיבל Round Tables By American Express שיערך בחודש נובמבר יתארח השף קרלוס פונטה (קופנהגן) במסעדת פופינה של השף אוראל קמחי

Round Tables: משמאל - שף קרלוס פונטה
Round Tables: משמאל - שף קרלוס פונטה
27 בספטמבר 2016

מסעדת Taller (בתרגום: סדנת אמן) היא לא סתם מסעדה, אלא כפי שעולה משמה היא בית מלאכה לניסויים קולינריים. היא פועלת במרכז קופנהגן ומגישה אוכל ונצואלי המשלב השפעות אסייתיות ונורדיות. על החיבור המסקרן הזה אחראי שף קרלוס פונטה (31), יליד ונצואלה, שצירף אליו שני שותפים, שף לואיס מורנו פניה (יליד ונצואלה גם הוא) ויאקוב ברינק לאורידסן הדני. שלושתם עבדו יחד ב־ NOMA (קרלוס ולואיס כשפים ויאקוב כמלצר בכיר).

Round Tables: מנה ממסעדת Taller בקופנהגן. צילום: Rasmus Malmstrøm
Round Tables: מנה ממסעדת Taller בקופנהגן. צילום: Rasmus Malmstrøm

השלושה, שמקפידים על הסטנדרטים הגבוהים ועל היצירתיות של מסעדת האם, הפכו תוך זמן קצר את הסטודיו הגסטרונומי שלהם לאחת המסעדות המדוברות בעיר. טאייר דורגה במקום ה־23 ברשימת המסעדות המומלצות בקופנהגן של Best Bars – Europe ונכללה ברשימת
16 המקומות המגניבים שחייבים לאכול בהם ב־2016 של מגזין "פורבס".

Round Tables: מנה ממסעדת Taller בקופנהגן. צילום: Rasmus Malmstrøm
Round Tables: מנה ממסעדת Taller בקופנהגן. צילום: Rasmus Malmstrøm

המנות שמוגשות במסעדה נעות בין מינימליזם קיצוני לבין עושר רב חושי. כולן מתכתבות עם נופיה של ונצואלה ועם חומרי הגלם המגוונים והעשירים שלה: מהחופים הקאריביים, דרך יערות האמזונס ועד לפסגות הרי האנדים. כל אלה השפיעו על המטבח המקומי, המשלב ירקות ופירות ייחודיים, בשר, פירות ים ודגים, בשילוב טעמים לטיניים ואפריקאיים. חיבור מסעיר למדי עבור פודיז שראו ואכלו הכל.

Round Tables: מנה ממסעדת Taller בקופנהגן. צילום: Rasmus Malmstrøm
Round Tables: מנה ממסעדת Taller בקופנהגן. צילום: Rasmus Malmstrøm

מילה מהשף המארח, אוראל קמחי:

"החיבור שלי עם קרלוס הגיע דרך הפרזנטציה של המנות שלו: אוכל בסגנון מישלן אך לא מורכב מדי, אוכל חם בהוויה אך לא מנוכר, יפה אך לא משורטט. פגשתי איש מקסים שמיישם את ההשפעות שספג בנומה על חומרי גלם מוונצואלה. התוצאה מרהיבה ביופייה ובטעמה".

שאלות שהיינו חייבים לשאול את השף:

  1. סוד המסעדה שלי: מודרניזם שואב השראה ממסורת
  2. שלושת הרכיבים האהובים עלי: שורש קסאבה (Cassava), פירות ים ופלפלונים מתוקים מדרום אמריקה (Aji Dulce)
  3. אני הכי אוהב לבשל: כל מנה שיש בה ציר שבושל הרבה זמן ומעניק לתבשיל טעם עז
  4. הרגע המרגש ביותר בקריירה שלי: היום בו Taller נפתחה
  5. עצת הבישול הכי טובה שקבלתי בחיי: לעולם לא להרגיש נוח עם מה שאתה עושה
  6. הכי התרגשתי לבשל עבור: השף אסבן הולמבאו (Esben Holmboe) ממסעדת Maaemo וההורים שלי
  7. הגילטי פלז'ר שלי: שוקולד של Mast Brothers
  8. הארוחה האחרונה שלי:  Cachapa con queso de guayanes (מאפה מוונצואלה:מעין קרפ עשוי תירס עם גבינה מקומית)
  9. הדבר הגדול הבא בעולם הקולינריה הוא: אני מקווה שאמריקה הלטינית
  10. המסעדה הטובה בעולם: לא ניסיתי את כולן, אבל את הארוחות הכי טובות אכלתי ב- Atrea בניו יורק וב- Maaemo הנורווגית
  11. פופינה, אחד העם 3 תל אביב, 5757477־03

[tobutton text="%22%u05DC%u05E8%u05DB%u05D9%u05E9%u05EA%20%u05DB%u05E8%u05D8%u05D9%u05E1%u05D9%u05DD%20%u05DC%u05D0%u05E8%u05D5%u05D7%u05D4%22" link="%22http%3A//www.roundtablestour.com/event/taller-copenhagen-popina-tel-aviv/%22" theme="blue1" target="_blank" ]

 

[tmwdfpad]