Round Tables: שף סטפן ז'גו (פריז) יתארח במסעדת פאסטל

במסגרת פסטיבל Round Tables By American Express שיערך בחודש נובמבר יתארח שף סטפן ז'גו אצל הלל טוואקולי במסעדת פאסטל לארוחה שמחה עם חומרי גלם מיוחדים

Round Tables: שף Stephan Jago
Round Tables: שף Stephan Jago
27 בספטמבר 2016

שף סטפן ז'אגו, מחלוצי הביסטרונומיה הצרפתית (גורמה עדכני במחירים נוחים ובאווירה לא מחייבת), השתלט על המטבח של לאמי ז'אן ב־ 2004 , שנחשב מאז לביסטרו הלוהט ביותר בפריז. במבט ראשון זה בר באסקי חם, רועש ועמוס, אבל בפינה השמאלית נמצאת גולת הכותרת של המסעדה – המטבח הפתוח, שממנו ז'אגו מנהל את המסעדה תוך כדי שהוא נותן את ההצגה הכי טובה בעיר. ביד רמה ובקולניות שגורמת לסועדים לפעור עיניים ואז להתאהב במקום, הוא מזרז את המלצרים ודוחק בסועדים לסיים את המנות הנדיבות.

Round Tables: כבד אווז , מנה של השף סטפן ז'גו
Round Tables: כבד אווז , מנה של השף סטפן ז'גו

 

הוא מתמחה באוכל ביתי־כפרי המוגש באופן מתוחכם, בכלים מעוצבים, תוך מתן תשומת לב לפרטים ולטעמים מפתיעים. הוא רוקח באינטנסיביות מרינדות, שמנים, תבלינים ותערובות עשבי תיבול ודגנים, שמעניקים למנות שלו חתימה ארומטית ייחודית.

Round Tables: אוקטופוס צלוי. מנה של השף סטפן ז'גו מביסטרו L'ami Jean
Round Tables: אוקטופוס צלוי. מנה של השף סטפן ז'גו מביסטרו L'ami Jean

את הביסטרו העליז והרועש, שזכה בפרסים כמו "מסעדת איכות" ו"מאסטר במסעדנות" מטעם האקדמיה הקולינרית של צרפת, פוקדים סלבריטאים רבים, אבל הוא הדבר הכי רחוק ממוסד קולינרי מתנשא ונפוח. זהו מקום קליל, יצירתי ומודע לעצמו: "אני לא דורש מאנשים להודות לי על כך שנפלה בחלקם הזכות לאכול את האוכל שלי, זה טיפשי", סיכם ז'אגו את הדברים ל"ניו יורק טיימס".

Round Tables: מנה של השף סטפן ז'גו מביסטרו L'ami Jean
Round Tables: מנה של השף סטפן ז'גו מביסטרו L'ami Jean

מילה מהשף המארח, הלל תוואקולי:

"לראות את סטפן ז'אגו עובד זו אחת החוויות המיוחדות שעברתי. באמצע הסרוויס הוא לקח אותי החוצה לקבל משלוח של פטריות פורצ'יני טריות, שלדבריו 'מגיעות רק אליו ואל אלן דוקאס'. היה לו ניצוץ בעיניים, הוא התרגש כמו ילד ושבה את לבי. בפאסטל ננסה להעביר את ה־ DNA שלו דרך תפריט טעימות צרפתי. נבשל גם את הרייס פודינג של סבתא שלו ואת מרק הפרמזן".

שאלות שהיינו חייבים לשאול את השף:

הסוד של המסעדה שלי:
זה מקום שבו חולקים רגעים
חומר הגלם המועדף עלי:
מלח ופלפל לתיבול. ומים!
אני הכי אוהב לבשל:
חתיכת דג גדול
הרגע המרגש ביותר בקריירה שלי:
הלידות של שתי הבנות שלי. שתיהן נולדו ביום שני, כשהמסעדה סגורה, בדיוק כמו שהן תיכננו!
העצה הכי טובה שקיבלתי:
אבי אמר לי: המשך לנוע ולבחון את עצמך
הכי התרגשתי לבשל עבור:
כל מבקר סקרן, כאשר פניו משתנות בהפתעה. בשבוע שעבר הגיע למסעדה תינוק בן שנתיים, שאכל קערה שלמה של מרק פרמז׳ן. אחרי כל כף הוא אמר ׳טעים! טעים!׳ זה רגע נדיר ויקר.
הגילטי פלז׳ר שלי:
רגלי צפרדעים עם כוס יין לבן בזמן שאני צופה בסרט לבדי
הסעודה האחרונה שלי:
מקדונלד'ס, כדי שלא יהיו לי חרטות לפני שאני עוזב.
הדבר הבא בעולם הקולינריה:
להתמקד בדברים הבסיסיים: הכנסת אורחים, כישורים וטכניקה. כל הפרטים המיותרים צריכים להיעלם.
המסעדה הכי טובה בעולם:
אין כזו. החוויה תלויה בחברה וחברים טובים זה כל מה שצריך כדי ליהנות מארוחה. הרגע הוא מה שקובע, לא האוכל.

פאסטל, שד' שאול המלך 27 תל אביב, 6447441־03

[tobutton text="%22%u05DC%u05D4%u05D6%u05DE%u05E0%u05EA%20%u05DB%u05E8%u05D8%u05D9%u05E1%u05D9%u05DD%20%u05DC%u05DE%u05E1%u05E2%u05D3%u05D4%22" link="%22http%3A//www.roundtablestour.com/event/pastel-lami-jean-paris/%22" theme="blue1" target="_blank" ]

[tmwdfpad]