ניו יורק, ניו יורק: הארוחה הסודית של דיוויד פרנקל

שף דיוויד פרנקל הביא את ניו יורק לתל אביב בארוחה הסודית הרביעית לחורף 2018

דייויד פרנקל בארוחה הסודית הרביעית לעונה. צילום: אנטולי מיכאלו
דייויד פרנקל בארוחה הסודית הרביעית לעונה. צילום: אנטולי מיכאלו
4 בפברואר 2018

ל-40 האורחים בארוחה הסודית הרביעית לחורף 2018 ציפתה הפתעה אמתית במלון NYX תל אביב. בכניסה לחלל המלון, שנראה כאילו יצא מקטלוג ארכיטקטוני מרהיב ושיקי במיוחד, הם עזבו את המטרופולין הישראלי האהוב וחצו את הגבול למטרופולין המפורסם בעולם – ניו יורק.

ה-NYX תל אביב. צילום: אנטולי מיכאלו
ה-NYX תל אביב. צילום: אנטולי מיכאלו

בכניסה חיכו להם צמידי שזירה פרחוניים אורבניים יפהפיים, סידורי פרחים אכילים, יינות משובחים של יקב רקנאטי ואווירה שכולה שיק עירוני. על הארוחה הזו ניצח בגאון השף דיוויד פרנקל, שעיטר את מרכזי השולחנות בסלט עשבי תיבול, קייל וקשיו עם ריקוטה סלטה מלוחה.

ניו יורק ניו יורק. צילום: אנטיולי מיכאלו
ניו יורק ניו יורק. צילום: אנטיולי מיכאלו
דייויד פרנקל – תל אביב ניו יורק. צילום: אנטולי מיכאלו
דייויד פרנקל – תל אביב ניו יורק. צילום: אנטולי מיכאלו

המנה העיקרית התחילה בסבלה בצל, פנקוטה סנט מור, שאלוט מיובש ועלי זעתר, לצדם הוגש טרטר פארידה, קריספי גזר, קוויאר שחור ושרוויל. המנות המשיכו להגיע – אחת מפתיעה יותר מהקודמת. אניילוטי גורגונזולה, קרם ווישיסואז, בשר לחי מיובש ושמן פיסטוק לצד תפוח אדמה "מדורה", שרימפס קריסטל וקציפת גאודה ולבסוף רוטולו "לשון הפר וזנב השור", גבינת מוצרלה וסלק אורגני.

הארוחה הסודית הרביעית לחורף 2018. צילום: אנטולי מיכאלו
הארוחה הסודית הרביעית לחורף 2018. צילום: אנטולי מיכאלו
יינות רקנאטי. צילום: אנטולי מיכאלו
יינות רקנאטי. צילום: אנטולי מיכאלו

המופע האקוסטי של איה כורם, שפרטה על גיטרה כהה, היה מדויק ומרגש והוסיף אלמנט מוזיקלי לחוויה החושית המטורפת. הקינוחים בישרו את סיומו המתוק של ערב בלתי נשכח – תותים ומסקרפונה, וגבינת ניו יורק עזים ושוקולד.

איה כורם במופע אקוסטי. צילום: אנטולי מיכאלו
איה כורם במופע אקוסטי. צילום: אנטולי מיכאלו
הארוחה הסודית הרביעית לחורף 2018. צילום: אנטולי מיכאלו
הארוחה הסודית הרביעית לחורף 2018. צילום: אנטולי מיכאלו