נשיקה צרפתית: הארוחה הסודית של מוטי טיטמן
מה קורה כששף מוטי טיטמן לוקח על עצמו לבשל ארוחת קונספט כמחווה למארי אנטואנט?
בארוחה השתים עשרה לעונת הארוחות הסודיות של מחלבות גד, היו גם הלחם וגם העוגות: ארוחת הקונספט בהשראת מארי אנטואנט יצאה הישר מארמון ורסאי לגלריה של האמן אילן אדר שבכיכר קדומים, ועליה ניצח לא אחר מאשר השף המוכשר מוטי טיטמן.
שולחנות ארוכים כוסו במפות לבנות ועוטרו בשנדלירי נרות, פמוטים ופרחים, כלים מהודרים וצי בקבוקי יין מנצנצים – כמו שהדוכסית אוהבת. סעודת הפאר התחילה בברוסקטת סלמון קונפי עם אבוקדו, ריקוטה ואיולי לימון כבוש, ובמרכז השולחן נח מגדל אנדיב סגול ולבן עם גבינה כחולה, אגס אדום ואגוזי לוז.
ל-40 הארוחים הנרגשים החלו לצאת מנות אישיות מעשה ידיו של השף – סשימי אנטיאס עם ירקות שרופים, כרשה וטוויל שומשום שחור, לצד מרק דגים אדום ופורל מעושן עם ריזוטו דגנים וקרם חליפיניו. אחריהם- הוגשה פסטה קונכיות שחורות עם בשר סרטנים, שרימפס קריסטל וענני מסקרפונה ולידה חזה ברווז עם קוביות דלעת במייפל, פירה ורוטב פונזו.
הזמרת מיקה שדה (Kim on the sun) פינקה את הנוכחים בהופעה פרטית כובשת כשהיא מצוידת ביוקולילי ורודה (הצבע האהוב על המלכה, כמובן). את הערב חתמה מנת הקינוח – מלבי עזים עם קונסומה הדרים, תותים וגרניטה פיסטוק. הרגשנו מלכים לערב אחד.