עשרות מוזיקאים, שלוש במות, שתי רחבות ריקודים ולילה אחד מטורף במוזיאון ישתלבו לכדי "סאונד זירו", אירוע מוזיקלי מונומנטלי שישתלט על מוזיאון תל אביב לאמנות בלילה הראשון של השנה. בתפריט: יצירות חדשות, שת"פים בלתי צפויים, מופעי בכורה והרמות של רד אקסס. מי צריך מסיבות סילבסטר בכלל
אין טעם להכחיש זאת: בחצי השנה האחרונה הפך מוזיאון תל אביב לאתר האירועים הכי חם בעיר. אחרי ההשתלטות הלילית של לבונטין 7, אחרי ההשתלטות הלילית של בית רדיקל ואחרי פסטיבל תל אביב של שלומי שבן שהשתלט על חללי המוזיאון במשך חמישה ימים שלמים, הגיע תורם של גיל קרניאל ו-Shamans Of Sound להראות לנו איך עושים את זה נכון.
>> גילה וננסי באות לגילה וננסי: הילולת היומולדת של גילה גולדשטיין ז"ל
>> 21 אמנים משתלטים על מבנה מסקרן בלב העיר, והופ, יש לנו יקום מקביל
"Sound:Zero" הוא שמו של האירוע ו"הדים של התחלה חדשה" הוא כותרת המשנה שלו, בהתאמה לכך שהאירוע יתרחש בלילה הראשון של השנה (חמישי, 1.1.2026). וכנראה שאין דרך טובה יותר להתחיל שנה חדשה מאשר לילה במוזיאון עם שלוש במות מוזיקה, שתי רחבות ריקודים ועשרות מוזיקאים שירקחו עבורכם ביטים וסאונדים חודרי נשמה.
"אחרי סדרת אירועים פורצי דרך במדבר ובמרחב העירוני, ועם אג’נדה של חיפוש מתמיד אחר צלילים חדשים ואפשרויות חדשות לחוות אותם, אנחנו פותחים את השנה במסע חדש: SOUND:ZERO", הסבירו השאמאנים בהודעתם לתקשורת. "ב־1 בינואר מוזיאון תל אביב לאמנות יהפוך למעבדה חיה של ניסוי והתחדשות. אמנים מבוססים וצעירים, יוצרים, מפיקים ואמני סאונד נפגשים לערב שבו נולדות יצירות חדשות, שיתופי פעולה בלתי צפויים ומופעי בכורה, חגיגה של מקוריות, יצירתיות ותעוזה אמנותית".

והליינאפ, הו הליינאפ: רד אקסס, אבישי כהן קוורטט וסאונד גארדן מובמנט יובילו את הערב כהדליינרים, ולצידם יופיעו ריג'ויסר (עם דן מאיו, ניתאי הרשקוביץ ורוני עיברין), המקהלה הקאמרית ירושלים, יג'י יאון הקוריאנית, אלי פרלמן, MYKI, מאיו שבירו ונור בר-גורן ועוד. המופעים ינועו בין הפקות מקור, יצירות בהתהוות, ופרויקטים ניסיוניים – כולם שואפים לבחון ולהגדיר מחדש את גבולות הסאונד ואת דרכי החוויה שלו.

המלצת המערכת: דלגו על מסיבות סילבסטר ברביעי ותחגגו את השנה החדשה ביום הראשון שלה, בסטייל ובגבוה. את לא תהיה חוויה זולה (189 ש"ח לכרטיס במכירה המוקדמת), אבל בניגוד לעוד מסיבת ניו יירז גנרית, זאת תהיה כנראה חוויה שתזכרו.
>> סאונד:זירו, חמישי 1.1.2026 החל מ-20:30, מוזיאון תל אביב, שאול המלך 27.הכרטיסים מחכים לכם כאן
