שווה להתארח: הסדנא

ארוחה טובה במסעדה היא אחת מהנאות החיים שלנו. האוכל, המשקאות, האווירה והאנשים מתאחדים לכדי חוויית אירוח איכותית יחידה במינה. איפה הכי שווה להתארח? יצאנו לבדוק ולא רק בתל אביב

אליאור בן ארוש מהסדנא. צילום: אנטולי מיכאלו
אליאור בן ארוש מהסדנא. צילום: אנטולי מיכאלו
10 באוקטובר 2018

בעשייה מדויקת ובלי התחכמויות, מסעדת הסדנא מקבוצת מחניודה מביאה לשולחן בשר. המסעדה, הממוקמת בהאנגר של תחנת הרכבת הישנה בירושלים, משרה אווירת מלאכה ויצירה שמדגישה את העיקר – חומרי הגלם המשובחים והטיפול המסור בהם. עם השפעות צרפתיות, מטבח ים תיכוני ישראלי, קינוחים עשירים ובשרים מיושנים לתפארת, מדובר במקום שחובבי בשר צריכים להגיע אליו.

הסדנא. צילום: יהב יעקב
הסדנא. צילום: יהב יעקב

סגנון מטבח: דיינר אמריקאי, בשרים ופירות ים

שף: אליאור בן ארוש

מנה שאסור לפספס: טי בון פרוס גס עם תפוח אדמה מגריל הפחם

אסור לפספס: טי בון פרוס גס עם תפוח אדמה מגריל הפחם. צילום: אנטולי מיכאלו
אסור לפספס: טי בון פרוס גס עם תפוח אדמה מגריל הפחם. צילום: אנטולי מיכאלו

מה מייחד את חוויית האירוח בסדנא?

״אני חי ונושם כבר תשע שנים את המטבח. ההתעסקות באוכל התחילה בקצה הגורמה של סקאלת הבישול, במלון מצודת דוד. משם הגעתי למחניודה, למדתי כל מה שיש לדעת על אוכל, חומרי גלם, ובעיקר שאין קיצורי דרך. לא למדתי בישול, אבל מאז ומעולם אהבתי את המטבח. אני מאוד אוהב בשר, מאוד מאמין בחומרי גלם משובחים שמטופלים במקסימום דיוק ומינימום מרכיבים.

״זה בא לידי ביטוי כאן בסדנא גם בצורה שבה בוחרים את המנות וגם בעיצוב, בקורות העץ החשופות ובברזל. העישון של הבשר נעשה באמצע המסעדה במקרר של נתחים תלויים, האורחים יכולים לבחור לעצמם את הנתח ולצפות בעשייה שלו במטבח הפתוח״.

אליאור בן ארוש. צילום: אנטולי מיכאלו
אליאור בן ארוש. צילום: אנטולי מיכאלו

הסדנא, דרך חברון 28, ירושלים | שעות פתיחה 18:30־24:00 | 5672265־02