שווה להתארח: מחניודה

ארוחה טובה במסעדה היא אחת מהנאות החיים שלנו. האוכל האווירה והאנשים מתאחדים לחוויית אירוח איכותית. איפה הכי שווה להתארח? יצאנו לבדוק ולא רק בתל אביב

מחניודה. צילום: אנטולי מיכאלו
מחניודה. צילום: אנטולי מיכאלו
15 באוגוסט 2018

מחניודה, המסעדה שהביאה את אופנת מסעדות השוק לפרונט בארץ,  היא חוויה קולינרית שאתם צריכים לעבור. עם מטבח מדויק ומלוטש, אווירה נינוחה ושירות מהודק – זה המקום להרגיש בו בבית, ליהנות מחומרי הגלם הטריים, קולות וריחות השוק, ולחוש חדוות אוכל תמימה ופשוט נפלאה

איפה עוד שווה להתארח? לחצו כאן

שף: אליעזר מזרחי

שף אליעזר מזרחי ושף אסף סרי. צילום: אנטולי מיכאלו
שף אליעזר מזרחי ושף אסף סרי. צילום: אנטולי מיכאלו

סגנון מטבח: מטבח שוק מקומי

מה מייחד את חוויית האירוח במחניודה?

״בישולים אצלי התחילו בבית. הייתי עוזר לאימא שלי מהר מהר, כדי ללכת ולשחק כדורגל בחוץ. הטעמים, הדיוק, ההגשה, הפדנטיות – אלו דברים שהיו אצל אימא שלי במטבח – מה שלא היה טוב היה נזרק לפח. אוכל זה דבר שמשמח אנשים, אנשים נהנים ממנו ולהתעסק בו עושה לי טוב.

אני נמצא במחניודה כבר שמונה שנים, אחרי שנים בקייטרינג ביתי, שווארמיות ומטבחים צבאיים. יש פה משהו מאוד שונה שמתמקד בחוויה של אוכל – מהכניסה למקום ועד לאכילה של המנות. המטבח הפתוח פה הוא אחד הראשונים בארץ, הוא כמו חלק מהשוק ומחבר אותך לחוויה של האוכל והיצירה שלו. מה שרואים זה מה שמקבלים״.

מנה שאסור לפספס: טרטר דג על אבטיח, דג ים משתנה, בצל, פטרוזיליה, צנונית קצוצה, קרם גבינת ברינזה וקריספי בורגול

טרטר דג. צילום: אנטולי מיכאלו
טרטר דג. צילום: אנטולי מיכאלו

בית יעקב 10, ירושלים | 02-5333442 |שעות פתיחה: א׳־ה׳ 12:30־16:00, 18:30־24:00, ו׳ 11:30־שעתיים לפני כניסת השבת, שבת שעה וחצי לאחר צאת השבת