העיר טסה: תל אביב הייתה צריכה בר הופעות חדש. עכשיו יש לה

בילוי מוזיקלי אינטימי. טסה (צילום יהודה מאיר)
בילוי מוזיקלי אינטימי. טסה (צילום יהודה מאיר)

מרכז תרבותי חדש נפתח בדרום תל אביב, ממש בין הבארבי לגגרין: הכירו את הטסה, מקום ששואף להשתלט לכם על כל החושים, והם מתחילים משלושה מרכזיים - "רצינו להביא משהו נעים באוזן, משהו טעים בפה ומשהו יפה בעין". בקיצור, יהיו הופעות ג'אז, אבל לא רק

26 ביוני 2023

סצנת המוזיקה בדרום העיר מתחזקת, וגם הופכת לטעימה יותר: ברווח שבין הגגרין לבארבי נפתח מקום חדש להופעות (חלקן אפילו חינמיות), עם ליין אפ מסקרן, סיפור מעניין, תפריט שף ואלכוהול מוקפד – כל חומרי הגלם שבשבילם שווה לצאת מהבית. TASSA, ותכף תבינו את עניין השם, נולד מתוך התעשייה. הבעלים פרי אטיה בונה ומתקן כלי נגינה, מגברים וציוד כבר יותר מ-20 שנה. לפני כשנתיים הוא פתח במבנה תעשייתי סמוך לבלומפילד סדנה שממנה הכל התחיל. "היה כאן שומם, רק אני ו-ווי וורק. חשבתי מה אפשר לעשות, ומכיוון שאני איש של אנשים החלטתי להקים קהילה", הוא מספר.

העיר החליטה: כל הג'אז הזה. טסה (צילום יהודה מאיר)
העיר החליטה: כל הג'אז הזה. טסה (צילום יהודה מאיר)

יובל בנאי, צחי הלוי, ההפקה של אביב גפן, ברי סחרוף ודודו טסה ("על שמו המקום. סתם, לא באמת") – יו ניים איט, כולם החלו לעלות לרגל, "מהגיטרות של שרית חדד ועד שלומי ברכה". בשלב זה החל אטיה להרחיב את הפרויקט, ולהקים אולפני הקלטות. הלופט האחד צמח ל-30 לופטים תחת הכותרת "הכישור, בית תרבות תעשייתי". בין באי המתחם תמצאו את בלקן ביט בוקס, תמיר מוסקט, תום אלבז ועמיר בניון, וזוהי רק רשימה חלקית, וכן מפיקים צעירים וותיקים.

כן, יש מה לאכול, מה נלחצתם. טסה (צילום: יהודה מאיר)
כן, יש מה לאכול, מה נלחצתם. טסה (צילום: יהודה מאיר)

ההופעות הן נשמת אפו של הטסה. המקום מחזיק בשני ליינים: הראשון חינמי, ובו אמנים מופיעים בימים קבועים ומארחים אמן/ית בהפתעה, והשני ליין הופעות בתשלום שמנהל יובל צוק (לשעבר שבלול, טרמינל 4), שמשבץ אמנים בהתאם לטעם הקהל העוקב אחר פעילותו (כ-20 אלף איש). "בחודשיים האחרונים רוב האמנים היו מז'אנר הג'אז, אבל המקום הוא בהחלט לא מקום של ז'אנר אחד", מחדד אטיה. רשימת המוזיקאים אקלקטית, מוותיקים ועד צעירים בשלבי פריצה, כרגע רובם, כאמור, נגני ג'אז: נגן הקונטרבס אלי מגן והפסנתרן עדן לדין, לאוניד פטשקה ורוי יאנג, זמרת הג'אז הישראלית-בינלאומית הילה הוטמכר, עופר מזרחי טריו, רביעיית אדי גרצן והרכב הבית – המוזיקאים גדי שטרן, מתן אסייג ודוד מיכאלי.

אלי מגן בהופעה. טסה (צילום יהודה מאיר)
אלי מגן בהופעה. טסה (צילום יהודה מאיר)

על הפרק הקולינרי של המקום אחראי השותף אייל לוי, שחלם ליצור מקום שמציע חוויית בילוי שלמה, מסאונד ועד שירות ואוכל. לשם כך גויסו שחר לוי ("השובך") כשף יועץ ואשר שמולביץ' (ני-שי) שף המקום, שיצרו יחד תפריט לנשנוש לפני ההופעה: מסבחת אחו בלנקו; חציל במיסו לבן; פאני פורי במילוי טרטר דג ים; פוקאצ'ה עם רוטב עגבניות, צ'דר ונקניקים; הנוקנוקייה – נקניקיית גאודה תימין עם חרדל, כרוב ביתי וצ'ילי מוחמץ; ריזוטו בייקון וקבנוס ציידים ועוד מנות קרות וחמות שפורצות את תקרת פרחי הכרובית בטחינה (34-78 ש"ח).

משהו קטן לפני ההופעה. Tassa (צילום יהודה מאיר)
משהו קטן לפני ההופעה. Tassa (צילום יהודה מאיר)

תפריט האלכוהול מוקפד בהתאם וכולל קוקטיילים, משקאות שונים (פרנה ברנקה, פטרון אנייחו, ג'ין מאנקי 47 ועוד) ויינות אדומים ולבנים מהעולם בבקבוקים ובכוסות. "רצינו להביא משהו נעים באוזן, משהו טעים בפה ומשהו יפה בעין", מסכם אטיה. וכשיש אופציה לבילוי כמעט חינמי ועל הדרך להיחשף לז'אנרים ואמנים חדשים, אנחנו לגמרי בעד.
היסוד 4, שני-שבת מ-19:00, ראשון סגור, פרטים והזמנות באתר