אוכל שגורם לגוף לחייך: Terra מציע מנה של בריאות מצפון לירקון

בית הקפה הטרי שנפתח בשכונת כוכב הצפון תופס את הצד הבריאותי של הקפה, אז ארוחת בוקר מז'אנר החביתה־סלט לא תמצאו כאן, אבל יהיה לכם כל כך ירוק בעיניים. סוף־סוף יש מעבר לירקון כתובת בריאה, טעימה ונעימה לעצור בה
הלב הפועם של סצנת הקולינריה התל אביבית נמצא לרוב בין גבולות נחלת בנימין לשדרות רוטשילד, עם זליגה קלה לשוק הכרמל ולדיזינגוף. המהדרין יוסיפו את כל השטח שמצפון לסלמה ודרום לירקון – אבל גם אם לפעמים נראה כאילו הכול קורה כאן, דווקא בצפון העיר הדברים זזים מהר. הבעת אמון מצד תותחים כבדים כרותי ברודו, חיים כהן ואהרוני מביאה אל עבר הירקון זרם של ברים, מסעדות ובתי קפה חדשים. גם האחות הקטנה של מסעדת תריסר, תלם, וביסטרו אופנהיימר, שי-שי מיקדו סנטר ועוד ועוד מייצרים ספקטרום של אפשרויות, שמבחינת בילוי, אכילה ושתייה מקרב את שכונות הצפון למרכז. Terra החדשה מתמקמת במשבצת הבריאות והקפה, שהייתה חסרה בכוכב הצפון. סוף סוף יש איפה לפתוח את היום על שייק מרענן ומשהו טעים שמיטיב עם הגוף.
"אין בעיר מספיק מקומות שמציעים אוכל פחות מעובד ומופחת סוכר", מסבירה הבעלים קרן סרוסי. "כשאני רוצה לאכול משהו בריא אני לא מוצאת מענה מתאים, במיוחד בשכונות הצפוניות. לכן החלטתי לפתוח בית קפה עם אוכל 'נקי', שהרכיבים שבו איכותיים ובריאים". הניסיון והאג'נדה הגיעו דווקא מהחוף של מוש, שסרוסי היא מבעליו: "גם שם, אם שמים את התפריט שלנו מול תפריטי חופים אחרים, אפשר לראות את ההבדל והשאיפה להביא דברים איכותיים יותר לצלחת".
מי שנתן את הדחיפה הסופית להקמת טרה הוא אייל אלגבי, בעלי הבר הסמוך VEGA (ובעלה של אנה ארונוב ההורסת). סרוסי מספרת שאלגבי תיאר בפניה פוטנציאל אדיר, וששני המקומות משלימים זה את זה בשעות הפעילות – טרה בבוקר ובצוהריים, ווגה בערב. כשהפוטנציאל התממש, השפית של וגה אידית פדידה (לשעבר רביבה וסיליה) נכנסה גם למטבח של טרה. "עולם הבריאות די זר לי. אני משתדלת לאכול מאוזן, אבל קרן הציגה אג'נדה ומסגרת שקסמה לי. אני אוהבת כשמציבים לי גבולות כי אז אני יותר יצירתית", היא משחזרת.
כדי לקבל מושג על החזון שאלה פדידה את סרוסי מהו התפריט האידיאלי בעיניה, וקיבלה כתשובה אסופת מנות ורעיונות. אלו תורגמו לתפריט שמוסיף לבריאות טעם. "למשל כריך טונה, ברמה הכי בסיסית. לא רציתי להכין סלט טונה רגיל אז הוספתי סלרי קצוץ, זיתי קלמטה ולימון כבוש, שיהיה מעניין". לקציצות זוקיני נוספו לאבנה ורוטב טבסקו מתוצרת בית, בשעה שוויניגרט חלפיניו וליים חמוץ חריף מווגה קיבל בטרה גרסה עדינה יותר. "בכל מנה ניסיתי לתת את הטאצ'ים שלי, שכמובן צריכים לעמוד בתנאי המסגרת שקרן הציבה".
יחד עם הבריאות מגיעה הקיימות, שמובילה לבחירה במחלבות בוטיק והעדפת מוצרים אורגניים, כשהדבר מתאפשר ואינו מעמיס מדי על העלויות. תפריט הפתיחה מציע בעיקר כריכים וסלטים – למשל כריך סלט ביצים עם בצל מטוגן, צנונית מוחמצת וארוגולה (36 ש"ח) וסלט אורז אדום עם ירקות צלויים וצימוקי אוכמניות (56 ש"ח). ארוחת בוקר מז'אנר החביתה־סלט לא תמצאו כאן, ובמקומן יגישו לכם גרנולה בול עם גרנולה מתוצרת בית, פירות טריים ויוגורט יווני (36 ש"ח), פודינג קינואה על בסיס חלב קוקוס ופירות טריים (36 ש"ח) וטוסט אבוקדו עם בצל מוחמץ, פיצוחים וביצה רכה (42 ש"ח).
בהמשך יתווספו עוד מנות בוקר, וגם מנות צוהריים קלות מדגים ועוף לאכילה במקום או לקחת הביתה. והשכנים? הם מרוצים, איך לא. סרוסי ופדידה מספרות שכמה חודשים לא היה בשכונה מקום לשתות קפה ולנשנש משהו, ושהמתאמנים ממכון הכושר הסמוך אימצו את טרה בחיבוק חם. סוף־סוף יש מעבר לירקון כתובת בריאה, טעימה ונעימה לעצור בה – כי גם לצפון מגיע מאצ'ה איכותית ואוכל שגורם לגוף לחייך.
אבא קובנר 4, ראשון-חמישי 07:30-18:00, שישי 07:30-16:30, שבת סגור