עם חמאה: הסטייק האוס הירושלמי הגיע לתל אביב בגרסה לא כשרה

משהו לנעוץ בו שיניים. The Grill Room (צילום: איתמר גינסבורג)
משהו לנעוץ בו שיניים. The Grill Room (צילום: איתמר גינסבורג)

הגריל רום, מסעדת הסטייקים המוערכת ממלון המלך דוד בירושלים נוחתת בעיר החוטאים, וכבר הספיקה לוותר על התפריט הכשר. וזה אומר שאנחנו מרוויחים אויסטרים ומולים, ושאת הסטייק אפשר לקבל נוטף חמאה - בדיוק כמו בסטייקהאוסים הניו יורקים שמשמשים לה השראה

בתל אביב אין ואקום, כפי שכבר נוכחנו להבין עם כל מסעדה מתחלפת, ולפעמים החוק הפיזיקלי הזה משחק לטובתנו. הפעם הריק שהתמלא הוא בחלל האיקוני שאכלס עד לא מאוד מזמן את מסעדת אנימאר הנהדרת, שנסגרה בגלל המלחמה. כעת, לאחר שנים שבהן פעלו כאן מסעדות שף (רפאל, הולה), נפתח במקום סניף של הגריל רום – מסעדת הסטייקים המוערכת ממלון המלך דוד בירושלים.

>> לישון אצל אסף גרניט: בדקנו את מלון הבוטיק הירושלמי של השף

The Grill Room TLV בשמו הרשמי הוא המקבילה המקומית לפיטר לוגר, דל פריסקו ומוסדות סטייק האוס ניו יורקיים. שף רועי ענתבי, שמוביל את המסעדה בירושלים, מעתיק את הרעיון במלואו, למעט הכשרות: בעוד שבמלון המלך דוד התפריט כשר, בשלוחה התל אביבית מוגשים גם אויסטרים ומולים, ואת הסטייק אפשר לצפות לקבל כשהוא משכשך בחמאה מומסת. בקיצור, רווח נקי שלנו התל אביבים.

ככה נראה לא כשר. The Grill Room (צילום: איתמר גינסבורג)
ככה נראה לא כשר. The Grill Room (צילום: איתמר גינסבורג)

בעיר יש לא מעט מסעדות בשר מצוינות (ויקרות. היום בשר הוא עסק יקר), אבל אם הגריל רום אכן מביא איתו את אותן איכויות של המסעדה בירושלים – אין ספק שהקהל יגיע. בלב התפריט עומדים נתחים משובחים שמקורם בבקר מגזע הולשטיין בגידול מקומי. פריים ריב (אנטריקוט על עצם), טומהוק, קינג קאט (אנטריקוט על שתי עצמות) ואינגליש קאט (אנטריקוט בצלייה איטית) מיושנים 60 יום לקבלת נתחים עבים, משוישים, עסיסיים ובעלי טעם עמוק – כל מה שאפשר לצפות לו בסטייק איכותי (70 ש"ח ל-100 גרם).

לקרניבורים נמליץ להגיע ישירות ללב העניין, אך מי שבכל זאת מסוגל לפנות מקום למנות ראשונות יוכל להזמין לביבות סרטנים עם איולי אנשובי (82 ש"ח), מולים בוורמוט וקרם פרש (75 ש"ח), מנות דגים נאים וסלטים, רוסטביף עם שום קונפי וחרדל דיז'ון (75 ש"ח), אויסטרים מסוג ג'ילארדו ואמילי (39 ש"ח ליחידה) וקוויאר מקיבוץ דן במחיר של 12 ש"ח לגרם.

הדבר למענו באנו. The Grill Room (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @thegrillroomkd)
הדבר למענו באנו. The Grill Room (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @thegrillroomkd)

באגף העיקריות תמצאו גם סמאשבורגר עם צ'דר/ביצת עין (88 ש"ח), צלעות טלה (198 ש"ח), ניו יורק סטייק (65 ש"ח ל-100 גרם) ופילה בקר על עצם (194 ש"ח ל-300 גרם), ומנות שאינן בשר – לברק בגריל פחמים (165 ש"ח), לינגוויני קאצ'ו א פפה (86 ש"ח) ואפילו שניצל עגל (115 ש"ח), כאשר התוספות מוגשות ומתומחרות בנפרד – שעועית ירוקה (18 ש"ח), ברוקולי (22 ש"ח) ואספרגוס (28 ש"ח). את החוויה הכלל לא זולה משלימים תפריט יינות עשיר מישראל וממדינות ברחבי העולם וקוקטיילים קלאסיים, ועבודות של אמנים ישראליים מוכרים כמו רון ארד ועקב דורצ'ין. מוזיקה שקטה מאפשרת שיחה וסגירת עסקאות במיליונים, אם יש לכם אחת כזו על הפרק, ובימי שלישי מתקיימת הופעה חיה של הרכב ג'ז.

הגריל רום מוגדר כפופ אפ ללא תאריך סיום, נוהג מקובל בעיתות של חוסר וודאות כלכלית ועסקית. אין בו שום בשורה חדשנית, אבל זו בעצם הבשורה – סטייקים נפלאים (מי שהיה בירושלים יודע על מה אנחנו מדברים) ללא רעש וצלצולים, שירות מופתי ויוקרה מאופקת. יותר מזה לא צריך, רק מישהו שישלם את החשבון בסוף.
הירקון 87, שני-שישי 18:00-22:30, 03-5202427, להזמנות