פריז, טוקיו: קונדיטוריה צרפתית יפנית שטרם נראתה כמותה בעיר
יד חרוצים עומד לזכות באחת מהפינות הכי יפות בעיר - קונדיטוריה צרפתית עם השפעות יפניות שמייצרת קופסאות עמוסות במתוקים ומלוחים וטעמים שמעולם לא חווינו. לחם קסטן מנומר, מרשמלו מאצ'ה, אקלייר ממולא בחמאה חומה ועוד ועוד. אנחנו באמת צריכים להמשיך או שאתם כבר מריירים?
קולי נאלם ולבי נרגש, כי בא לשכונה בחור חדש – ונראה שהוא כאן כדאי להישאר. הבחור הזה הוא לא אחר מאשר פטיסרי טרי ומרגש שמייצר מפגש מתוק בין פריז לטוקיו. בלב ליבו של מתחם יד חרוצים נפתחת בימים אלה "The Pastry Box", קונדיטוריה חדשה ומסקרנת של הקונדיטורית נורית צ'יטיאת, המשלבת בין קלאסיקות פטיסרי צרפתיות לטעמים והאסתטיקה של ארץ ילדותה של צ׳יטיאת, יפן.
היא אמנם נולדה להורים ישראלים, אבל את כל ילדותה ונעוריה בילתה את ביפן, עד שחזרה לישראל כדי ללמוד במחזור הראשון של בית הספר לקולינריה דנון. אז התגלגלה לעסוק דווקא בהוראה, אך בעשור הרביעי לחייה החליטה, לשמחתנו, לשוב אל התשוקה האמיתית שלה – קונדיטוריה.
עם הכניסה למקום החדש של צ׳יטיאת תחשבו לרגע שנכנסתם למוזיאון. על הקירות תמצאו ציורים יפניים אותנטיים ומסורתיים שאספה צ׳יטיאת במרוץ השנים, אך בתוך הויטרינות המהודקות תמצאו את מיטב הפסיטרי והקונפיסרי, קינוחים מרהיבים שעשויים מחומרי גלם יפניים ומובחרים וניחנים בדיוק ובאסתטיקה יפנית מעוררת השתאות עם אלגנטיות שטרם נראתה כמותה בתל אביב.
הנ"ל ארוז בקופסאות אלגנטיות ומעוצבות למשעי כאשר בכל קופסא טמון חלום מתוק אחר המשלב את עולם הקינוחים הצרפתי והיפני לכדי ביס לא פחות ממושלם. הקופסאות משתנות יום יום לפי החזון של צ׳יטיאת, ומתאפיינות ביצירתיות וביד מיומנת. הספקנו לראות, למשל, קופסת לייט נייט עם וויסקי ואקלייר שוקולד, פרלינים ועוד, או קופסת בראנץ׳ עם כריכונים זעירים וגבינות.
אחרי שבהינו בהתפעלות בויטירנות המזוגגות שמציעות מכל טוב, ביקרנו במטבח והתרשמנו לא פחות. המטבח מחולק לארבעה מדורים, בהם מייצרים מדי יום טארטים, ריבות, כריכים, שוקולד, קונפיסרי, לחמים ועוגיות מתוקות ומלוחות. חומרי הגלם בהם משתמשת צ׳יטיאת הם צרפתיים קלאסיים, דוגמת קרם פטיסייר או חמאה חומה, לצד חומרי גלם יפניים דוגמת שומשום שחור, יוזו, אצות, מאצ'ה ועוד.
החיבור בין המרכיבים מייצר קונדיטוריה ייחודית המשלבת שני עולמות לכדי קינוחים משגעים שנראים, מרגישים ונטעמים מחוץ לקופסא, וגורמים לנו להתלהב, ולהרגיש שזו פעם ראשונה שטעמנו דבר שכזה. התלהבנו במיוחד לטעום מלחם הקסטן המנומר, בלסנו בהנאה ממרשמלו המאצ'ה, כמו גם מאקלייר הממולא בחמאה חומה וניחן בגודל מושלם שמאפשר לאכול ממנו כמה שרוצים מבלי להגזים (אבל ברור שאכלנו שניים, ורצינו עוד).
מלבד הלחם המנומר, אליו לא תוכלו להישאר אדישים, יש גם לחמניות מלון פאו יפניות במעטפת של בצק פריך מסוכר, לחמניית חלב יפנית בצורת חד קרן ומילוי קרם מוסלין, שוקולד ומאצ׳ה שהיא ללקק את האצבעות. ליטרלי. עוד תמצאו כאן פרלינים משוקולד ולרונה המיוצרים במקום עם שומשום שחור, אגוזי לוז בציפוי יוזו ופטל, טארט ערמונים מרגש עם קרם מוסלין, יין מרסלה וערמונים מסוכרים, טארט יוזו בטעם חמצמץ וחד פעמי ועוד ועוד.
בגזרת המלוחים תוכלו להתפנק על פחזניות מלוחות שממולאות בגבינה לבנה, קשקבל ובצל ירוק וגם מכריך בקרואסון אצות משוח ריבת בצל ויין אדום, גבינת ברי, עלי רוקט ובזיליקום. תוכלו גם לקחת הביתה ממבחר ריבות וממרחים דוגמת ריבת אננס ולמון גראס, ממרח שומשום שחור מתוק, ריבת תות שדה ובזיליקום ועוד. בקיצור, טוב שבאת The Pastry Box, מחכים לזלול אותם עוד.
ריבל 7, מתחם יד חרוצים תל, א'-ה': 8:00-18:00, ו: 8:00-13:00, 054-800-8789, ניתן להזמנה גם באתר