בנחלת בנימין לא משעמם: טיפסי טונה רוצה לעשות את זה קצת אחרת

אל הלוקיישן בו פעלה מא פאו ההודית נכנס מקום חדש עם השם המבלבל Tipsy Tuna, בר-מסעדה שמחבר בין ישראל הדו־לאומית ומטבחי הים התיכון לאירופה הקלאסית, ומציע כמה מנות מסקרנות והבטחה לעשות דברים אחרת מכל האחרים. היי, משהו שונה בנחלת בנימין? אנחנו בעניין
מאז הקורונה, נראה כאילו כל מה שקורה בעיר מבחינת אוכל – קורה בנחלת בנימין. הרחוב ההיפראקטיבי לא מפסיק להשתנות והוואקום דינו תמיד להתמלא. החלל שהותירו אחריהן בלב ברוט ושיינע עליהן השלום התמלא עד מהרה בנואמה ואויסטר קלאב, וורמוטריה ומסעדת פיפטי אנד וואן ועוד ועוד. אלו מצטרפות אל ומתגברות את העוגנים החזקים שקיימים כאן בשפע – מנטנטן, פרא, נורדיניו, בושוויק, AKA 44, פיצה הר סיני והביצ'יקלטה. פייר, אפילו אנחנו מתקשות לעקוב.
>> השדרה הכי טעימה בעיר: הסודות הקולינריים של שדרות ירושלים
>> צרפתיות, חריפות, מסחררות: המנות החדשות הכי טובות בתל אביב כרגע
החל מיום ראשון הקרוב (22.12) מתווסף לרשימה הארוכה והלוהטת שם חדש – Tipsy Tuna, בר־מסעדה שמחבר בין ישראל הדו־לאומית ומטבחי הים התיכון לאירופה הקלאסית. כבר נשמע מעניין. מי שמכיר את נחלת בנימין מקרוב, יזהה בקלות את המיקום שבו פעלה מסעדת מא פאו ההודית. לפני הכל נרגיע ונספר שעדיין אפשר לקבל את הבאטר צ'יקן והסמוסות במשלוח, אבל פיזית הוקם כאן מקום חדש לגמרי. "נחלת בנימין הפכה לאחד המקומות השוקקים, והחלטנו להביא משהו שונה. אנחנו משתמשים בטכניקות אירופאיות, ובקרמים ורטבים מצומצמים, כדי להגיע לטעמים מורכבים יותר ולעשות את השילוב הנכון בין טעמים עזים ועדינים", מסביר דביר אבלהק מבעלי המקום. "נעזרנו בטבח ערבי מהגליל שנתן אינטרפרטציה מאוד מגניבה לחומרי גלם בלאדי".

הפיוז'ן הקולינארי והתרבותי מתורגם לתפריט ובו שלוש מנות "פתיחת בר" ברוח פתיחת שולחן, ומנות בגודל בינוני אשר כמה מהן נראות מעניינות ושונות מעט מהסטנדרט. לדוגמה: אנשובי מטוגן עם סולת – פתיח לא שגרתי שמחבר בין דג פריך ומלוח לסולת רכה ואיולי אריסה ולימון, או קסטה טונה – שכבות דקיקות של טונה טרייה עם לימון כבוש, זיתים, אריסה ויוגורט. להרפתקנים ישנו תמנון צלוי בפחמי קוקוס בציר ים ויוזו, ולפחות הרפתקנים יש דג ים בגריל פחמים עם ארטישוק ירושלמי בציר ים שחור. מנות הלא־דגים מסקרנות גם כן: חציל מקדוס עם סלסת עשבים, קובה משווייה עם שקדי עגל וראב רימונים, וגם חסה בגריל פחמים – טייק אוף על סלט סיזר, באיולי חזרת וגבינת עזים. המחירים כמקובל בשוק, כ-30 ש"ח לפתיח ובין 60-85 ש"ח לשאר.

אגף האלכוהול מציע יינות מהארץ ומצרפת וספרד וקוקטיילים מקוריים שבתהליך ההכנה שלהן מעורבים עשבי תיבול ים-תיכוניים ופירות עונתיים. למשל Tommy V (טקילה, ליקר מלון, אלוורה ליים ומלח אשכולית אדומה) בהשראת הקוקטייל המפורסם Tommy's margarita, ו-Port Rotterdam – קוקטייל עמוק מוויסקי שיפון בשטיפת חמאת קשיו עם פורט, קינמון וביטרים. גם כאן המחיר ממוצע נכון לתל אביב של סוף 2024: מ-40 ש"ח לכוס יין ועד 60 ש"ח לקוקטייל.
קירות בטון חשופים ותאורה מעומעמת יוצרים איזון נכון בין קונספט הבר הקלאסי, עם דלפק מרכזי שמקבץ סביבו את האורחים ועיצוב תעשייתי מעודכן. "טיפסי טונה היא מקום לא מחייב, לא עוד מסעדה, והכיוון הוא הרבה יותר פאן וקליל", מסכם אבלהק. ופאן וקלילות הם בדיוק הדברים שצריך עכשיו כדי לשרוד בין המשפט המתוקשר לחזרת החטופים. למי יש ראש ליותר מזה.
נחלת בנימין 59, להזמנות 07-32377011 ובאתר