Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
תכנית ההופעות החיות החודשית של רדיו הקצה ומכללת BPMבפרק מיוחד לכבוד חגיגות העשורלפסטיבל אינדינגבשיתקיים ב־27.10־29.10 במצפה גבולות. ארבע להקות, ארבעה שדרנים ומלא טוב לאוזניים שלכם/ן. לפרק הרדיו המלא ניתן להאזין דרךאתר רדיו הקצה.
בימוי ועריכת וידאו: דייב שחר, סאונד: איל שינדלר, יאיר טרגנו, צילום וידאו: לי זגנרייך, שיר רוזנטל, שדרנים/מגישים: איתמר ברנשטיין, לאון פלדמן, ניצן פינקו, אורי זר אביב, מיקס: איל, שינדלר, תום אידן (טיטו), עידן כץ, עוזר סאונד: שי אצלן, הפקה: בר זבדה, עורך ראשי: קוואמי
חיה מילר– חיה מילר (קוסטה קפלן, סתו בן-שחר ואודי בונן) הם טריו רוק דובר עברית שפעיל מאז סוף 2007 כאשר ביולי 2013, לאחר שלמדו לנגן על הכלים שלהם במהלך הופעות במועדונים ופסטיבלים ברחבי הארץ, יצא אלבום הבכורה "חיי מדף" וזכה לקבלת פנים חמה מהקהל והרדיו ולביקורות טובות בעיתונות המודפסת ובאינטרנט. לאחרונה יצא "1+" – אלבומם השני.
להקת חיה מילר. צילום: גאיה סעדון
אקו וטיטו & מאלוקס– אקו וטיטו הם צמד מפיקים מוזיקליים שיוצרים יחד מיקס אנרגטי, מגוון ובועט המשלב רקע אתני מזרח תיכוני בשילוב עם בייס, דאב והיפ הופ. יחד עם הנשיפה הייחודית של איל תלמודי (Balkan Beat Box) על הסקסופון ומחלקת הקצב האימתנית של רוי חן, הלא הם מאלוקס, יוצרים הרביעיה סאונד חדשני ומאסיבי שאי אפשר להישאר אדישים אליו.
אקו וטיטו עם מאלוקס. צילום: גאיה סעדון
I WAS A BASTARD–הבאסטרדזהם נוה שפרוני, מיכאל יצחקי, אור דרומי וכליל שפרוני. בספטמבר האחרון שחרר הרכב הטריפ רוק את אלבום הבכורה שלו שנע על הסקאלה בין השפעות של רדיוהד, ג'ון פרושיאנטה, אנימל קולקטיב ועוד הרבה צלילים ביניהם ולפניהם.
I Was A Bastard. צילום: גוני ריסקין
דף צ'ונקי– תמי קמינסקי ועדי ברוניקי מרחובות פרצו אל תוך חיינו בסערה כשהקימו אתדף צ'ונקילקראת סוף 2015. הן מגדירות את המוזיקה שלהן "גראז' עם השפעות חזקות של פולק וכעס" ובחודש שעבר הוציאו את האלבום הראשון שלהן, "FARSH", שמביא איתו רוק פמיניסטי, חסר פשרות ומלהיב בטירוף.
תמיד קשה לבחור בין הבמה הזאת לבמה השניה, בין ההופעה שכולם מדברים עליה ובין זאת שבה יהיו מעט אנשים אבל שתהיה הכי מעניינת. עושים סדר לקראת פסטיבל יערות מנשה
לקראתפסטיבל יערות מנשההשמיני, שיתקיים מה־19 עד ה־21 במאי, עם שלושה ימים גדושים בהופעות: היהודים, התפוחים לרגל אלבום חדש, אבישי כהן "ביג וישס" עם אלבום חדש ואורחים מיוחדים – יוסי מזרחי ונינט טייב, עוזי רמירז (משיק אי.פי חדש), תמר אייזנמן, יהודה עדר, עלמה זהר במופע לילדים, נועם רותם, ועוד המון – אלה הן ההמלצות שלנו לעשר הופעות שחראם לפספס:
יום חמישי
A-WA
אם לא יצא לכם עדיין לחוות בלייב את שלוש האחיות מישוב שחרות שכבשו במות מאינדינגב ועד אירופה – זה הזמן להבין על מה כל הרעש. A-WA הן ממובילות הז'אנר הכי מעניין שקם פה בשנים האחרונות – האינדי המזרחי – עם שילוב של שירים תימניים מסורתיים עליהם גדלו יחד עם היפ הופ, אלקטרוניקה, צעד תימני, ריקודי B-Girls וערימות של סטייל. לא פלא שהתימני לבית בלקן ביט בוקס, הלוא הוא תומר יוסף, נגנב עליהן והפיק להן את אלבום הבכורה.
איפה: במת שורש
שעה: 22:30
Water Knives
הדואו החדש של של הבסיסט יאיר יונה והמתופף עופר ביימל יוצר שילוב כייפי ולא שגרתי של המון סגנונות ובהם אפרוביט, מוזיקה ערבית, דיסקו, סטונר רוק ופופ. פסטיבל יערות מנשה הוא בין היתר מקום נהדר להיחשף ללהקות חדשות (במקרה הזה של מוזיקאים ותיקים), וזאת ההזדמנות שלכם להיות בין הראשונים לראות את Water Knives מופיעים.
איפה: במת ארמגדון
שעה: 22:00
קראנץ' 22
דן מאיו מטאטרן, ארז טודרס מהתפוחים ותומר ברוך הוציאו לאחרונה אלבום משוגע בהשראת את "הרפתקאות אליס בארץ הפלאות". לא משהו שלא נעשה קודם לכן, נכון, אבל אף אחד לא עשה את זה כך. קראנץ' 22 מחברים את הפסיכדליה של הסיפור המקורי עם ההשפעות המוזיקליות האהובות עליהם, ג'אז, היפ הופ, סימפולים, רוק, טרנטייבליזם ואיגיון. ולהזכירכם, יש להם את אחד המתופפים הכי טובים שנראו על במות בישראל.
איפה: במת ארמגדון
שעה: 23:30
יום שישי
סדריק ברנסייד פרוג'קט
הבלוזיסט המועמד לפרס הגראמי על אלבומו האחרון "Descendants of Hill Country", יביא את הסגנון העתיק של המיסיסיפי בלוז עם טוויסט של Fאנק, סול וארנ'בי עם המון שמחת חיים. ברנסייד הוא נכדו של לא אחר מאשר הבלוזיסט האגדי ר.ל. ברנסייד שאיתו החל לתופף עוד כשהיה בן 13. ברנסייד הוא זמר – מתופף, דבר שתמיד מפליא לראות (כשהוא טוב, כמובן), ולראות אותו שר בלוז ומתופף מקצבים בלתי שגרתיים תוך כדי זאת חוויה נהדרת. הוא הולך לעלות לבמה יחד עם הגיטריסט טרנטון איירז שגם מגיע ממשפחה מיוחסת בז'אנר, אבל אנחנו לא רוצים לעייף אתכם עם ביוגרפיות. זאת פשוט הופעה שכל חובב בלוז יהנה ממנה.
איפה: במת שורש
שעה: 14:30
RAMZAILECH
אחד ההרכבים הותיקים בפסטיבל חוזר להופעה שכולה כלייזמר והרדקור Pאנק ומטאל. ויידיש. רמזיילך זה מה שקורה כשפוגו פוגש ריקודי הורה.
איפה: במת ארמגדון
שעה: 18:30
אליוט
הופעות של אליוט (פוליאנה פרנק) הן לא דבר שכיח כל כך. הרבה יותר קל לתפוס אותה עם אוזניות מאחורי עמדת דיג'יי באיזה מועדון בתל אביב (היא דיג'יי מעולה, אגב). לכן אנחנו קודם כל מפצירים בכם להאזין ל־"5772" – אלבום הסולו הענק שהיא הוציאה ב־2013 ואחרי שאתם טובעים בו, להתכונן להיות הראשונים לשמוע חומרים חדשים מתוך האלבום הבא. הדיבור הוא שהיא גם תבצע עיבודים חדשים לשירים של להקתה האגדית פוליאנה פרנק. אליוט תופיע ביערות מנשה עם יהוא ירון, סתיו בן שחר ועידית מינצר.
איפה: במת שורש
שעה: 20:30
אקו וטיטו עם מאלוקס
אקו וטיטו מביאים בייס, דאב והיפ הופ בקטע לבנטיני מגניב ואקו עצמה היא זמרת וראפרית בין היותר מוצלחות בשנים האחרונות בארץ. לאחרונה היא משלבת כוחות עם הפולקה Pאנקס אייל תלמודי ורועי חן – דואו וירטואוזי ואוונרגדי משהו שלוקח את השילוב של תופים וכלי נשיפה לממדים חדשים. השילוב בין שני הצמדים האלה לא יכול להוביל לשום דבר אחר מאשר פיצוץ של אנרגיה על הבמה שתסגור את יום ההופעות המרכזי של הפסטיבל.
איפה: במת שורש
שעה: 00:30
שבת
OSOG
אוסוג הם מעין סופרגרופ ישראלית שמורכבת מחבר'ה שמגיעים ממטאל וPאנק (בין היתר חברים בה מוזיקאים מהפוסי של לוסי ולהקת בצפר). אבל באוסוג הם עושים בלוז ופולק. אביטל תמיר הוא סולן אדיר, לא משנה באיזה הרכב, ווירטואוזיות הנגינה והשמחה שלהם יוצרת את אחת ההופעות הכי שוות שיש כרגע. בואו לראות מה זה פולק שלא מגיע מהאינדי.
איפה: במת שורש
שעה: 11:00
טיגריס
אלקטרוניקה ואינדי-פופ פוגשים מוזיקה אתיופית, מערב אפריקאית ואפילו מקצבים קריביאניים מהסבנטיז. זה אקזוטי לפחות כמו שזה נשמע ומתחבר מעולה. חברים בלהקה חבר'ה מלהקת ארמון שגם היא תופיע בפסטיבל וגם ההופעה שלה מומלצת בחום.
איפה: במת ארמגדון
שעה: 11:00
The Great Machine
זאת תהיה כנראה ההופעה הכי נותנת בראש בפסטיבל יערות מנשה. הרכב הסטונר רוק של האחים אבירן ועומר חביב יגיעו ליערות רגע אחרי שהשיקו אי.פי חדש בהופעה בבארבי, עם אנרגיות שיספיקו לגרום לשריפה. אם תמר "קוקי" אריאל תצטרף אליהם לכמה שירים אז בכלל טירוף.
איפה: במת שורש
שעה: 14:00
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
כהרגלו הבלוק ממשיך להביא שמות אדירים לתקלט בין כתליו. הפעם חוזר אליו הדי.ג'יי הספרדי ג'ון טלבוט, ששיתף פעולה בין היתר עם פור טט, ג'יימי XX ופיונאל. בסקוואט תתקלט רזידנטית מועדון הברגהיין מיום היווסדו, טאמה סומו הנהדרת. תמיכה מקומית: רד אקסס, סקולמאסטר ומיקסמונסטר, אביחי פרטוק, אנה הלטה, דוד אלימלך ואסף שמואל.לפרטים נוספים
תקועים בשמונים בתחת
התחת סוטה מהאוריינטציה הטכנואידית שלו בליין אייטיז חדש, ובו מופקדים על המוזיקה שועלי הז'אנר צח זימרוני (1984, קאנט) ומיטל שבח (ורס). יהיה מדליק.לפרטים נוספים
מאלוקס משיקים אלבום בבסקולה
הסקסופוניסט אייל תלמודי והמתופף רועי חן משיקים את אלבומם השלישי, "Gaza Strip", בהופעה שתזגזג בין גרסאות כיסוי ללהקות מקומיות לבין פולקה־פּאנק המזוהה עם הצמד הקרוע הזה.לפרטים נוספים
תערוכה של אלעד רוזן בגלריה רוזנפלד
אלעד רוזן בתערוכת יחיד בשם "החלום של אבא תות ובנו" המושפעת ממשחקי מחשב, עם אוסף איורים באסתטיקה צבעונית וילדותית שתזרוק אתכם היישר לאייטיז.לפרטים נוספים
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו