Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

פתיחת שנת הלימודים

כתבות
אירועים
עסקאות
כלי כתיבה. צילום: Shutterstock

עצות לסטודנט המתחיל

חדשים באוניברסיטה? חברי מערכת תזה פה בשבילכם, לחלוק את העצות שעשו להם את התואר ויעזרו לכם להתחיל את השנה ברגל ימין!

מאתמערכת תזהואורטל כהן9 בנובמבר 2017

טור עורכת: להתחיל מהתחלה

טור עורכת: להתחיל מהתחלה

13 בנובמבר 2016

בשביל מה אנחנו באים לאוניברסיטה? התשובה הקלה היא בשביל ללמוד. אבל מה אנחנו בעצם לומדים? מקצוע? תרבות? חינוך? אולי בכלל אחריות? אם להיות כנה, השנה אני מסיימת את התואר שלי בתסריטאות (כלומר, אני מקווה שאסיים) ודבר אחד למדתי בבירור – אני לא הולכת להיות תסריטאית.

בואו נאוורר את המחשבות האינטואיטיביות שקופצות עכשיו לראש, ועלו כמובן בראשי ובראשם של הורי; האם זמן רב, עבודה קשה ובעיקר הרבה כסף היו לבזבוז? יש שיגידו שכן, אולי אפילו הרוב, אך במבט לאחור אחרי שנתיים של לימודים אקדמיים, יש גם כמה תופעות לוואי: למדתי לעמוד בזמנים, להיות מסודרת, להקשיב יותר ולהתעניין יותר. למדתי לזכור וגם מה אפשר לשכוח, מה הן השעות בהן אני הכי פרודוקטיבית ומתי אני שובקת חיים. למדתי לקבל את העובדה שאני פסיק קטן במערכת גדולה והתמודדתי עם ביורוקרטיות מעצבנות, למדתי לחיות בעוני סטודנטיאלי ואפילו למדתי שאפשר לחסוך. חוויתי, חיפשתי, מצאתי, ובסוף הבנתי שלא מצאתי והתחלתי מהתחלה. למדתי מה אני לא אוהבת ויחד עם זאת למדתי מה אני כן, נחשפתי לעולם הכתב, הדפוס, עולם שהרבה אנשים ישבו עליו שבעה, אמרו שהוא כבר לא חלק מהעולם שלנו, שהוא סובל מסכנת הכחדה. ועדיין אני מאמינה שהוא ישרוד, אולי ישנה מעט צורה, אבל תמיד יישאר רלוונטי. זכיתי דרך התואר להבין מה עושה אותי מאושרת וגילית זאת דווקא על דרך השלילה.

זאת אני, ליטל ליכט, עורכת עיתון 'תזה', זאת שעושה תואר ל"חינם", נהנית ממנו ואף מרוצה. זאת שמבטיחה לכם שגם אם לא מצאתם בתואר את הייעוד שלכם בחיים, אין זה אומר שלא תמצאו אותו, אולי הוא אפילו מתחבא בין הדברים שאתם לא אוהבים. גיליון זה נוצר דרך ההבנה שלי כי כנראה לא נולדתי להיות תסריטאית, אך כן נולדתי ליצור, ומרגע זה הוא שלכם.

אז סטודנטים יקרים, בין השיעורים בכיתה לבין הלימודים בספריה, בין הנסיעה בבוקר לבין הפקקים בחזרה, בין ארוחות השחיתות לבין המנה חמה, בין חוסר החיים וה"אין לי זמן" לצהריים שלמים המועברים בשינה, מתי בפעם האחרונה פשוט נהניתם, פתחתם איזה עיתון ולכמה רגעים חשתם שלווה? ממש ברגעים אלו, כשמתחילה לה שנת לימודים עמוסה, אנחנו בעיתון "תזה" מבטיחים לכם בראש ובראשונה להיות שם בשבילכם עם התכנים שיעניינו אתכם, שיפתיעו אתכם, שיכעיסו אתכם, שירגשו אתכם ואולי גם ילמדו אתכם משהו חדש, ומאחלים לכם הרבה שעות פנאי והמון הצלחה.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

מאתליטל ליכט13 בנובמבר 2016
יריד קלמר. צילום: יח"צ

יריד העיצוב "קלמר" יחזיר אתכם לספסל הלימודים בסטייל

יריד העיצוב "קלמר" יחזיר אתכם לספסל הלימודים בסטייל

קבוצת העיצוב והטיפוגרפיה אאא מציגה את קלמר: יריד עיצוב שמוקדש לשיכוך פתיחת שנת הלימודים האקדמית באמצעים אסתטיים. גם שפרה קורנפלד תפתח שם דף חדש

יריד קלמר. צילום: יח"צ
יריד קלמר. צילום: יח"צ
26 באוקטובר 2016

האם אתם נמנים עם חוג הסובלים מדכדכת אחרי החגים ומהחזרה ללימודים, לעבודה ולחיים בכלל? אם כן פתחו יומנים, רשמו לפניכם והדגישו במרקר את קלמר, אירוע עיצוב ויריד חזרה ללימודים שמבטיח להפוך את הייאוש לא רק ליותר נוח, אלא בעיקר ליותר אסתטי. לאירוע אחראיים קבוצת העיצוב אאא – בית לטיפוגרפיה עברית, והמפיקה והאוצרת לימור יוסיפון־גולדמן, שמלבד ליקוט פריטים יפים, דאגו לתוכנית אמנותית שלמה המבוססת על די.ג'יי סט חי של מיכאל כהן ועל תערוכת עפרונות מעוצבים.

"האירוע פונה בעיקר לסטודנטים, אבל כל חובבי העיצוב באשר הם ימצאו בו עניין", אומר אברהם קורנפלד, הרוח החיה מאחורי אאא. ביריד יוצעו למכירה לא רק קלמרים, אלא גם מכשירי כתיבה, מוצרי נייר, ספרי עיצוב, תיקים, ארנקים ומגנטים מבית היוצר של אאא ושל חנויות ספרים ועיצוב נוספות, בהן שופו, פאלפ, בעלי המלאכה, סיפור פשוט ועוד.

סיבה מספקת לבקר ביריד היא האפשרות לערוך היכרות עם קו חפצי העיצוב הטרי של אאא, שהושק בראש השנה. תחת המטרייה "אאא חפצים" מוצעים פריטים ואביזרים כגון כריות, מחברות, ניירות דבק, קוביות עץ, תיקי בד ומגנטים בעיצוב מתוחכם אך נטול מאמץ על טהרת העברית. לצורך הקמת הקו החדש הצטרפה לצוותו של קורנפלד, המונה שישה מעצבים נוספים, אחותו הבכורה ובוגרת "האח הגדול" שפרה קורנפלד, האחראית על עיצוב המוצרים. "כולם יודעים עליה המון דברים, אבל דווקא את זה שהיא מעצבת מוכשרת ובוגרת תואר בעיצוב תעשייתי בצלאל כמעט אף אחד לא יודע", אומר קורנפלד האח בגאווה.

קלמר – אירוע עיצוב ויריד חזרה ללימודים, 10־200 ש"ח, קפה לאביט, שד' תרס"ט 4 תל אביב, חמישי (3.11) 18:00־22:30

3 פריטים ששווה לפתוח איתם דף חדש

מחברת עם נוכחות

מחברת מעוטרת בשכפולי יהלומים היוצרים דפוס גרפי מרהיב, להענקה השראה יומיומית ולתיעול יצירתי של רגעי שיעמום המחץ בשיעורים. אפילו הגודל שלה אלגנטי (A5).

Pudish,י35 ש"ח

מחברת של Pudish. צילום: יח"צ
מחברת של Pudish. צילום: יח"צ

מאסקינג טייפ מנחם

עד כמה שזה נשמע הזוי, מסתבר שאפשר לשאוב נחמה גם מאובייקט משרדי אפרורי כמו מאסקינג טייפ. מומלץ להידוק ניירות ופתקיות ולאיחוי לבבות שבורים.

אאא, 42 ש"ח

מסקנטייפ מעודד. צילום: יח"צ
מסקנטייפ מעודד. צילום: יח"צ

קלמרים חתיכים

גם אם הפעם האחרונה שהגעתם לשיעור עם כלי כתיבה שאינו לפטופ הייתה בכיתה ג' – קלמרי העור הללו שווים את ההשקעה ולו רק בזכות היותם אלגנטיים ועל זמניים. במקסימום תוכלן לאפסן בהם את הדיסק און קי.

Pulp,י129 ש"ח לקלמר קטן, 149 ש"ח לקלמר גדול

קלמר של Pulp. צילום: יח"צ
קלמר של Pulp. צילום: יח"צ
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

קבוצת העיצוב והטיפוגרפיה אאא מציגה את קלמר: יריד עיצוב שמוקדש לשיכוך פתיחת שנת הלימודים האקדמית באמצעים אסתטיים. גם שפרה קורנפלד תפתח...

מאתשני הררי28 באוקטובר 2016
ראו עוד
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!