דולצ'ה ויטה: קבלו הצצה לוויטרינת המתוקים החדשה של ארנסטו

בדולצ'ה ארנסטו אוהבים להגזים, תמצאו שם שוקולד המיוצר במקום בבלוקים, גלידות בשלל טעמים, טירמיסו, קנולי, טורטות ועוד הרבה מתוקים מארץ המגף

הצצה לויטרינה הכי מתוקה בעיר. ארנסטו. צילום: מסעדת ארנסטו
הצצה לויטרינה הכי מתוקה בעיר. ארנסטו. צילום: מסעדת ארנסטו
6 בפברואר 2018

שפע הויטרינות של הררי הגלידות המתנשאות בתלתלים קרמיים, והקינוחים המסעירים מבלבלים את העין. ברוכים הבאים לדולצ'ה ארנסטו, קונדיטוריה-גלידריה איטלקית אמיתית. ארנסטו מרקריה, האיש שמאחורי המסעדה האיטלקית ארנסטו שבבן יהודה מסביר ש"לרגל חגיגות העשרים של המסעדה (שנפתחה ב- 1997) החלטנו להעניק לעצמנו מתנה ולפתוח גלידריה המתמחה בהכנת טורנה שוקולד (torrone chocolate) וקינוחים, וכן קינוחים מיוחדים בהזמנה."

כמה זה מפה לבן יהודה? הטורטות של ארנסטו. צילום: מסעדת ארנסטו
כמה זה מפה לבן יהודה? הטורטות של ארנסטו. צילום: מסעדת ארנסטו

הסיפור שמאחורי דולצ'ה ארנסטו נכתב כתסריט שנועד לבימוי סרט של סטיבן ספילברג. הוריו ודודתו של ארנסטו הקימו ב- 1950 מפעל ליצור שוקולדים וערמונים מזוגגים כשניצלו מאושוויץ. ארנסטו מספר שדודתו כל הזמן חלמה על שוקולד במחנות ובגלל זה שני האחים הניצולים החליטו לפתוח את המפעל, הפועל עד היום באיטליה תחת השם CDS MARON GLACE. כשארנסטו עלה לארץ, אחיו, שאול מרקריה, המשיך לעבוד במפעל המשפחתי והתמחה בקונדיטוריה. ככה זה כשיש במשפחה בית חרושת לשוקולד, לגלידה ולמרון גלאסה (ערמונים מתוקים).

טורטות מעשה ידו של ארנסטו. צילום: מסעדת ארנסטו
טורטות מעשה ידו של ארנסטו. צילום: מסעדת ארנסטו

במקום החדש של ארנסטו, הנראה כמו בית קפה איטלקי עם גלידריה מופרזת לגמרי, מציעים שוקולדים המיוצרים במקום בבלוקים וכאמור נקראים טורנה, בגרסת ג'נדויה ואגוזים שבורים, או בגרסת הכל כלול עם תוספות: צימוקים, אגוזים, פירות יבשים (200 ש"ח לק"ג). מיני קינוחים כמו צ'יז קייק, טירמיסו, טריקולר שוקולד, (29 ש"ח לקינוח אישי), וכאמור כל קינוח איטלקי שתחשקו בו בתנאי שתזמינו מראש. אגב, מידי פעם מפציעים פה גם ספוליאטלה וקנולי, וכן מיוצרים מידי בוקר קרואסונים איטלקיים בייתיים (11 ש"ח לרגילים, 12 לממולאים בקרם).

הטורטה ע"פ ארנסטו המתוק. צילום: מסעדת ארנסטו
הטורטה ע"פ ארנסטו המתוק. צילום: מסעדת ארנסטו

בין הגלידות הטריות המיוצרות פה מסתלסלות להן גלידות מתחלפות וקבועות בטעמים איטלקיים קלאסיים כמו קרם ביצים וזביונה, או פיסטוק סיציליאני וכן גלידות על בסיס פירות טריים עונתיים כשעכשיו תמצאו תותים, לימון ומנגו. (89 ש"ח לק"ג גלידה ויש גם מבחר מנות אישיות במקום כמובן). נסו להתיישב פה לקפוצ'ינו בבוקר. צוות העובדים והלקוחות מתנהלים בניהם באיטלקית סואנת. מישהו יכול להסביר לנו מה קורה בעיר הזאת?

הצצה לויטרינה הכי מתוקה בעיר. ארנסטו. צילום: שירי כץ
הצצה לויטרינה הכי מתוקה בעיר. ארנסטו. צילום: שירי כץ

דולצ'ה ארנסטו