כרובית בלימון כבוש ועשבים

הכרובית הרכה הופכת קראנצ'ית ונימוחה עם תיבול נהדר של לימון כבוש ושלל עשבים. תוספת נהדרת לשולחן החג

שירת האדמה. צילום: אנטולי מיכאלו
שירת האדמה. צילום: אנטולי מיכאלו
22 בספטמבר 2016

החומרים ל־4 סועדים

  • ראש כרובית חתוך לפרחים גדולים
  • שמן סויה לטיגון
  • 3 כפות לימון כבוש
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • ½ צרור כוסברה
  • 1 בצל קלוף חתוך לקוביות גדולות
  • 3 שיני שום
  • 1 צ'ילי חריף אדום קטן וטרי
  • 3 כפות שמן זית
  • רבע־חצי כוס מים
  • מיץ מ־½ לימון

אופן ההכנה:

מחממים בסיר שמן סויה לטיגון עמוק.

רוטב: במעבד מזון מניחים את כל מרכיבי הרוטב (למעט מיץ הלימון) וטוחנים בפולסים קצרים. טועמים ומוסיפים מיץ לימון.

כשהשמן חם מטגנים את פרחי הכרובית עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג (במקום טיגון ניתן לצלות את הכרובית בתנור ב־250 מעלות במשך 5־10 דקות, עד להזהבה יפה).

מעבירים את הכרוביות לצלחת הגשה, בוזקים מעל מעט מלח ומגישים עם הרוטב בצד.