לכבוד יום הפופקורן: מתכון מאוד לא שגרתי עם טוויסט אסייתי

פופקורן פאד-תאי. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
פופקורן פאד-תאי. צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

אין סיכוי שניתן ליום הפופקורן הבינ"ל לעבור ככה ללא משהו. שף אסף דוקטור (האחים) מביא לכם גרסה שהיא ההיפך ממה שאתם זוכרים מבתי הקולנוע (לא ששם זה רע, כן?)

לקחתי פופקורן, שהוא הנשנוש הכי אמריקאי שיש, יצקתי עליו קרמל מתוק-מלוח עם טעמים אסיאתיים מובהקים ותיבלתי במעט כוסברה טרייה וקליפת ליים מגוררת. התוצאה ממכרת. המרכיב הסודי בחטיף הוא מחית צ'ילי תאילנדית מתובלת ומרוכזת, שטעמיה מתוקים-מלוחים ומעט חריפים. אפשר להשיג אותה בדרגות חריפות שונות (דרגת ה"מדיום" אגב כלל אינה חריפה) ולתבל המון מאכלים שרוצים להעניק להם גוון אסיאתי.
להמון מתכונים נוספים של חטיפים אבל ממש לא רק באתר השולחן

 

5 מיכלי קרטון אישיים של פופקורן (כ-10 מנות) | 1:15 שעות | קל | כשר| תירס

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרמל האסייתי:

אסף דוקטור (צילום: עומר פרידמן)
אסף דוקטור (צילום: עומר פרידמן)

אופן ההכנה

מכינים פופקורן:

1

מחממים סיר גדול עם שמן על להבה בינונית. מוסיפים גרעיני תירס ומכסים (עדיף במכסה זכוכית). מנערים מעט מדי פעם כדי שהגרגרים לא ייחרכו. אחרי כמה דקות יתחילו להישמע פצפוצים. כשהקצב שלהם דועך והסיר מתמלא, מכבים את הלהבה.

2

מעבירים את הפופקורן לקערה ומסלקים גרעיני תירס שלא תפחו. מוסיפים בוטנים קצוצים ומערבבים.

‏מכינים את הקרמל ואופים:

3

מחממים תנור ל-120 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן.

4

‏מחממים בסיר את כל חומרי הקרמל למעט הסודה לשתייה כ-5 דקות על להבה גבוהה עד שהנוזל מבעבע היטב. מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים עוד 5 דקות תוך כדי בחישה עד שהקרמל מסמיך ומקבל צבע ענברי כהה.

5

‏מוסיפים אבקת סודה ומערבבים בכף עץ במהירות (זהירות – שלא יגלוש!). בן רגע תתקבל מעין רביכה סמיכה ואחידה שנראית כמו ריבת חלב מוקצפת.

6

יוצקים את הקרמל הרותח על הפופקורן והבוטנים ומערבבים בזריזות עד שהכל נעטף בקרמל. משטחים את התערובת בתבנית.

7

‏אופים 45 דקות. מדי פעם מערבבים ומפרקים את גושי הפופקורן.

8

מצננים לחלוטין ומאחסנים בכלי אטום עד 10 ימים.

להגשה:

9

מערבבים את הפופוקורן עם כוסברה וקליפת ליים ומחלקים לקופסאות קרטון אישיות.