Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

קניות ברחבי עולם

כתבות
אירועים
עסקאות
טעם של פעם (צילום: shutterstock)

שוקי הפשפשים של בודפשט

שוקי הפשפשים של בודפשט

חווית קניות מאתגרת מצפה לחובבי הג'אנק, הוינטאג' והעתיקות בשוקי הפשפשים של בודפשט

טעם של פעם (צילום: shutterstock)
טעם של פעם (צילום: shutterstock)

שוקי הפשפשים בבודפשט הם המקום המושלם למצוא פרטי וינטאג' מיוחדים, מדליות נוצצות שאריות מהעידן הקומוניסטי, סכו"ם כסף עתיק, קריסטלים, רקמות ותחרות, כלי חרסינה ופורצלן, פריטים חדשים מגוונים תוצרת סין, ריהוט עתיק בסגנון קלאסי אירופאי ושאר שכיות חמדה מבית סבתא. הג'אנק של איש אחד הוא פיסת היסטוריה עבור אחר, ובודפשט מספקת מבחר עשיר עבור המטייל הסקרן.

Novák piac (כתובת: VII, Dózsa Györgi út 1-3 פתוח: כל יום 16:00-7:00), שוק פחות מוכר אך בעל מיקום מרכזי, שפועל מהשעות המוקדמות של הבוקר. חלק גדול מהג'אנק שמוצאים כאן, מתגלה כמה שעות מאוחר יותר כענתיקות יקרות בשווקים המוכרים יותר Petőfi Csarnok ו-Ecseri. למרות שעת הסגירה הרשמית – 16:00, מרבית הדוכנים מתקפלים כבר ב-13:00. השוק נמצא במרחק 10 דקות הליכה מתחנת Keleti, במעלה Versény utca.

בנובאק תמצאו ג'אנק זול, קצת מרופט ואולי אף גנוב. הקטנועים המוצעים למכירה, עדיין נושאים לוחיות רישוי בלגיות ופולניות. על עשרות השולחנות יש שלל טלפונים ניידים זולים, למקרה שאתם צריכים טלפון שישמש אתכם לטיול – ואחר כך תוכלו לזרוק. אם מתחשק לכם זוג אופניים לשבוע, אתם יכולים לקנות כאן – ואז למכור לפני שאתם עוזבים. אבל בין כל הג'אנק תוכלו לאתר גם אוצרות של ממש. אם תמותו לבד בבודפשט, סביר להניח שלכאן יגיע כל רכושכם עלי אדמות.

בדוכנים תוכלו למצוא הררים של מנורות לאבה מהעידן הקומוניסטי, את מכלול כתביו של לנין, מזכרות מהטיול בריביירה הבולגרית ב-1964 או מדליות שניתנו לבריגאדות הפועלים. אפשר להצטייד בהליקופטרים צעצוע עשויים מבדיל, שעדיין ארוזים באריזה המזרח גרמנית שלהם. צועניות טרנסילבניות מסתובבות בין הדוכנים ומוכרות מפות וסכו"ם. רצוי לפקוח עין ולחפש אחר כלים מקרמיקה Zsolnay מתקופת האר-דקו. לפעמים אפשר למצוא פריטים לאספנים ממש בגרושים.

שוק פשפשים נוסף הוא Józsefvárosi piac (כתובת: VIII. Köbányai út 21-23 פתוח: כל יום 18:00-6:00), הידוע גם כשוק הסיני. אפשר להגיע לשם בחשמלית מספר 28 מ-Blaha Lujza tér. החוקים המוניציפאליים אינם חלים כאן – אזור השוק מנוהל על ידי שר לשעבר, משל היתה זו אחוזה פרטית שלו. אלפי מהגרים סיניים הפכו את האזור, ששימש בעבר כמחסן של מפעל, להעתק של השווקים שבפרברי בייג'ין. הסחורה המוצעת כאן כוללת בעיקר הלבשה תחתונה זולה, ציוד דיג, חיקויים של נעלי ספורט ממותגות ושמיכות עם ציורי דובים וכיתוב בסגנון "Happy Lucky Happy Bears".

סיבה נוספת לבקר כאן היא דוכני האוכל המסתתרים מאחורי המחסנים: פלטות צהריים סיניות אמיתיות ומסעדות נודלס שונות מכל מה שאפשר למצוא בדאונטאון, וכולן בזול. מזמינים צלחת אורז ומתחילים להצביע על כל התוספות שעל שולחנות האידוי – המנה הגדולה ביותר עולה בסך הכל 500 פורינט. הדוכנים הטובים ביותר הם הוייטנאמיים ואלה של צפון סין, הממוקמים בירכתי השוק העיקרי מאחורי הכניסה האמצעית.

השוק, בהא הידיעה, הוא Ecseri (כתובת: XIX. Nagykörösi út 156 פתוח: שני-שישי 14:00-8:00, שבת 16:00-7:00). נוסעים באוטובוס מספר 54 מ-Boráros tér עד שמגיעים למקום שנראה כמו סוף העולם – ושם גם כולם יורדים. השוק הראשי הוא מבוך חנויות של סוחרי עתיקות המוכרים לקונים גדולים מהמערב; בימי שבת, השטחים הפתוחים מתמלאים במוכרים של סוף השבוע, הפורשים את מרכולתם על גבי שמיכות ושולחנות קלפים. אפשר לאתר אוצרות, אבל הם קבורים מתחת לערמות של מצלמות מהתקופה הקומוניסטית ושל מכוניות צעצוע, כלי חמר, תלבושות פולקלור מסורתיות, ריהוט וכינורים שבורים ממזרח גרמניה.

יש גם שוק פשפשים ב-Petőfi Csarnok הפועל בסופי שבוע בפארק העירוני (כתובת: XIV. Zichy Mihály út טלפון 251-2485 פתוח: שבת, ראשון 14:00-7:00). למרבה הצער יש כאן יותר ג'אנק מעתיקות, אבל תוכלו למצוא כאן את בובת הברבי הסינית שחסרה לכם כדי להשלים את האוסף, כמו גם סט של תמונות פולרואיד של בחורות פולניות עירומות, שעוני כיס של קצינים רוסיים או קלטות שמונה ערוצים של רוק פרוגרסיבי.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

חווית קניות מאתגרת מצפה לחובבי הג'אנק, הוינטאג' והעתיקות בשוקי הפשפשים של בודפשט

מאתמדריכי טיים אאוט17 ביולי 2014
Stanley Market (צילום: shutterstock)

לעשות שוק בהונג קונג

הונג קונג היא גן עדן לחובבי הקניות. כל המותגים הגדולים במחירים זולים במיוחד

מאתמדריכי טיים אאוט22 בדצמבר 2013
שופינג בשיבויה (צילום: טיים אאוט)

אומת השופינג: קניות בטוקיו

טוקיו מוכיחה שלא לחינם קיבלה יפן את התדמית של אלופת תרבות הצריכה העולמית

מאתמדריכי טיים אאוט4 בדצמבר 2013

רחוב 3: מקדש השופינג

רחוב 3: מקדש השופינג

שיק, וינטג', עיצוב, אופנה, ספרים. הכל מכל ברחוב 3 הטרנדי

The Cook's Library (צילום: טיים אאוט)

שני מרכזי הקניות הגדולים בלוס אנג'לס נמצאים במרחק של קילומטר וחצי זה מזה. במפגש שבין La Cienega Boulevard ל-Beverly Boulevard נמצאBeverly Centreהענקי.

ממזרח לו, בדיוק ליד Farmer's markets, נמצאGroveהפתוח. ביניהם יש עוד מקומות שבהם תוכלו למצוא סניפי של כמעט כל רשת חנויות, אך החנויות המעניינות ביותר יהיו ברחוב המקשר בין שני המרכזים הגדולים:W 3rdStreet.

ב-Polkadots & Moonbeams(מספר 8381) מוכרים בגדים שיקים ומודרניים. בין חנות זו לסניף הוינטג' שלה (מספר 8367) יש שתי חנויות ספרים מעולות:Traveler's Bookcase(מספר 8375) ו-Cook's Libraryהמתמחה בספרי בישול (מספר 8369). אם אתם רעבים היכנסו ל-Who's on third(מספר 8369).

במורד הרחוב זה אפילו מתוק עוד יותר.Orchid Wrangler(מספר 8365 אתרwww.orchidwrangler.com) ולידהPuppies & Babies(מספר 8363 אתרwww.pippiesandbabies.com) המוכרת מתנות לכלבים ולתינוקות. החנות הבאה היאFraiche(מספר 8361) ומעבר לכבישMeg(מספר 8362 אתרwww.megshops.com), שבגדיה נעים מהישן והזוהר עד המודרני והשיקי.

ליד מג נמצאתSeaver(מספר 8362 אתרwww.seavergifts.com), חנות מתנות נעימה. אם מתחשק לכם לחטוף משהו היכנסו ל-JOAN'S on THIRD(מספר 8350 אתרwww.joansonthird.com).

JOAN'S on THIRD (צילום: טיים אאוט)
JOAN'S on THIRD (צילום: טיים אאוט)

אנו מניחים כי המין הנשי יגלה עניין רב יותר בתמרוקים ובתכשירי הקוסמטיקה שלPalametto(מספר 8321), והבנים – בחולצות החלקות שלDouglass Fir(מספר 8309). שניהם יפגשו ב-OK(מספר 8303 אתרwww.okstorela.com), המוכרת הן ספרים הן חפצי אמנות והן כלי בית, או ימשיכו עוד מזרחה לחנות הרהיטים היוקרתיתZipper(מספר 8316 אתרwww.zippergifts.com) ולחנות בגדי המעצביםKristin Londgren(מספר 8308 אתרwww.kristinlondgren.com).

במרחק של כמה בלוקים תוכלו לקנות ציוד מסעות ב-Flight 001(מספר 8235), ואם תמשיכו עוד כמה בלוקים משם תמצאו רהיטים מעידן החלל ב-Plushpod(מספר 8211 אתרwww.plushpod.com) וחולצות טריקו וג'ינסים ב-Milk(מספר 8209 אתרwww.shopatmilk.com).

שוב רעבים? היכנסו ל-Doughboys(מספר 8136).

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

שיק, וינטג', עיצוב, אופנה, ספרים. הכל מכל ברחוב 3 הטרנדי

מאתמדריכי טיים אאוט21 בנובמבר 2013
רודיאו דרייב (צילום: Shutterstock)

קניות בלוס אנג'לס: ההמלצות

קניות בלוס אנג'לס: ההמלצות

רודיאו דרייב, סאנסט פלאזה ומלרוז אווניו - כי כל אחת צריכה שמלת אוסקר בארון!

רודיאו דרייב (צילום: Shutterstock)
רודיאו דרייב (צילום: Shutterstock)

סצינת הקניות בלוס אנג'לס מגוונת מאוד וכוללת חנויות מעצבי על במחירים מוטרפים, בוטיקים עצמאיים ומרכזי חנויות עם כל המותגים המקומיים המוכרים. שעות הפתיחה של החנויות הן, בדרך כלל, 18:00-10:00, אך יש הפתוחות עד 19:00. מרבית מרכזי הקניות פתוחים לפחות עד 21:00. כדאי לדעת כי על המחיר הנקוב יש להוסיף מס מקומי בסך 8.25 אחוזים.

Santa Monica & Venice

המדרחוב הפופולרי Third Street Promendade בסנטה מוניקה מלא בסניפי רשתות, אך לקניות מעניינות מומלץ ללכת ל-Montana Avenue, המשופע בבוטיקים עצמאיים, וב-Main Street שב-Ocean Park יש מגוון של חנויות לבגדים ולמתנות.

ב-Venice לכו תחילה לחנויות המתנות, הבגדים והאמנות ב-About Kinney Boulebard. ב-Boardwalk תוכלו למצוא משקפי שמש ומסכות אפריקאיות ב-2 דולרים.

Beverly Hills

כמה רשתות מוכרות עברו ל-Golden Triangle, שגבולותיו: Santa Monica Boulevard, Wilshire Boulevard ו-Rexford Drive, אך יש עדיין בוטיקים עצמאיים – כאן וגם ב-Robertson Boluevard שמדרום לבוורלי הילס (שם יש גם הרבה צלמי פפראצי). וכמובן Rodeo Drive הממותג והיוקרתי.

West Hollywood & Hollywood

גולת הכותרת של הקניות בווסט הוליווד היא Sunset Plaza, ב-Sunset Boulevard, מעט מדרום ל-La Cinega. גם בהוליווד קיים אמנם מגוון, אך במתחם Hollywood & Highland יש כמה חנויות שוות.

Fairfax & Melrose District

אפשר לעשות הרבה קניות בסטייל ב-Melrose Avenue, בין Fairfax ל-San Vicente Boulevard. ה-W 3rd Street, בקטע שבין La Cinega ל-Crescent Heights, משופע גם הוא בבתי קפה ובחנויות עצמאיות.

Los Feliz & Silver Lake

בלוס פליז פנו ל-Vermont Avenue ול-Hillhurst Avenue. חוויית הקניות בסילבר לייק מרוכזת סביב Sunset Junction וסביב Sunset Boulevard.

The Valleys

הקניות בעמקים מתמקדות סביב מרכזי קניות, אך העיר עצמה ב-Pasadena היא יוצאת מהכלל, בעיקר המבנים לשימור שב-Colorado Boulevard.

וגם…

Barneys New York

החבר הכי טוב של כל פשניסטה באשר היא, הסניף המקומי של חנות הכלבו המיתולוגית מניו יורק כולל חמש קומות שבהן מוצרי קוסמטיקה, תכשיטים, נעליים, בגדי מעצבים (לשני המינים), לבנים וכלי בית. בין המותגים הבולטים תמצאו כאן את פראדה, פנדי ומרק ג'ייקובס. על הגג נמצאת המסעדה האלגנטית Barney Greengrass.

כתובת:9570 Wilshire Boulevard

אתר:www.barneys.com

The Grove

בעיר בה רוב הקניונים נמצאים במבנים סגורים וממוזגים, הגרוב, שממוקם באוויר הפתוח, הוא הצלחה גדולה. אומנם יש בו כ-50 חנויות סך הכל, אך המגוון רחב – אפל, אברקרומבי ופיץ', ברני'ס ניו יורק ועוד. בנוסף יש בו גם בית קולנוע מוצלח.

כתובת:189 The Grove Drive

אתר:www.thegrovela.com

Grove (צילום: טיים אאוט)
Grove (צילום: טיים אאוט)

A+R

מנוהלת וקרויה על שם אנדי גריפית' ורוז אפודאקה, החנות מציעה פריטי מעצבים מקוריים; בעיקר חפצי בית לצד ספרים, דברי אמנות ושאר אביזרי לייף סטייל. המוצרים מיובאים מכל העולם כך שהחנות הזו היא מקום טוב למצוא בו דברים בלתי שגרתיים.

כתובת:1716 Silver Lake Boulevard

אתר:www.aplusrstore.com

A+R (צילום: טיים אאוט)
A+R (צילום: טיים אאוט)

Farmers Market

מעל 30 דוכנים המציעים טיול קולינרי מסביב לעולם. כאן ניתן להשיג הכל, מברביקיו טקסני ועד קרפ צרפתי.

כתובת:6333 W 3rd Street

אתר:www.farmersmarketla.com

Farmers Market (צילום: טיים אאוט)
Farmers Market (צילום: טיים אאוט)
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

רודיאו דרייב, סאנסט פלאזה ומלרוז אווניו - כי כל אחת צריכה שמלת אוסקר בארון!

מאתמדריכי טיים אאוט4 בדצמבר 2013
לקנות וליהנות (צילום: shutterstock)

קפיטליזם למתחילים: שופינג בפראג

בין אם אתם מחפשים מציאות בשווקים ציוריים או מתענגים על מיטב הפריטים של מעצבי העל המקומיים, קניות בפראג זה עדיין ניסוי...

מאתמדריכי טיים אאוט10 ביולי 2014
עתיקות ופיצ'פקעס  בפורטובלו (צילום: טיים אאוט)

לונדון עיר השווקים

ביקור בלונדון אינו יכול להיות שלם ללא ביקור בשוק אוכל נוטף טעמים או בשוק עתיקות בו מפוזרים בערבוביה חדש וישן כאחד

מאתמדריכי טיים אאוט5 בדצמבר 2013
שוק הפשפשים ב-Mauerpark (צילום: טיים אאוט)

קניות בברלין

מווינטאג' בשוק ועד מותגי יוקרה - שופינג בברלין זה ה-דבר

Selfridges

שופינג טיים בלונדון: שווקים ומתחם אופנה שאסור לפספס

כוחה של לונדון בתחום עיצוב האופנה הוא במעצבים שמשלבים פריטי וינטג' בפריטים חדשים. לאן ללכת?

מאתמדריכי טיים אאוט5 בדצמבר 2013
ראו עוד
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!