שועל לכל כיס: החולצות השוות עם ההדפסים שיטשטשו את אוגוסט

כשעדי סברן היתה מובטלת, היא התחילה לתפור כל יום כדי לא להשתעמם. אחרי שהחברים התחילו לבקש פריטי לבוש, היא לקחה את זה צעד קדימה והקימה המתפרה הזערורית "שועל כיס" בפלורנטין. "חשוב לי להיות מסוגלת לתת שירות עבור כל סוגי הגוף וכל סוגי המגדר"

שועל כיס
שועל כיס
8 באוגוסט 2018

מה עושה אדם שקץ בטרנדים המשועתקים שנמצאים בכל הרשתות? מתאבד, או לחילופין – מגיע לביקור בסטודיו של שועל כיס, עסק זערורי של אשה אחת שתופרת חולצות מבדים צבעוניים ומשמחים על פי הזמנה. ההיצע מצומצים, אבל המחירים סבירים יחסית: חולצות מכופתרות לנשים עולה 170 ש"ח, 190 ש"ח לגברים מכנסיים ב־230 ש"ח, תיקי בד בעד 50 ש"ח ותיקי טבק ב־60 ש"ח. את הביקור בסטודיו שבפלורנטין ניתן לתאם דרך עמודי הפייסבוק והאינסטגרם של העסק, שמופעל על ידי עדי סברן, אקס־ירושלמית בת 33 עם רקע של לימודי תפירה ועיצוב תלבושות.

https://www.instagram.com/p/Bj7lstUhIS1/

"התעסקתי עם טקסטיל בערך עשור אבל כשהייתי מובטלת והתחלתי לתפור מדי יום כדי לשעשע את עצמי יותר ויותר חברים התחילו לבקש שאייצר פרטי לבוש גם עבורם", מספרת סברן. "מעבר ללייצר בגדים יפים, אני מגלה עם הזמן שאחד הממדים שהכי חשובים לי בעסק זה להיות מסוגלת לתת שירות עבור כל סוגי הגוף וכל סוגי המגדר".

סברן אומרת כי ניתן גם לתאם איתה משלוח, אבל מאחר שמרבית הפריטים מבוססים על ואריאציות של גזרות משנות ה־40, עדיף להגיע ולמדוד. "גזרות ישנות הן דבר מדהים ונגיש", היא מסבירה, "יש המון אנשים שנפטרים מגזרות שהסבתות שלהם השתמשו בהן ושניתן להשיג אונליין. מה שנפלא בגזרות האלה, חוץ מזה שהם נועדו לסוגי גוף אמיתיים ולא רק לבובות ראווה סיניות, זה ההיסטוריה שלהן: במהלך מלחמת העולם השניה, כשכל הגברים נשלחו לחזית ותעשיית הטקסטיל שונעה למאמצי הלחימה, אופנת הנשים הפכה בעצם לשפצורים של בגדי גברים. זה נותן לבגדים נופך אלגנטי ואנדרוגני".

https://www.instagram.com/p/BjuiN0shanD/

צילום: שירז גרינבאום

לדברי סברן, כרגע היא עדיין נהנית מקנה המידה המיניאטורי של האטלייה שלה, ולאחרונה היא אף החליטה לנסות ולייבא את כל הבדים בעצמה. "אולי בעתיד אתפתה לתת גם למישהי אחרת לתפור אותם איתי", היא אומרת.