ההרפתקאה הבאה של תומר אגאי: ארוחת טעימות יוקרתית עם נוף לים

קצת יותר מחצי שנה אחרי שסגר את סנטה קתרינה, השף לוקח את המושכות בניהול קולינרי של חלל אירועים חדש בשם YAM (לא יכלו לשים שלט?), אבל הבשורה האמתית היא שלא צריך להגיע לאירוע, כל עוד תסכימו לשלם 800 ש"ח עבור ארוחת טעימות בת 3 שעות
מאז שסגר את מסעדת סנטה קתרינה האהובה בספטמבר האחרון, לאחר עשור של פעילות (וכמעט מבלי הסברים), השף תומר אגאי לא שקט על השמרים. בדצמבר דאשתקד הוא הצטרף למסעדן צביקי עשת, והקים אגף סופלקי סוער במסעדות גרקו תחת השם 'הסופלקייה', שעודנו פועל בימים אלה במסעדות הרשת ובוולט. הוא גם בנה את התפריט והקונספט במסעדת Maza שבנחלת בנימין, וכעת הוא מכריז על ההרפתקה הבאה: ארוחת טעימות חודשית שתוגש בחלל אירועים חדש ביפו, לצד ניהול קולינרי של המתחם כולו.
>> "פורט שף בנמל ת"א": מיטב השפים הישראלים ויותר מ-50 מנות מקוריות
"YAM" (זה "ים", על מי אתם עובדים?) הוא חלל אירועים חדש שנפתח בימים אלה, וממוקם על צוק יפואי מול הגלים. כלומר ממש מולם. כלומר אפשר לשמוע אותם סוערים ורוחשים. הוא מיועד לחתונות, אירועים עסקיים, השקות ושלל שמחות של עד 350 מוזמנים, עם חצר פנימית, חצר חיצונית שמשקיפה לנוף, דשא ובר. כיאה ללוקיישן מול הים, אגאי יצר עבור המקום תפריט ים תיכוני כשר, בדגש על דגה טרייה ומנות קטנות עד בינוניות. אבל לא לשם זה כינסנו אתכם היום.

הבשורה האמתית עבורנו היא שגם אם לא הוזמנתם לאירוע ב-Yam, אגאי יקיים מספר פעמים בחודש במקום עצמו ארוחת טעימות בת 3 שעות, במהלכה יבשל ממיטב חומרי הגלם, ינוע בין מטבחים וטכניקות שונות – קצת יוון, קצת מרוקו, קצת ספרד והכי ישראל. או במילים אחרות, יש ארוחת טעימות ים תיכונית בת 8 מנות של תומר אגאי בלוקיישן יוצא דופן, עם נוף מרשים. תג המחיר, בהתאם לסטנדרט המבאס שכבר נוצר, שהוא 800 ש"ח. מה שנקרא, נחמד אם אתם יכולים להרשות לעצמכם.
המקום מבטיח שמדובר ב"חוויה שטרם נראתה כמותה", למרות שבוודאות ראינו כמותה, כאשר במהלך הארוחה תנועו בין חללי המתחם השונים, ובכל תחנה תקבלו מנה ייחודית עם משקה אלכוהולי שהותאם לה, לצד מוזיקה, נוף הים הפנורמי והמנות של אגאי. התפריט בנוי ממנות קטנות ומדויקות: מרק סאל מורחו ספרדי עם שיפודון דג ים, קוויאר שחור וקציפת יוגורט; סביצ'ה טונה אדומה עם בורגול, מלפפון ויוגורט ביתי; סשימי ילו טייל צרוב בגחלים; וקובנייה של בלו פין טונה עם חציל שרוף בליווי סאקה לא מסונן.

נאגטס לוקוס בציפוי קדאיף עם איולי חריף יספקו משחק ילדותי כיף למי שמתגעגע למקדונלדס אבל חושב שהנאגטס לא מספיק דגים, ומנה שסיקרנה אותנו במיוחד – בויאבז בניחוח מרק חרירה חמחמץ – תשלים את התפריט יחד עם סטייק טונה ודמי גלאס, שלל דגים ים תיכוניים ועוד. הקוקטיילים והיינות המקומיים כאמור יותאמו למנות, וזה אמור להחזיק אותנו עד לסיבוב הבא של אגאי, שלפי האקלקטיות של הרפתקאותיו עד כה, כנראה תהיה ארוחת ילדים ים תיכונית במקדונלדס.
הארוחות של תומר אגאי יתחילו ב-24.6. שתי האחיות 2, יפו. לתיאום: 03-6593999