זה זמן לחם: רשת המאפיות הכי חמה בברלין נוחתת בתל אביב

וונדרבאה! סניף הדגל של ZEIT FÜR BROT בברלין (צילום: מתוך האתר הרשמי)
וונדרבאה! סניף הדגל של ZEIT FÜR BROT בברלין (צילום: מתוך האתר הרשמי)

רשת המאפיות הארטיזינלית-אורגנית הברלינאית Zeit Fur Brot, הידועה בלחמיה המופלאים ובעוגות שמרים בלתי נתפסות באיכותן, תפתח בחודש הבא סניף ראשון מחוץ לגרמניה בדרך מנחם בגין המשתקמת, מרחק פסיעה מ"מפגש הסטייק". זהו, אין יותר סיבה לרדת לברלין

16 במאי 2023

אם אתם ברלינאים בנשמתכם וכבר מתכננים הגירה לכבוד ההפיכה המשטרית, עצרו הכל. אין צורך לארוז. ברלין מגיעה אליכם. עם לחם. רשת המאפיות הברלינאית האיכותית Zeit für Brot (ובשפת הקודש: זמן ללחם), שאחראית לעוגות השמרים הכי טובות ופוטוגניות בגרמניה, תפתח סניף תל אביבי בסוף יוני בדרך מנחם בגין המשתקמת והוא יהיה הסניף הראשון שלה מחוץ לאירופה ואף מחוץ לגרמניה.

המאפייה הברלינאית שמגיעה אלינו ללבנט נוסדה ב-2009, ומאז התפשטה רק מעט לכדי חמישה סניפים ברלינאים ועוד שמונה סניפים בכל רחבי גרמניה בסך הכל. גם עבור עיר למודת פחמימות כמו תל אביב, שהפכה מאז הקורונה למעצמת בולנז'רי ופטיסרי קטנה, הפתיחה של Zeit für Brot היא בשורה מרגשת במיוחד, שכן מדובר במאפייה ארטיזינלית שכל הלחמים והמאפים שבה מיוצרים במקום, בעבודת יד ומחומרי גלם אורגניים מעולים ביותר. בין התוצרים הנפלאים אפשר למצוא לחמים מפוארים בעלי מעטה מרשים ומתפצח, לחמניות גרמניות נפלאות ומגוון מאפים מסחרר.

Unsere vegane Winterschnecke – aus lockerem Hefeteig, Marzipan und weihnachtlichen Gewürzen, verfeinert mit Nüssen und Rosinen. Wir backen sie ab heute bis Ende Dezember täglich frisch.

Posted by ZEIT FÜR BROT on Tuesday, November 1, 2022

הסניף התל אביבי ייפתח כאמור בדרך מנחם בגין, סמוך למסעדת "מפגש הסטייק" המיתולוגית, במה שנראה כסניף מכובד ורחב ידיים. השלט כבר על החלון, ואפשר כבר לדמיין את הריח של עוגות השמרים המטריפות שהן הלהיט האמיתי של Zeit für Brot והפכו לסימן ההיכר שלה, במילוי קינמון, שוקולד, שוקולד עם בננות טריות, מרציפן, אוכמניות, גבינה, שוקולד לבן, פיסטוק ועוד. העוגות תפוחות וגבוהות, טעמן משגע וממכר, ומבחינתנו אפשר בהחלט להקים לה כאן בתל אביב רשת בת בשם Zeit fur Babka.

שלט, אתה מרגש אותנו. הסניף העתידי של Zeit Fur Brot בדרך בגין (צילום: יעל שטוקמן)
שלט, אתה מרגש אותנו. הסניף העתידי של Zeit Fur Brot בדרך בגין (צילום: יעל שטוקמן)

התחזית לפתיחה בסוף יוני היא תור שישתרך מכאן ועד פוטסדאם לפחות, כי בבצקים הגרמנים מבינים ויודעים מה הם עושים לא פחות טוב מהצרפתים, והאמתי היא שאנחנו ממש לא יכולות לחכות. אם שקלתם להגר לברלין בגלל עוגות השמרים הללו – שלגמרי מצדיקות את זה אם תשאלו אותנו – תתקשרו מהר לסבתא ותגידו לה שאתם נשארים.
Zeit für Brot, מנחם בגין 37, הפתיחה בסוף יוני