11 גלידות אמריקאיות שיעבירו לכם את סוף הקיץ בכיף

גלידות אמריקאיות הן הדבר הכי טוב שקרה בשנות ה־70 בארץ, ועכשיו, אחרי שנים של פרוזן יוגורט משמים, הן שוב איתנו. 11 גלידות אמריקאיות שיעבירו לכם את סוף הקיץ בכיף

גלידה בבאנז. צילום: אמיר מנחם
גלידה בבאנז. צילום: אמיר מנחם
12 באוגוסט 2018

1. קסטרד קראק פאי | קפטן

זה אמנם נראה כמו גלידה אמריקאית קלאסית, אבל הקסטרד שמייצרים בקפטן דחוס יותר ובעל אחוז שומן גבוה יחסית (10־8 אחוזים) בזכות תוספת שמנת מתוקה וחלמון ביצה.
תוכלו לרכוש את הקסטרד כפי שהוא (9 ש"ח לטעם אחד), להזמין מילקשייק סמיך במיוחד על בסיס קסטרד או לטרוף מנת קונקריט שבה הוסיפו לקסטרד קראק פאי או פאי פירות יער ואז הכניסו לבלנדר ליצירת מלט מתוק.

מחיר: 9 ש"ח לקסטרד, 22 ש"ח למילקשייק, 24 ש"ח לקונקריט. אבן גבירול 67 תל אביב, ראשון־רביעי 11:00־2:00, חמישי 11:00־3:00, שישי־שבת 11:00־1:00.

2. החלב של הקורנפלקס | נולה

קונדיטוריית נולה האמריקאית הצטיידה הקיץ במכונת גלידה אמריקאית שאיתה רוקחת הקונדיטורית אלה גבע טעמים מתחלפים. כרגע תמצאו פה את הטעם הגאוני המדמה את החלב שנשאר בקערית הדגנים של הבוקר ומעליו פתותי קורנפלקס פריכים.

מחיר: 18 ש"ח. דיזנגוף 197 תל אביב, 03־5230527.

3. אקזוטית וטבעונית | נאם

הגלידה הרכה יכולה להגיע בגרסה אקזוטית כמו בסניף דיזנגוף של נאם, שבו מוזגים גלידת חלב קוקוס ומגישים עם קוביות של אננס טרי, רוטב מנגו טרי, שבבי קוקוס קלויים ובוטנים. תופתעו לגלות שהתענוג הזה טבעוני לגמרי.

מחיר: 33 ש"ח. דיזנגוף 275 תל אביב, 03־6708050.

גלידה קוקוס בנאם. צילום: יח"צ
גלידה קוקוס בנאם. צילום: יח"צ

4. צ'אי נפאלי | באנז

הגלידה הרכה יכולה לפגוש אתכם באופן מתוחכם למדי, למשל בגלידת צ'אי נפאלית, הנרקחת במזלל הבאנז של השף רועי סופר עם שבעה סוגי תבלינים, ומוגשת עם שבבי קוקוס וג'ינג'ר קונפי.

מחיר: 16 ש"ח. הרצל 17 תל אביב, 03־9297075.

גלידה בבאנז. צילום: אמיר מנחם
גלידה בבאנז. צילום: אמיר מנחם

5. סופר פודית | אורבן שמאן

בבית האוכל החדש שלו, האורבן שמאן כישף לכם גלידה שמכילה רק רכיבים בריאים וסופר פודס. תמצאו פה סופט סרב בטעם וניל או שוקולד על בסיס חלב קוקוס, תמר מג'הול ותמצית וניל אורגנית. הגלידה מוגשת עם טופינגז של פירות יער ושברי קקאו. היא טבעונית ואינה מכילה תוספת סוכר.

מחיר: 32 ש"ח. דיזנגוף 210 תל אביב, 03־7521102

גלידה באורבן שמאן. צילום: נעמי בוביס
גלידה באורבן שמאן. צילום: נעמי בוביס

6 מינימליסטית | קפה טשרניחובסקי
גלידה רכה – היא עכשיו בכל מקום, למשל בטשרניחובסקי, קיוסק קפה קטן שצץ במהלך החודש האחרון סמוך לגן מאיר, מציעים לצד האספרסו והכריכים גם מנה בסיסית של גלידת סופט סרב וניל עם עוגיות.

מחיר: 14 ש"ח. טשרניחובסקי 12 תל אביב, 052־4239383

7. מלבי | מיני מוסא

דוכן הקבבים החדש בשוק הכרמל, מיני מוסא, מציע לסגור את הארוחה במלביס. גלידה צמחית פרווה בטעם מלבי ובתוספת שברי קוקוס מסוכר, סירופ אדום, פיסטוקים ושערות חלבה.

מחיר: 12 ש"ח. רבי מאיר 42 תל אביב, 03־9454478

8. אפוגטו | CAFFE DIEMME

הדוכן הקטן עם התור הגדול בכניסה לנמל תל אביב, קפה דיים, מכין בקיץ כמויות עצומות של אפוגטו. כוס שקופה ובה גלידת וניל ממכונת סופט סרב, ועליה נמזג אספרסו איכותי.

מחיר: 14/16 ש"ח לפי גודל הכוס. שוק הנמל, נמל תל אביב

9. סורבה אמריקאי | עזורה

הפלג התל אביבי של מסעדת התבשילים המצוינת עזורה, אמנם יצא לחופשת קיץ, אבל בתומה הוא ישוב עם סורבה פיסטוק על בסיס מחית פיסטוק עם מים וסוכר ממכונת גלידה רכה. הסורבה מוגש בתוך כוס.

מחיר: 20 ש"ח. מקווה ישראל 1 תל אביב, 03־5015050

10. אינסטגרמית | YAPANI

בדוכן היפני בשוק צפון יציעו לכם גלידת מאצ'ה רכה ונפלאה, בתוך קונוס ופל בצורת דג פעור פה. מסוג הגלידות שימשיכו לצוף באינסטגרם הרבה אחרי שתסיימו ללקק אותן.

מחיר: 15/25 ש"ח לפי הגודל. שוק צפון, ראול ולנברג 20 תל אביב

11. אסיה־אירופה | ווק ריפבליק

בווק ריפבליק הציבו הקיץ מכונת גלידה רכה ובה מייצרים גלידת וניל מסקרפונה איטלקית. על תלתל הגלידה הנימוח בוזקים רוטב שוקולד ובוטנים מקורמלים, שמתכתבים עם החיבור לאסיה.

מחיר: 12 ש"ח. בן יהודה 177 תל אביב / רביעיית פלורנטין, אברבנאל 74 תל אביב, 03־6969629