דקונסטרוקציה: כך הפך הצ׳יראשי לקומפורט פוד הלוהט בעיר

טעמי האוממי, הרטבים הקטיפתיים והמשחק עם המרכיבים: הסושי המפורק נמצא בכל מקום. 10 מנות צ׳יראשי שאתם חייבים לטעום

צ׳יראשי, דיינינגס. צילום: אנטולי מיכאלו
צ׳יראשי, דיינינגס. צילום: אנטולי מיכאלו
12 באוקטובר 2017

תל אביב היא מעצמת סושי. המון סושיות פרושות בעיר ומשמשות מוקד משיכה וקונצנזוס קולינרי. למעט כמובן החיסרון היחיד: סושי הוא קטן ולא זול, ולא לגמרי עונה על רמת הגרגרנות של הרעבתנים. לתוך המשבצת הזאת נכנס הצ'יראשי סושי, או בתרגום מיפנית: הסושי המפורק. ביפן, סושי מגולגל שמור לאירועים מיוחדים ובימי חול אוכלים בבית – וגם בחוץ – צ'יראשי. ביפן אפילו קיימות מסעדות שלמות שמגישות קעריות סושי עם מבחר סוגי טופינגס (מצדו השני של האוקיינוס, מהוואי, הגיע לעיר הפוקי לפני כשנה, שהוא בעצם סוג של צ'יראשי – קערה עם אורז סושי, קוביות דג נא ואצה).

ההבדל המרכזי בין הצ'יראשי לסושי הרגיל מבחינת הסועד הוא ש"הצ'יראשי משביע", אומרת רוני נבות, מנהלת השיווק של ג'ירף, מחלוצי הצ'יראשי בארץ. אם להוסיף לכך את טעמי האוממי של המנה, הרטבים הקטיפתיים והנבירה בקערה האישית, קל להבין איך קרה שהקומפורט פוד המקומי האולטימטיבי הוא הצ'יראשי.

1. יא־פאן

ביא־פאן, הביסטרו של השף המוכשר יובל בן נריה, מגישים צ'יראשי במסגרת עסקית הצהריים. המנה מכילה קוביות דג נא, אורז מתובל ועלי שיסו. יחד עם צלחת הסושי תקבלו גם מנה ראשונה לבחירה, למשל מרק מיסו או סלט עלים ברוטב יפני (88 ש"ח).

 יא־פאן

צי׳ראשי, יא-פאן. צילום: יפית שמחה
צי׳ראשי, יא-פאן. צילום: יפית שמחה

2. דיינינגס

השף כריס גולדינג מכין בדיינינגס מנת צ'יראשי סושי, המוגשת בסגנון donburi יפני מסורתי בקערה עם אורז, חזרת טרייה, דגי ים ופירות ים טריים בהתאם למצאי העונתי. תמצאו במנה שילובים של סלמון, טונה אדומה, פרידה או בס ים, אונגי וסקאלופ, מעוטר בעשבי תיבול ופרחים (140 ש"ח).

דיינינגס

3. אוקינאווה

שני סניפי אוקינאווה מגישים שלושה סוגי צ'יראשי: צ'יראשי מיקס – סלמון, טונה, דניס, שרימפס קצוץ, ביצי טוביקו, פטריות שיטאקה, מלפפון, בצל ירוק, ביצי סלמון ושבבי נורי, על מצע אורז סושי לצד רוטב פונזו ואיולי ווסאבי (82 ש"ח); צ'יראשי סקא – סלמון, אבוקדו וביצי סלמון על מצע אורז סושי לצד רוטב פונזו ואיולי ווסאבי (72 ש"ח); ויאסי צ'יראשי טבעוני שבו אושינקו צנון יפני, פטריות שיטאקה ושימאג'י מוחמצות, אבוקדו, מלפפון, טמאגו, בצל ירוק ושבבי נורי, על מצע אורז סושי לצד רוטב פונזו ואיולי ווסאבי (62 ש"ח).

אוקינאווה

צ׳יראשי, אוקינאווה. צילום: מיטל סלומון
צ׳יראשי, אוקינאווה. צילום: מיטל סלומון

4. זה סושי

בשני סניפי Ze Sushi החלו להגיש לאחרונה מנה מושקעת של צ'יראשי שכוללת אורז סושי, טונה אדומה, מלפפון, קריספי שאלוט, אצות ים, ג'ינג'ר אושינקו (צנון מוחמץ), שומשום ופוריקקה (תבלין אצות ודגים; 59 ש"ח).

זה סושי

5. ג'ירף

רשת ג'ירף הייתה חלוצה ביבוא הקונספט של הצ'יראשי לעיר ושם הוא מגיע בשלוש גרסאות: עם סלמון (42 ש"ח), עם טונה (47 ש"ח) או טבעוני המורכב מקערת אורז סושי, פטריות שיטאקה מתקתקות, ג'ינג'ר כבוש, בטטה, גזר ומלפפון (38 ש"ח).

ג׳ירף

צ׳יראשי סלמון, ג׳ירף. צילום: דניאל לילה
צ׳יראשי סלמון, ג׳ירף. צילום: דניאל לילה

6. AMAMA

במסעדת AMAMA ברמת החייל מגישים צ'יראשי סלמון, טונה, לוקוס, סקאלופ, שרימפס, אונאגי, פטריות שיטאקה, טמאגו, מלפפונים פריכים, במבוק שוט, שורש לוטוס, ביצי סלמון וטוביקו כתום (88 ש"ח).

אממא

צ׳יראשי, AMAMA. צילום: טל ציפורין
צ׳יראשי, AMAMA. צילום: טל ציפורין

 

7. אקיקו

בסושי בר אקיקו ברמת אביב מוגשת מנה של מיני צ'יראשי שמתאימה רק למי שטרם פגש את המנה בעבר, כי מי שטועם אותה בוודאות יבחר בגרסה גדולה שלה. למתחילים: קערית אורז לא גדולה במיוחד עם טריאקי, סלמון, בס וירקות (46 ש"ח).

אקיקו

8. פוקי

התורים המשתרכים בחזית מזללת הפוקי הקטנה באבן גבירול מוכיחים שהפוקי – הצ׳יראשי בנוסח הוואי – כבש את חיילי הקריה. מי שהקונספט חדש לו שיתחיל במנה הקלאסית המכילה אורז לבן, סלמון ורוטב הבית על בצל ירוק, בצל לבן, פולי סויה, אצות וואקמה, מלפפון, גזר ואבוקדו (40 ש"ח).

פוקי

9. פוקישופ

בפוקי שופ המוצלח באבן גבירול יציעו לכם להרכיב את הפוקי בעצמכם או ללכת על הרכב קבוע. בהרכבה עצמאית תיאלצו לבחור בין אורז לבן, אורז חום או בכלל קינואה ולהתלבט בין סלמון, טונה אדומה או טופו; זה גם השלב שיקבע את מחיר המנה (35־48 ש"ח), לקבוע איזה רוטב להוסיף, ואם יבזקו על הכל אצות ו/או זרעים.

פוקישופ

10. הופנו פונו

מעבר לשרשרות הפרחים של מסעדת הופנו פונו ממוקמת ויטרינה ובה הבחירות שלכם להרכב הפוקי על מצע של אורז, קינואה או אטריות שעועית. תוכלו לבחור סלמון, טונה, לברק או טופו, ובין תוספת ירקות או פירות חתוכים. על הכל יוצקים רטבים כגון צ'ילי או סאטה בוטנים (33 ש"ח).

הופנו פונו