שלושה בתי אוכל חדשים ומסקרנים בגבעתיים

השכנה המנומנמת ממזרח מראה סימני התעוררות כבר תקופה ארוכה ועכשיו היא מתחדשת בבבית קפה ושני ברי מסעדה ששווה לבדוק

קפה ג'וני. צילום: אופיר יונה
קפה ג'וני. צילום: אופיר יונה
10 בדצמבר 2018

הפועל "מתחדשת" לא נאמר רבות בהקשר של גבעתיים, אבל בכל הנוגע לאוכל נראה שהגבעות לגמרי פורחות. הנה שלושה בתי אוכל חדשים בגבעתיים שתפסו לנו את העין.

עוד כתבות שיעניינו אותך:
נפתח הסניף הראשון של רשת קפולסקי
הצביעו: מי שף השנה של תל אביב לשנת 2018?
המסעדה שמגישה לכם בלינצ'ס קלאסיים מרוסיה

קפה ג'וני

יונתן טל, לשעבר שף ברפאל, טוטו הבסטה ובתפקידו האחרון שף מסעדת פומו האיטלקייה ברמת בחייל, פתח צמוד לסניף הדואר הגדול בכצנלסון ביסטרו שכונתי שמכוון גבוה. "המקום היה אמור להיות בית קפה שאפשר לרדת אליו בנעלי בית, אבל כמו שלמדתי מירון שלו – אם כבר עושים משהו אז עד הסוף. לכן יצרתי תפריט שמתאים לאופי ולצרכים של המקום, אבל בלי לחתוך פינות. חוץ ממאפים ולחמים הכל נעשה אין האוס. אני נמנע במכוון מכל מה שמגדיר מקום כמסעדה ולכן התפריט מצומצם יחסית". מהעמדה שלו מול חלון גדול במטבח שמשקיף על כל שטח הביסטרו טל מכין כריכי גאודה מיושנת וחמאת עשבי תיבול, כריך סלט ביצים ביתי וטוסט פסטו, חמאה, מוצרלה ופטה עזים ( 35-42 ש"ח); ארטישוק בלימון ונענע, לבנה ביתית, כרובית צלויה בטחינה גולמית ועוד מזאטים (8-18 ש"ח) שהולכים טוב עם פוקאצ'ה (24 ש"ח); פיצות, פסטה וסלטים. המזאטים יכולים לתפקד כארוחת בוקר קצת אחרת, למי שמעדיף לצאת ממשבצת החביתה-סלט-גבינה. באגף המתוקים לבוקר או לכל שעה נמצאים פרנץ' טוסט מבריוש במעטפת שמנת-וניל, פנקייק אוורירי עם קרם מסקרפונה וסירופ מייפל, ומוזלי תוצרת בית עם יוגורט ופירות (37 ש"ח) . מנות ילדים ותפריט טבעוני כבר קיימים, ובעתיד צפויות להתווסף מנות בשר. השמועה על הביסטרו שפתוח בשבת בבוקר, כשגבעתיים כולה סגורה ומסוגרת, כבר פשטה בעיר, אז למי שמתכנן להגיע מומלץ להזמין שולחן מראש.

כצנלסון 125 גבעתיים, ראשון-חמישי 07:30-22:00, שישי 07:30-16:30, שבת 9:00-23:00, 03-9570587

קפה ג'וני. צילום: אופיר יונה
קפה ג'וני. צילום: אופיר יונה

פרידה

על גבול שכונת נחלת יצחק במרחק שלוש דקות הליכה ממאפיית שרויטמן נפתח בר מקסיקני שנקרא על שם הציירת עם הגבות המחוברות. השותפים כפיר סויסה ויהודה ג'אן תושבי גבעתיים ומגיעים מעולם הברים. הם בנו את המקום בשתי ידיים, כולל חזית עץ מרשימה שמכסה את כל הבניין, בר, קירות עם ציורי גולגולות צבעוניות ורחבה חיצונית מוגבהת מעל הרחוב. את התפריט הרכיב השף אלעד לוי (לשעבר מיט קיצ'ן), שמתח קו דמיוני בין מקסיקו לישראל: נאצו'ס עם מוצרלה, חלפיניו, גואקמולי וסלסה פיקו דה גאיו (46 ש"ח); סלט מקסיקו סטייל עם לבבות חסה, קלחי תירס צלוי ואיולי מקסיקני (47 ש"ח); טאקו קאלו עם עוף, פריחולס וסלסה ורדה (48 ש"ח); מגש שלוש ברוסקטות – ירקות חתוכים וביצת עין, עראייס הפוך וסלמון מעושן (69 ש"ח) ופלטה טבעונית (49 ש"ח). צ'יפס מקסיקני (26 ש"ח) פריך ופיקנטי שמוגש עם איולי חלפיניו וקטשופ פלפלים מלווה טוב בירה, שוטים של אלכוהול וקוקטיילים בסגנון טיקי בגביעים צבעוניים. ברקע מתנגנת מוזיקה לטינית שמגבירה קצב ככל שהערב מתקדם ומזריקה חיים לסביבה המנומנמת. בסילבסטר מתוכנן אירוע עם מוזיקה חיה בשיתוף מועדון הוואנה, כשרחבת הישיבה המקורה תהפוך לרחבת ריקודים.

פרידה. צילום: שרון בן דוד
פרידה. צילום: שרון בן דוד

עליית הנוער 39 גבעתיים, ראשון-חמישי 18:00-003:0, שישי סגור, שבת מ-19:00, עדיין אין טלפון

באבאגנוש

האחים אבידן הם שם מוכר בסצנת חיי הלילה בתל אביב (קונסיירז', רום סרוויס) וגם בגבעתיים. לפני שנה הם פתחו את הסליידר'ס, מסעדת המבורגרים ברחוב ויצמן, וכעת נועצים יתד בכיכר נוח עם בר-מסעדה חדש. "זה מקום שמשקף את רוח התקופה, בר חצי זרוק עם אוכל מוקפד", הם אומרים. המקום נחלק לשני אזורים שבכל אחד מהם כ-40 מקומות ישיבה: חלל פנימי עם בר גדול ורחבה חיצונית מקורה. בתפריט מופיעים כל החשודים המיידיים: קבב עם טחינה וירקות צלויים (38 ש"ח); סלט שורשים (36 ש"ח); קרפצ'יו סלמון וקרם פרש (34 ש"ח); בריוש חם ופלטת סלטים (38 ש"ח); המבורגר 180 גרם בלחמניית פרנה (48 ש"ח) וקינוחים. תפריט האלכוהול כולל יינות לבנים ואדומים (39-48 ש"ח לכוס); בירות וקוקטיילים. האחרונים מוגשים – כמו בשאר המקומות של האחים אבידן – בפרזנטציות מקוריות, למשל קוקטייל רום, חלב שקדים, בננה, אננס וקוקוס שמוגש בקומקום (44 ש"ח ליחיד, 84 ש"ח שיירינג 2-3 אנשים). די ג'ייז מתחלפים מרימים במוזיקה והאווירה צעירה ותוססת כמו בתל אביב.

כצנלסון 113 גבעתיים, ראשון-שבת 17:00-02:00, 050-4409094

באבאגאנוש. צילום: דן גוטמן
באבאגאנוש. צילום: דן גוטמן